Rubriek: Mailchimp integraties

.

Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp integraties

Mailchimp integraties

Mailchimp integraties

Dit zijn zijn verbindingen tussen Mailchimp en andere platforms.

Mailchimp heeft veel verbindingen. Veel meer dan ik in deze rubriek kan noemen. Wat deze integraties precies doen verschilt per integratie.

Niet door Mailchimp gemaakt

Ze worden niet door Mailchimp gemaakt en Mailchimp kan dus ook niet garanderen dat ze goed werken. Het andere platform maakt de integratie en als een integratie niet goed werkt, dan moet je daarvoor bij het andere platform zijn en niet bij Mailchimp.

En het is belangrijk dat je je realiseert dat lang niet iedere integratie meerwaarde geeft.

Soms doen ze dingen waaruit blijkt dat de makers niets van Mailchimp hebben begrepen. Bijvoorbeeld een integratie van een CRM kan dan zomaar een nieuw audience aanmaken. Terwijl je in Mailchimp het beste werkt met niet meer dan 1 audience.

Onderzoek dus goed wat een verbinding doet voor je ‘m in gebruik neemt, want soms heb je er meer last dan gemak van.

Voor je begint

Voor een integratie heb je meestal een API key nodig. Een Mailchimp API staat op naam. Lees het artikel over de API key voor je begint, want daar staat belangrijke informatie is.

Bijzondere integraties

Een apart type integratie is de integratie met Facebook. Je kunt op Mailchimp ook advertenties voor Facebook maken. En als een platform geen integratie met Mailchimp heeft, dan is het vaak mogelijk toch een integratie te maken via Zapier.

Hulp bij het integreren van Mailchimp

Doordat er eindeloos veel integraties zijn en het ieder platform vrij staat er eentje te maken, ken ik ze niet allemaal. Maar als je ergens problemen mee hebt kun je het altijd vragen.

Mailchimp en canva

Mailchimp en Canva

Mailchimp en Canva Mailchimp en Canva: met Mailchimp kun je bulk e-mails versturen en met Canva kun je afbeeldingen maken en bewerken. Waarschijnlijk weet je dat al. Het nieuwe is dat Mailchimp sinds juni 2019 een integratie heeft met Canva.

Lees meer»
Page 1 of 2
1 2