Mailchimp RSS naar e-mail

Mailchimp RSS naar e-mail zijn de makkelijkste nieuwsbrieven. Ze versturen zichzelf en je hoeft ze niet elke keer opnieuw te maken. Je hoeft er helemaal niets aan te doen als ze eenmaal zijn ingesteld. RSS betekent “Really Simple Syndication”.

Hoe werkt Mailchimp RSS naar e-mail

Je website heeft een feed, je e-mailplatform haalt de feed op en maakt er een nieuwsbrief van die volgens een vast en door jou ingesteld schema verzonden wordt.

Een RSS nieuwsbrief is gemaakt van een RSS feed en ziet eruit als een heel gewone nieuwsbrief. Het verschil met een gewone nieuwsbrief is dat je deze nieuwsbrief niet zelf hoeft te maken. Mailchimp of MailerLite doen dit voor jou. Daarom is het een erg gemakkelijke nieuwsbrief.

Je e-mail platform gaat naar je blog om te kijken of je iets nieuws hebt gepubliceerd en als dat zo is zet, hij je nieuwe content in je nieuwsbrief. Daarna stuurt hij je nieuwsbrief rond.

Als een RSS nieuwsbrief eenmaal gemaakt is en aangezet is hoef je er niet meer naar om te kijken. Het enige wat je dan zelf nog moet doen is het plaatsen van nieuwe content op je blog.

Mailchimp RSS naar e-mail: blog rondsturen

Met deze nieuwsbrief kun je je blog op regelmatige basis rondsturen terwijl je zelf niets méér en niets anders hoeft te doen dan een nieuwe blogpost publiceren. Je hoeft zelfs niet naar je account als het tijd is om een nieuwsbrief rond te sturen. Daarnaast is RSS dé manier om gericht te mailen zonder dat dit je vreselijk veel tijd kost.

Van RSS naar e-mail

Mailchimp RSS is tijdelijk weg in nieuwe accounts

Als je een gloednieuw account hebt aangemaakt bij Mailchimp, dan is het op dit moment niet mogelijk om een RSS nieuwsbrief te maken. Mailchimp weet hiervan en ze zijn ermee aan het werk. Dit geldt voor dezelfde account als de accounts die de Classic Automation niet meer hebben. Als je al een RSS nieuwsbrief hebt …

Mailchimp RSS is tijdelijk weg in nieuwe accounts Nu lezen »

verschillen tussen een nieuwsbrief en een blog

Verschillen tussen nieuwsbrief en blog

Er zijn belangrijke verschillen tussen een nieuwsbrief en een blog. Je kunt je eigen marketing hinderen als je die verschillen niet begrijpt. Daarom ga ik uitleggen wat de verschillen zijn: m.b.t. functie, inhoud, indexatie, doelgroepen, waarde van een nieuwsbrief en een blog. En ik reik je een handige tijdbesparende manier aan waardoor je in dezelfde …

Verschillen tussen nieuwsbrief en blog Nu lezen »

Mailchimp en SEO

Mailchimp en SEO

Mailchimp en SEO, hoe zit dat? Helpt Mailchimp bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website? Of juist niet? Worden nieuwsbrieven geïndexeerd of juist niet? Is het zinvol om een archief van nieuwsbrieven op je website te plaatsen en hoe doe je dat dan? Wat doet Google met je nieuwsbrieven? En wat doet Google …

Mailchimp en SEO Nu lezen »

Scroll naar boven