Home » MailerLite

MailerLite

MailerLite expert

Dit is het MailerLite blog over een fijn platform voor je e-mailmarketing. Dit platform vind ik een prachtig platform voor dienstverleners omdat het zo lekker intuitief werkt, maar ook om de functionaliteteiten die goed passen bij de behoeften van dienstverleners.

Omdat de nieuwe MailerLite en MailerLite Classic (de oude versie van MailerLite) simultaan naast elkaar bestaan, heb ik mijn artikelen ook op deze manier ingedeeld. Kies hieronder de versie die je gebruikt en je gaat naar artikelen waarin ik schrijf over de versie die jij gebruikt.

Als je niet weet welke versie jij hebt, log dan in in MailerLite en kijk waar het hoofdmenu staat. Als het hoofdmenu links in de zijbalk staat, dan heb je de nieuwe versie. En als het hoofdmenu in een groene balk bovenaan staat, dan heb je MailerLite Classic.

En artikelen over de nieuwe MailerLite kunnen ook labels hebben voor de versie die je nodig hebt om iets te kunnen doen: Growing Business, Advanced of Enterprise.

 

Nieuwe MailerLite en Classic MailerLite

 

MailerLite heeft een Classic versie en een nieuwe versie. Deze 2 versies draaien simultaan. Dus als je ooit begonnen bent met wat nu MailerLite Classic heet, dan kun je daar gewoon mee doorgaan.

Maar als je nu de gratis MailerLite gebruikt en gaat upgraden naar een betaalde versie, dan kom je automatisch in de nieuwe MailerLite.

Vanaf november 2018 ben ik MailerLite expert.

instromen in een groep

Instromen in een groep

Een trigger voor een MaiLerLite Automation workflow is: when a subscriber joins a group ofwel als een abonnee instroomt in een groep. Dat is een interessante trigger omdat hij zo makkelijk te gebruiken is. En je kunt ‘m ook andersom gebruiken. Dan geef je mensen de kans om een Automation te verlaten en evengoed op je lijst te blijven.

Hoe presteert MailerLite

Hoe presteert MailerLite?

Hoe presteert MailerLite? Als ik het over prestaties heb, dan heb ik het over de belangrijke vraag: komt je e-mail wel in de mailbox en waar komt hij in de mailbox? Want het is niet vanzelfsprekend dat een e-mail in de mailbox komt en het is vrij gemakkelijk om de spamfilters te triggeren. En hierbij …

Hoe presteert MailerLite? Lees meer »

MailerLite affiliate programma

MailerLite affiliateprogramma

MailerLite heeft twee verschillende affiliate programma’s: eentje voor vrienden en eentje voor vreemden. Er is er eentje waarbij je een langdurige relatie aangaat met dit programma en er is een heel simpel programma dat je gewoon in je eigen account kunt vinden. Hier ga ik vertellen over allebei deze programma’s: overeenkomsten, verschillen, wat ze je opleveren en hoe je er aan mee kunt doen.

teveel groepen

Teveel groepen in MailerLite

Ken je dit? Je hebt teveel groepen in MailerLite. Je hebt een landingspagina gemaakt en die koppel je aan een groep. Die groep wil je gaan mailen. Maar om adressen te verzamelen heb je 6 series of e-books gemaakt en om die spullen af te leveren heb je voor al die e-books en series ook groepen gemaakt. En dan maak je een nieuwe landingspagina en het gaat net zo. Met als resultaat dat je een eindeloze berg groepen hebt en door de bomen het bos niet meer ziet.

Mailerlite preference center

MailerLite preference center

Het MailerLite preference center is een service voor je lezers. Het biedt jou de mogelijkheid om aan je lezers te vragen wat ze eigenlijk willen: over welke onderwerpen willen ze e-mails van je ontvangen? Hoe vaak willen ze van je horen? Dit soort zaken. En als je je lezers de mogelijkheid biedt om zelf de …

MailerLite preference center Lees meer »

MailerLIte multiingua

MailerLite multilingual

Als je een internationaal audience hebt dan heb je een meertalige nieuwsbrief nodig. Om dit te kunnen doen moet je op je formulier vragen naar de voorkeurstaal. Want MailerLite weet niet vanzelf wat de taal van je lezer is. Je moet dit dus strak regisseren en heel goed voorbereiden. Maar als je dat klaar hebt, dan heeft MailerLite een leuke optie om het je gemakkelijk te maken: dynamische content.

video in mailerlite

Video in MailerLite

Een video in MailerLite is een feestje. MailerLite heeft er goed over nagedacht op welke manier een video meesturen echt iets bijdraagt aan je marketing. Want een video is een zwaar bestand en kan daarom niet meegestuurd met je nieuwsbrief. Maar een plaatje valt niet op. En mensen naar YouTube sturen om te kijken heeft een aantal flinke nadelen. Lees hier wat MailerLite heeft bedacht.

inactieve abonnees

Inactieve abonnees heractiveren of uitschrijven

Inactieve abonnees uitschrijven bij MailerLite is wel heel erg gemakkelijk. MailerLite heeft daar een ingebouwde mogelijkheid voor. Je kunt die mogelijkheid vinden in het menu van MailerLite. Maar ik vind het een beetje ruig om inactieve abonnees zomaar uit te schrijven. In dit artikel lees je hoe je inactieve abonnees een gewone e-mail kunt sturen en hoe je het hele heractivatieproces kunt automatiseren.

accordeon in mailerlite

Accordeon in MailerLite

MailerLite heeft een accordeon blok waardoor je je nieuwsbrief een beetje netjes kunt houden, terwijl je toch veel informatie rond kunt sturen. Dit blok schept orde en rust in je nieuwsbrief en je nieuwsbrief wordt er ook nog een beetje interactief door, want je lezers worden uitgenodigd om zelf iets in je nieuwsbrief te doen. …

Accordeon in MailerLite Lees meer »

Scroll naar boven