Home » Marketing blog

Marketing blog

Dit is het marketing blog voor dienstverleners en kunstenaars. Als je een zzp’er bent gaan marketing en sales naadloos in elkaar over. Bij grote bedrijven zijn marketing en sales gewoonlijk verschillende afdelingen, maar jij doet alles zelf, dus jij bent de afdeling die alles doet.

 

divider

marketing blog

divider

Marketing blog

Op dit blog vind je marketing tips voor dienstverleners en voor kunstenaars. Tussen marketing voor dienstverleners en marketing voor kunstenaars zit een verschil, want kunst is geen dienst.

divider

Maar er zit ook weer heel veel overlap in, want kunst is geen product als alle andere producten.

divider

Om snel relevante artikelen te vinden voor jouw branche klik je hieronder je branche aan en dan ga je naar een subrubriek.

divider

divider

divider

Zoekmachine marketing

Daarnaast: als je weet wat je doet en wat je hiervan mag verwachten, dan kan SEO interessant zijn. SEO is het vindbaar maken van je website voor mensen die via de zoekmachines naar je op zoek zijn. Ook daarover heb ik een heleboel artikelen geschreven.

divider

Social media marketing 

In mijn ogen zijn de social media geen marketingstrategieën maar marketing tools. Maar prima bruikbaar! Hoe ik daar precies over denk kun je lezen in het artikel: Marketingstrategie of marketingtool. En hier vind je mijn artikelen over de social media

divider

E-mailmarketing

Ik ben zowel een Mailchimp expert als een MailerLite expert. Ik heb daardoor over deze platforms een groot blog vol geschreven. Hier vind je het Mailchimp blog en hier het MailerLite blog. 

divider

En daarnaast heb ik een aantal nuttige artikelen voor je over e-mailstrategie en over de aflevering van je nieuwsbrief

kunstmarkt in bergen nh

Kunstmarkt in Bergen NH

De kunstmarkt in Bergen NH is een toeristische trekpleister en ik ben daar gaan mystery shoppen. De markt is opgebouwd rond de Ruinekerk en om de markt heen liggen terrasjes. Wat wil je nog meer? Nou, verkopen natuurlijk. En voor het geval je hier ooit een kraam huurt en ook als je ergens anders bij een soortgelijk evenement een kraam huurt, dan moet je die verkopen goed voorbereiden. En daar wil ik het hier over hebben.

mond tot mond

Mond tot mond reclame, de beste reclame die er is

Door mond-tot-mond reclame bereik je het netwerk achter je netwerk op een uiterst effectieve en positieve manier. Dit is de beste reclame die je kunt krijgen. Het zou daarom leuk zijn als je mond-tot-mond reclame zou kunnen stimuleren. En dat kun je! Er zijn manieren om het netwerk achter je netwerk te bereiken door je klanten en de bezoekers van je website te stimuleren om over je te gaan praten.

fiscus

Concept voorstel wijziging margeregeling

Er een idee voor een wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 in verband met een aanpassing van de aanvullende regeling voor antiek, kunst- en verzamelvoorwerpen (Wet aanpassing aanvullende margeregeling). De maatregelen zijn nog niet voorzien van een uitvoeringstoets, waarmee de maatregelen op uitvoerbaarheid worden getoetst. Maar je kunt er nu wel iets over zeggen. En lees het in elk geval, want

wat heeft een kunstenaar nodig

Wat heeft een kunstenaar nodig voor marketing?

Wat een kunstenaar nodig heeft voor marketing blijkt niet zo heel veel te maken te hebben met wat die kunstenaar precies doet. Er zijn gewoon een aantal basiszaken die je in orde moet hebben omdat het anders niet lukt met marketing. Hier vind je een artikel waarin ik aanstip wat zoal nodig hebt. En als je nu ontdekt dat je iets mist, dan moet je dat aanvullen en zorgen dat het er komt.