Categoriearchief: Mailchimp nieuwsbrieven

Mailchimp nieuwsbrieven: Mailchimp nieuwsbrieven zijn niet moeilijk te maken, maar je moet wel weten wat je doet. Want anders kom je voor verrassingen te staan.

Mailchimp nieuwsbrief

Belangrijk bij het maken van een Mailchimp nieuwsbrief is dat je de afbeeldingen op formaat maakt. Dit zie ik heel vaak fout gaan. Je merkt dit doordat de test van je nieuwsbrief er goed uitziet. Maar de echte nieuwsbrief komt vervormd aan.

  • Verder is het ook heel erg belangrijk dat je een plain-text versie met je nieuwsbrief meestuurt. In het artikel kun je lezen waarom.
  • Waar je aan moet denken bij het design van je nieuwsbrief. Wat is werkelijk belangrijk bij het design?

Mailchimp nieuwsbrieven

Dit is slechts een greep uit de zaken die belangrijk zijn. Beperkt je daarom niet tot de suggesties die hierboven staan. Scrol gewoon door de artikelen, dan zie je vanzelf of er iets van je gading tussen staat.

Grote datum in je nieuwsbrief

Kalender datum in je nieuwsbrief

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Een kalender datum in je nieuwsbrief: dat is leuk! Bijvoorbeeld als je e-mails voor een event aan het maken bent.

Voor een kalender datum in je nieuwsbrief heb je officieel een “code your own block” nodig. En dat is niet leuk, want dan staat die datum links en als je er iets anders bij wilt schrijven, dan moet je weten hoe je dat moet doen. Daar hebben we dus niets aan.

Lees verder Kalender datum in je nieuwsbrief
Nieuwsbrief doorsturen

Nieuwsbrief doorsturen: forward

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Misschien is er iemand die jouw nieuwsbrief leest en die dan direct denkt aan een goede vriend of collega die jouw artikel beslist ook moet lezen. Misschien wil je lezer je nieuwsbrief doorsturen.

Als het mee zit kan het gebeuren dat iemand je nieuwsbrief wil doorsturen naar iemand anders. En als iemand dat wil doen moet je daar natuurlijk aan meewerken en het gemakkelijk maken.

Lees verder Nieuwsbrief doorsturen: forward
RSS

RSS de snelle nieuwsbrief

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Voor een RSS nieuwsbrief kies je meestal omdat je óf tijd wilt besparen óf heel gericht wilt gaan mailen. Hiervoor is dit type nieuwsbrief ideaal.

Als je gewend bent om wekelijks te mailen kun je op jaarbasis rond 104 uur tijd besparen door je e-mailmarketing op deze manier te automatiseren.

Lees verder RSS de snelle nieuwsbrief

Button in je nieuwsbrief

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Button in je nieuwsbrief van Mailchimp of van MailerLite. Hier vind je een plan van aanpak. Button maken, opschrift er op, aanklikbaar linkje er onder, kleur wijzigen en formaat en uitlijning wijzigen. In dit artikel vertel ik je precies hoe je het doet. Met screenshots zodat het niet mis kan gaan. Zowel voor Mailchimp als voor MailerLite. 

Lees verder Button in je nieuwsbrief
video in je Mailchimp nieuwsbrief

Video in Mailchimp nieuwsbrief

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Video in je nieuwsbrief: regelmatig krijg ik de vraag hoe je een video in Mailchimp kunt plaatsen en mee kunt sturen in een Mailchimp nieuwsbrief.

En de vraagsteller zegt er dan vaak expliciet bij dat het niet de bedoeling is om een afbeelding van een video mee te sturen, maar een échte video. Het is de bedoeling dat het filmpje in de mailbox afgespeeld kan worden.

Lees verder Video in Mailchimp nieuwsbrief