Categoriearchief: MailerLite Automation

MailerLite Automation onderscheidt zich doordat je er ook transactionele e-mails mee kunt versturen. In de praktijk betekent dat, dat je dezelfde workflow telkens opnieuw kunt versturen naar dezelfde adressen.

MailerLite Automation

Het lijkt misschien een vreemd idee om dezelfde mensen telkens opnieuw dezelfde e-mail te sturen. Maar ik verzeker je: het is heel fijn dat dit kan. Temeer daar je het zo kunt maken dat mensen hier zelf voor kiezen. Als ze dat willen kunnen ze dan met een muisklik een workflow opnieuw laten starten. Ik heb het nu over de “restart” functie.

Actions

Daarnaast vind ik MailerLite Automation bijzonder omdat je na verzending van een e-mail een onbeperkt aantal acties kunt toevoegen. Je kunt na verzending automatisch een veld laten invullen. Bijvoorbeeld een datumveld of meerdere datumvelden.  Je kunt adressen automatisch verhuizen van de ene naar de andere groep en nog veel meer moois.

Deze mogelijkheden maken MailerLite heel geschikt voor complexe e-mailstrategieën.

Meerdere automations in MailerLite

5,0 rating
19 november 2018

Paytium is mijn WordPress plugin waarmee mensen betalingen op hun website kunnen ontvangen. De plugin kan steeds meer, en ik merkte dat mijn gebruikers dat niet altijd doorhadden. Daarom wilde ik ze graag gericht informeren over alle mogelijkheden, maar alleen als ze daar zelf interesse in hadden.
Judith heeft voor mij een uitgebreid email marketing systeem opgezet, meerdere geautomatiseerde reeksen die ingeschakeld worden als abonnee’s interesse tonen in een bepaalde mogelijkheid van mijn product. Wil iemand bijvoorbeeld meer weten over periodieke betalingen? Dan krijgen ze geautomatiseerd een informatieve reeks daarover.
Dit heeft Judith allemaal gedaan in MailerLite, een alternatief op MailChimp wat ikzelf veel gebruikersvriendelijker vindt.
Wat ik fijn vond aan Judith is dat ze enorm zelfstandig werkt. Als er iets moest gebeuren, ging ze zelf contact opnemen met MailerLite, in plaats van dat aan mij te vragen. Daarnaast heeft ze op basis van mijn bestaande content (blog posts en de handleiding) de content geschreven voor de emails. Dat heeft mij enorm veel tijd bespaard.
Een aanrader!

David van Paytium

uitsluiten van een serie bij MailerLite

Uitsluiten van een serie bij MailerLite

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Uitsluiten van een serie: als je een serie nieuwsbrieven verstuurt dan is het handig als je je lezers een uitweg biedt. Het kan zijn dat ze je serie niet leuk vinden en als jij ze dan geen uitweg biedt, dan kunnen ze geen kant op. En omdat ze geen kant op kunnen, zullen ze zich afmelden want ze hebben geen andere optie.

Maar als je een escape biedt, dan hoeven ze zich niet af te melden om je serie te stoppen. Daarom heb je er alle belang bij om je lezers een escape te bieden.

Lees verder Uitsluiten van een serie bij MailerLite
E-mailadres wijzigen bij MailerLite

E-mailadres wijzigen bij MailerLite

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

E-mailadres wijzigen bij MailerLite: ik heb het nu over een link in de voettekst van je nieuwsbrief waarmee je abonnee zelf zijn of haar e-mailadres kan wijzigen. Zo’n link heeft MailerLite niet. Maar je kunt ook zelf zoiets maken. Hoe je dat doet beschrijf ik in dit artikel. 

Lees verder E-mailadres wijzigen bij MailerLite
After sales met Automation

Aftersales met Automation

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Aftersales marketing: contact houden met je klant nadat je klant iets gekocht heeft. Nadat je klant een aankoop heeft gedaan kun je bijvoorbeeld een e-mail sturen waarin je vraagt of alles goed ontvangen en naar wens is. Hierdoor blijf je in beeld bij je klant.

Lees verder Aftersales met Automation