Categoriearchief: Mailchimp merge tags

Mailchimp merge tags zijn voorgedefinieerde waarden. Het zijn kleine stukjes code die verbonden zijn met iets dat ergens anders in je account staat.

Bijvoorbeeld de voornaam. Je plaatst een klein stukje code in je nieuwsbrief en MailChimp zoekt er de juiste voornaam bij. Hierdoor kun je met behulp van een merge tag iedere nieuwsbrief tot een persoonlijke nieuwsbrief maken. Dat doe je door aangepaste elementen in je nieuwsbrief te verwerken.

Als de merge tags niet werken

Als je bij een test ontdekt dat ze niet werken, dan is de oorzaak waarschijnlijk één van deze twee zaken:

  • je werkt in een template
  • of je hebt de nieuwsbrief nog niet aan een mailinglijst gekoppeld

Merge tags zijn gekoppeld aan een audience en halen informatie op die bij een mailinglijst hoort, zoals bijvoorbeeld de voornaam van je abonnee. Zolang je een nieuwsbrief nog niet aan een audience gekoppeld hebt, kunnen ze daarom niet werken.

Merge tag verwijderen

Als je een veld van je inschrijfformulier weggooit, dan gooi je ook de merge tag van dat veld weg. Over de gevolgen van het weggooien van een veld kun je hier lezen. Wees voorzichtig met het weggooien van velden van het inschrijfformulier, het is veiliger een ongebruikt veld te verbergen.

Mailchimp merge tags voor Facebook

Mailchimp merge tags voor Facebook

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Mailchimp merge tags voor Facebook. Dat zijn merge tags waarmee je delen van je Facebookpagina kunt importeren in Mailchimp zodat je ze mee kunt sturen met je nieuwsbrief.

Deze merge tags waren er al voor Mailchimp in 2013 de drag en drop editor kreeg. Het zijn dus een soor archeologische curiositeiten. Maar deze merge tags werken nog steeds, dus je kunt ze gebruiken.

Voorwaarde: je moet je Facebook account verbinden met Mailchimp.

Lees verder Mailchimp merge tags voor Facebook
Mailchimp merge tags voor Facebook

Mailchimp merge tags voor Twitter

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Mailchimp merge tags voor Twitter: als je dat wilt, kun je Twitter in Mailchimp importeren. Je kunt tweets met je nieuwsbrief meesturen, of je kunt je profiel meesturen, net wat je wilt.

Tegenwoordig hebben het blok social share, maar voor 2013 was dat er niet. Hier volgen daarom een aantal prehistorische merge tags. En ze werken nog steeds, dus als je ze leuk vindt kun je ze in je Mailchimp nieuwsbrief gebruiken.

Je moet natuurlijk wel eerst je Twitter account verbinden met Mailchimp.

Lees verder Mailchimp merge tags voor Twitter
Nieuwsbrief doorsturen

Nieuwsbrief doorsturen: forward

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Misschien is er iemand die jouw nieuwsbrief leest en die dan direct denkt aan een goede vriend of collega die jouw artikel beslist ook moet lezen. Misschien wil je lezer je nieuwsbrief doorsturen.

Als het mee zit kan het gebeuren dat iemand je nieuwsbrief wil doorsturen naar iemand anders. En als iemand dat wil doen moet je daar natuurlijk aan meewerken en het gemakkelijk maken.

Lees verder Nieuwsbrief doorsturen: forward
Automation starten met een muisklik

Automation starten met een muisklik

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Automation starten met een muisklik: vaak hoor ik dat dingen bij Mailchimp niet kunnen. Omdat Mailchimp ze niet zou hebben. Of omdat het systeem ergens niet geschikt voor zou zijn. Automation starten met een muisklik ofwel linktrigger is één van de dingen waarover ik vaak hoor dat Mailchimp het niet heeft. 

Maar Mailchimp heeft dat wel. Hier kun je lezen hoe je lezer Automation kan starten met een muisklik.

Lees verder Automation starten met een muisklik
Zelf een merge tag maken

Zelf een merge tag maken

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Zelf een merge tag maken in Mailchimp, dat kan leuk zijn. Door zelf merge tags te maken kun je je nieuwsbrief heel erg persoonlijk maken.

Zoals je de merge tag van de voornaam in je nieuwsbrief kunt zetten om je nieuwsbrief persoonlijk te maken, zo kun je bijvoorbeeld ook een merge tag voor de bedrijfsnaam in je nieuwsbrief zetten.

Lees verder Zelf een merge tag maken
Afmelden van een serie e-mails

Afmelden voor een serie e-mails bij Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Afmelden voor een serie e-mails maar toch gewoon op de mailinglijst blijven. Dit is een functie van Mailchimp Automation die lang niet iedereen kent. Maar deze functie is wel heel zinvol, want door mensen een escape te bieden hoeven ze zich niet uit te schrijven.

Lees verder Afmelden voor een serie e-mails bij Mailchimp