Mailchimp

Op dit Mailchimp specialist blog vind je artikelen die specifiek over het gebruiken van de software van Mailchimp gaan. Mailchimp is een groot en uitgebreid platform met heel veel mogelijkheden:

divider

Mailchimp Pro Partner badge

divider

E-mailmarketing: bij e-mailmarketing moet je je aan de wetgeving houden en daarnaast stelt Mailchimp de eis dat je de adressen die je hiervoor gebruikt in het laatste half jaar nog gemaild hebt. Ofwel: je moet er zeker van zijn dat ze nog in gebruik zijn.

divider

Adverteren: met Mailchimp kun je Facebook advertenties en Google remarketing advertenties plaatsen. En als je dat doet kun je de statistieken van je advertenties in Mailchimp zien. Ook hiervoor moet je rekening houden met de wetgeving.

divider

Organische social posts: organische sociale posts plaatsen op Facebook, Instagram en Twitter. Organische social posts zijn gratis social posts.

divider

Met Mailchimp kun je nog meer en ook daarover schrijf ik op dit Mailchimp specialist blog: websites, landingspagina’s, surveys. Door al deze mogelijkheden is Mailchimp een marketingplatform. Dit Mailchimp blog is daarom onderverdeeld in subcategorieën, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

divider

Sinds januari 2015 ben ik Mailchimp expert.

divider

aanklikbaar telefoonnummer in mailchimp

Aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp

Een aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp zorgt ervoor dat mensen je direct vanuit de e-mail kunnen bellen. En het is heel simpel om een telefoonnummer in Mailchimp aanklikbaar te maken. Hier ga ik je precies vertellen hoe je je telefoonnummer aanklikbaar maakt in Mailchimp. Zorg wel dat er op het moment dat je je nieuwsbrief verstuurt iemand is om de telefoon aan te nemen.

2-factor authenticatie

Korting voor tweefactorauthenticatie stopt bij Mailchimp

Update: als je tweefactorauthenticatie gebruikt dan krijg je – afhankelijk van wanneer je hiermee begonnen bent – een korting. Deze kortingen worden afgeschaft vanaf 11 mei 2022. Tweefactorauthentiecatie is een beveiling van je Mailchimp account en Mailchimp heeft lange tijd een korting gegeven aan mensen die tweefactorauthentie gebruikten. Dit gaat nu veranderen.

ik kan geen adressen uploaden

Ik kan geen adressen uploaden

Ik kan adressen niet uploaden, maar ik heb geen importverbod. Het lukt gewoon niet. Dat is iets dat ik regelmatig hoor. Ik ken het probleem en ik begrijp ook hoe dit probleem ontstaan is. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je het probleem oplost. De oplossing is misschien een beetje eng op uit te voeren. Maar een andere weg is er niet. Lees hier of je herkent wat ik hier beschrijf en los het op.

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp was vroeger niet zo simpel, maar tegenwoordig is dat heel gemakkelijk. Om AB-test te kunnen doen heb je minimaal Mailchimp Essentials nodig. Je kunt dan een test doen met verschillende titels, verschillende afzenders, meerdere soorten content of je test de verzendtijden en verzenddagen. Hierdoor kun je uitvinden wat bij jouw doelgroep …

AB testen met Mailchimp Lees verder »