Rubriek: Mailchimp merge tags

.

Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp merge tags

Merge tags

Mailchimp merge tags zijn voorgedefinieerde waarden. Het zijn kleine stukjes code die verbonden zijn met iets dat ergens anders in je account staat. Bijvoorbeeld de voornaam. Je plaatst een klein stukje code in je nieuwsbrief en MailChimp zoekt er de juiste voornaam bij.

Hierdoor kun je met behulp van een merge tag iedere nieuwsbrief tot een persoonlijke nieuwsbrief maken. Dat doe je door aangepaste elementen in je nieuwsbrief te verwerken.

Merge tags zijn gekoppeld aan een audience en halen informatie op die bij een mailinglijst hoort, zoals bijvoorbeeld de voornaam van je abonnee. Zolang je een nieuwsbrief nog niet aan een audience gekoppeld hebt, kunnen ze daarom niet werken.

Mailchimp merge tags: nieuwsbrief personaliseren

Je kunt met Mailchimp merge tags je nieuwsbrief prachtig personaliseren. En er zijn er heel veel beschikbaar. Ik zou haast zeggen dat er voor iedere situatie wel eentje beschikbaar is. En dat is gunstig voor je marketing. Want hoe persoonlijker je een nieuwsbrief maakt, hoe meer mensen zich erdoor aangesproken voelen. En mensen rechtstreeks aanspreken is contact.

Verwijderen

Als je een veld van je inschrijfformulier weggooit, dan gooi je ook de field tag van dat veld weg. Over de gevolgen van het weggooien van een veld kun je hier lezen. Wees voorzichtig met het weggooien van velden van het inschrijfformulier, het is veiliger een ongebruikt veld te verbergen.

Het is beslist de moeite waard om je eens te verdiepen in waar je merge tags precies voor kunt gebruiken, want ze verrijken je nieuwsbrief op een manier waar je verbaasd over zult zijn.

velden verwijderen

Velden verwijderen in Mailchimp

MailChimp is een systeem: een eenheid. Dat houdt in dat het niet gemakkelijk is om een deel van dit systeem wel te gebruiken en een ander deel niet. MailChimp heeft een heleboel verborgen verbindingen waardoor je gemakkelijk iets kunt doen dat onbedoelde gevolgen heeft: je verwijdert onbedoeld een heleboel informatie.

In dit artikel wil ik twee van deze verborgen verbindingen bespreken.

Lees meer»
Abonnee teller

Abonnee teller

Een abonnee teller op je website of in je nieuwsbrief kan een aantrekkende werking hebben. Een teller kan zorgen voor nog meer abonnees.  Een abonnee teller op je website of in je nieuwsbrief geeft sociale bewijskracht met bewijs.

Lees meer»
Page 1 of 2
1 2