Categoriearchief: Mailchimp betaald

Mailchimp betaald: een betaald account heeft een aantal voordelen doordat je extra functionaliteiten krijgt. Deze voordelen heb ik in de artikelen op deze pagina beschreven. Je vindt hier links naar alle mogelijkheden die Mailchimp biedt.

Upgraden naar Mailchimp betaald

Als je wilt upgraden naar een betaalde versie van Mailchimp, volg dan deze navigatie:

  • Log in bij Mailchimp
  • Ga naar je gebruikersnaam (rechtsboven) en open het menu bij je gebruikersnaam
  • Kies voor Account

Op de pagina waar je dan bent staat een menu, kies voor Billing en voor Monthly plan or credits. En kies de versie van Mailchimp die je wilt.  Je kunt betalen met een creditcard, met PayPal en tegenwoordig met iDEAL.

Als je iDEAL instelt moet je eerst klein bedrag betalen met iDEAL. Het lijkt alsof je dat extra moet betalen, maar dat krijg je op je volgende factuur weer terug. Dus dat komt goed.

Betaalde versies van Mailchimp

Op deze pagina vind je niet alle artikelen over de betaalde versies van Mailchimp.  Want de betaalde versies van Mailchimp hebben natuurlijk alles dat de gratis versie ook heeft. Er is dus meer te lezen en je kunt alle artikelen over MailChimp vinden op het blog.

Factuur van Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

In mijn statistieken las ik de vraag: Krijg je een factuur van Mailchimp? Het antwoord is: Ja, je krijgt een factuur van Mailchimp.

Mailchimp geeft vooraf bericht wanneer er een factuur gaat komen met in dat bericht een schatting van de kosten. De factuur staat in je account blijft daar ook bewaard. Je kunt ‘m dus ook later nog ophalen. 

Lees verder Factuur van Mailchimp
Mailchimp credits

Mailchimp credits

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Mailchimp credits koop je in naar behoefte, je zit nergens aan vast. Het maakt niet uit hoeveel adressen je in je account hebt staan, want je betaalt alleen voor de nieuwsbrieven die je daadwerkelijk verzendt. Maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Als je credits gebruikt moet je je wel realiseren dat alle nieuwsbrieven meetellen. Ook de nieuwsbrieven die je als test verstuurt.

Lees verder Mailchimp credits
Wat kost Mailchimp

Wat kost Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Wat Mailchimp kost hangt van 2 dingen af:

  • de versie van Mailchimp die je gebruikt
  • en het aantal abonnees

Wat kost Mailchimp

Met ingang van 15 mei 2019 heeft Mailchimp 4 versies gekregen voor nieuwe gebruikers. Mensen die Mailchimp al gebruikten hebben vanaf 15 juni 2019 ook te maken gekregen met wijzigingen, maar die wijzigingen zijn minder heftig. Daarnaast is er in oktober 2019 een prijsverhoging geweest voor bestaande gebruikers.

Lees verder Wat kost Mailchimp
Mailchimp ab testen

AB testen met Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

AB testen met Mailchimp was vroeger niet zo simpel, maar tegenwoordig is dat heel gemakkelijk. Om AB-test te kunnen doen heb je minimaal Mailchimp Essential nodig.

Testen is altijd een uitstekend idee, maar of je Essential zou moeten nemen is een vraag die ik in dit artikel besprek.

Lees verder AB testen met Mailchimp
Serie nieuwsbrieven als trigger

Serie nieuwsbrieven als trigger

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Het opbouwen van een mailinglijst gaat niet vanzelf. Mensen houden tegenwoordig niet meer zo heel erg van nieuwsbrieven dus ze schrijven zich niet spontaan in. Je moet ze verleiden. Daarom heb je een serie nieuwsbrieven nodig als trigger voor je mailinglijst.

Een e-book mag ook. Als je een e-book wilt lees dan direct verder bij: Hoe in MailChimp de bijlage toevoegen. 

Lees verder Serie nieuwsbrieven als trigger
Multivariate testen

Multivariate testen met Mailchimp Premium

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Multivariate testen met Mailchimp Premium met maar liefst 8 varianten: 2 titels, 2 afzenders, 2 nieuwsbrieven en 2 verzendtijden, allemaal tegelijk. Of een andere combinatie van varianten.

Met een gewone AB test kun je één zaak testen door twee varianten te versturen. Je kunt je nieuwsbrief versturen met 2 verschillende titels, óf met 2 verschillende afzenders, óf je verstuurt 2 nieuwsbrieven met verschillende inhoud of je kiest 2 verzendtijden.

Lees verder over multivariate testen