Home » Marketing blog

Marketing blog

Dit is het marketing blog voor dienstverleners en kunstenaars.

Als je een zzp’er bent gaan marketing en sales naadloos in elkaar over. Bij grote bedrijven zijn marketing en sales gewoonlijk verschillende afdelingen, maar jij doet alles zelf, dus jij bent de afdeling die alles doet.

Op dit blog vind je marketing tips voor dienstverleners en voor kunstenaars. Tussen marketing voor dienstverleners en marketing voor kunstenaars zit een verschil, want kunst is geen dienst.

Maar er zit ook weer heel veel overlap in, want kunst is geen product als alle andere producten.

Om snel relevante artikelen te vinden voor jouw branche klik je hieronder je branche aan en dan ga je naar een subrubriek.

marketing blog

Marketing blog

Daarnaast: als je weet wat je doet en wat je hiervan mag verwachten, dan kan SEO interessant zijn. SEO is het vindbaar maken van je website voor mensen die via de zoekmachines naar je op zoek zijn. Ook daarover heb ik een heleboel artikelen geschreven.

In mijn ogen zijn de social media geen marketingstrategieën maar marketing tools. Maar prima bruikbaar! Hoe ik daar precies over denk kun je lezen in het artikel: Marketingstrategie of marketingtool. En hier vind je mijn artikelen over de social media.

Ik ben zowel een Mailchimp expert als een MailerLite expert. Ik heb daardoor over deze platforms een groot blog vol geschreven. Hier vind je het Mailchimp blog en hier het MailerLite blog.

En daarnaast heb ik een aantal nuttige artikelen voor je over e-mailstrategie en over de aflevering van je nieuwsbrief.

Ik jaren bij grote bedrijven gewerkt en dat is toch iets anders dan een klein bedrijf helemaal zelf runnen. En hoe groot dat verschil is merk je pas echt als je zelf een klein bedrijf gaat runnen.

wetgeving direct marketing en ansichtkaart sturen

Wetgeving direct mail

Wist je dat 86% van de mensen hun gewone post bekijkt? Dan begrijp je waarschijnlijk ook waarom je zoveel post krijgt van goede doelen. Ansichtkaarten sturen is eigenlijk een uitstekende manier van marketing. Vooral als je er geen enveloppe om doet. Een ansichtkaart wordt gezien! Hier kun je lezen waar je aan moet denken als je er eentje maakt en waar je rekening mee moet houden met het oog op de wetgeving direct mail waar je rekening mee moet houden.

tijd besparen op online marketing

Tijd besparen op online marketing

Tijd besparen op online marketing doe je in de eerste plaats door te automatiseren wat je kunt automatiseren. Natuurlijk kun je ook iemand inhuren om alles voor je te doen en dat bespaart je zeker heel veel tijd. Maar begin eerst eens met automatiseren zodat je de hulp die je eventueel inhuurt niet hoeft in te zetten om onzinnige werkjes te doen die eigenlijk best geautomatiseerd kunnen worden. Hier een paar zaken die je heel gemakkelijk kunt automatiseren.

twitter circles

Twitter Circles

Twitter Circles zijn een nieuwe functie van Twitter. Met Circles kun je tweets afschermen voor de grote groep van je volgers en ze uitsluitend tweeten voor een select gezelschap. En dat gezelschap kies je zelf door mensen toe te voegen aan je circle. Dat kan zinvol zijn, want het voorkomt dat je de neiging krijgt om twee accounts aan te maken: eentje voor werk en eentje voor privé.

wanneer ben je succesvol?

Wanneer ben je succesvol?

Wanneer ben je succesvol? Heb je daar wel eens over nagedacht? Want het is belangrijk dat je hierover niet in het duister tast. Besef dat er nooit iemand zal komen die je vertelt dat je succesvol geworden bent. Jij moet zelf bepalen wanneer je succesvol geworden bent. En dat moet je niet ad hoc doen. Als je succesvol wilt worden, dan moet je een plan hebben dat leidt naar succes. Want alleen dan ben je er zeker van dat het waar is.

alternatieven voor social media marketing

Alternatieven voor social media marketing

Laatst had ik een vreselijk interessant gesprek met iemand. Zij vertelde mij dat er een marketeer bij haar langs was geweest bij en toen hoorde ze dat je vreselijk actief moet zijn op social media. Want als je dat niet doet, dan krijg je geen klanten. En mijn gesprekspartner zag er diep ongelukkig uit toen …

Alternatieven voor social media marketing Lees meer »

spektakel met guerrilla marketing van tnt belgie

Spektakel met guerrilla marketing van TNT België

Spektakel met guerrilla marketing van TNT België. Een korte video die je beslist wilt zien. Ga even kijken en blijf ook tot het einde kijken, want ander mis je de clou. Dat kost je anderhalve minuut. En dat is zo de moeite waard. Want dit laat zien hoe geweldig guerrilla marketing kan zijn en hoe …

Spektakel met guerrilla marketing van TNT België Lees meer »

live verslag doen via twitter

Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan

Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan, daar kun je op rekenen. Kijk hier hoe dit werkt en hoe moeilijk het is om je los te rukken van een actueel live verslag. In dit artikel vind je een real time live verslag van een rechtbank journaliste. Maar ook ideeën voor mensen die niet dagelijks …

Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan Lees meer »