Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp Customer Journey

Mailchimp Customer Journey

Mailchimp Customer Journey stelt in de lagere versies van Mailchimp niet zoveel voor. Maar als je Mailchimp Standard of Premium hebt, kun je met de Customer Journey fantastische automatiseren creëren.

In de betaalde versies van Mailchimp kunnen de zowel Classic Automation maar vooral ook de Customer Journey je op een slimme manier veel werk uit handen nemen.

Mailchimp heeft 2 sytemen voor automatiseringen: de Classic Automation en de Customer Journey. En wat jij in jouw account hebt hangt af van de versie van Mailchimp die jij gebruikt en van wat je eerder hebt gedaan met Automation.

Als je de oude betaalde versie van Mailchimp gebruikt en je hebt eerder – voor 15 mei 2019 – een Automation gemaakt dan heb je de Classic Automation in je account. In de Customer Journey heb je dan niet meer dan 4 journey points. Maar als je een nieuwere versie van Mailchimp hebt, dan heb je uitsluitend de Customer Journey.

Mailchimp Customer Journey

Als een gratis versie van Mailchimp hebt dan kun je de Customer Journey zien maar niet gebruiken. En heb je Mailchimp Essentials, dan heb je 4 journey points. Hiermee kun je 2 geautomatiseerde e-mails versturen.

Met Mailchimp Standard en Premium heb je de complete Customer Journey tot je beschikking.

Merge tags voor Automation

Mailchimp heeft  prachtige merge tags die speciaal gemaakt zijn om in funnels te gebruiken. Deze merge tags werken wel in de Classic Automation, maar niet in de Customer Journey want dat is een totaal ander systeem met eigen oplossingen.

En Mailchimp heeft triggers om van te smullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een trigger te vinden die precies past bij hoe jij je workflow wilt laten starten.

Nut van automatiseren

Automatisering heeft een bijzonder nuttige functie. Niet alleen omdat het je tijd bespaart. Veel belangrijker is dat je e-mails kunt verzenden in een vaste volgorde en met een vast interval. Die heb je nodig omdat mensen die nog nooit van je gehoord hebben ongeveer 10 contacten met je nodig hebben voor ze kunnen beslissen om je klant te worden. Als je dat proces kunt versnellen neemt je omzet toe.

Omdat een automatisering die eenmaal gemaakt is nog nauwelijks aandacht nodig heeft, is dit een geschikt project om uit te besteden.

Mailchimp Pro Partner badge

voordeel van het Mailchimp audience archief

Voordeel van het Mailchimp audience archief

Het verborgen voordeel van het Mailchimp audience archief, ken jij dat? Ik merk dat heel veel mensen eigenlijk niet zo goed snappen waar het Mailchimp archief toe dient en dat ze het ook niet optimaal in hun voordeel gebruiken. Maar je kunt heel veel voordeel van het Mailchimp archief hebben en ik ga in dit artikel uitleggen hoe dat verborgen voordeel er precies uitziet.

Wachten tot je lezer geopend heeft

Wachten tot je lezer gopend heeft

Je kunt wachten tot je lezer geopend heeft voor je weer een e-mail stuurt. Op Linkedin heb ik gevraagd hoe vaak mensen een nieuwsbrief willen ontvangen, met daaraan een enquête gekoppeld zodat ik de resultaten kan verwerken. Maar bij de antwoorden stond een interessant antwoord en dat is een antwoord waar wij allemaal veel aan …

Wachten tot je lezer gopend heeft Lees meer »

opvolgen na aankoop van een specifiek product

Opvolgen na aankoop van een specifiek product

Opvolgen na aankoop van een specifiek product is een heel gewoon recept in de Customer Journey. Maar als je alleen wilt opvolgen als de klant in de tijd na de aankoop niets anders in je webshop heeft gekocht, dan is het geen gewoon Journey recept meer. En dan kun je in een levensgrote valkuil vallen die ook nog eens heel erg goed verborgen is. Los dit raadsel op en win een zakje drop.

hoe snel mag een funnel gaan

Hoe snel mag een funnel gaan

Recentelijk ben ik geïnterviewd en een interessante vraag die de interviewer me stelde was: hoe snel mag een funnel gaan? In welke frequentie verstuur je een funnel? Dat is een interessante vraag omdat hij geen antwoord heeft. Want hoe snel een funnel mag gaan hangt af van de lezer. En lezers verschillen. Maar ik heb …

Hoe snel mag een funnel gaan Lees meer »

contact repeats journey

Contact repeats journey

In de Mailchimp Customer Journeys heb ik een listig dingetje gevonden dat je vast niet vanzelf snapt en waardoor er niet gebeurt wat je verwacht. Dat listige dingetje hangt samen met de functie “Contact repeats journey”. Hier zitten een paar “weetjes” aan vast die je waarschijnlijk niet kent. Maar als ik het aan je vertel …

Contact repeats journey Lees meer »

Wat zijn Mailchimp customer journeys

Wat zijn Mailchimp Customer Journeys

Mailchimp Customer Journeys: vertakte Automations voor hoogst persoonlijke e-mails. Lees hier wat je ermee kunt en wat de verschillen zijn met Classic Automations. Customer Journeys zijn beschikbaar in Mailchimp Standard en Premium en er is een kleintje beschikbaar in de legacy versie. In de andere versies van Mailchimp kun je de Customer Journeys wel zien, …

Wat zijn Mailchimp Customer Journeys Lees meer »

Scroll naar boven