Rubriek: Gmail

.

Je bent hier: Home » Marketing » Gmail

Gmail

Gmail is het e-mailplatform van Google.

Je kunt bij Gmail gratis een e-mailadres aanmaken. Daarnaast is er ook een betaalde versie voor zakelijk gebruik, dat is Gsuite. Bij beide versies kun je je zakelijke e-mailadres importeren en dan kun je dit platform gebruiken om je zakelijke e-mails te ontvangen en te versturen.

De vraag is alleen: waarom zou je dat willen? Dat zou je kunnen willen omdat Gmail heel veel mogelijkheden biedt. Denk hierbij aan verbindingen met Zapier en aan bijvoorbeeld Streak CRM. Deze verbindingen zorgen ervoor dat het gebruik van het e-mailadres van Google, ook Googlemail genoemd, je veel tijd kan besparen.

Gmail

In deze rubriek vind je artikelen die echt helemaal over dit e-mail platform gaan. Maar daarnaast vind je hier ook artikelen die over zaken gaan die te maken hebben met het platform, zoals Google agenda,  Google Forms en Google Meet.

Dat ik hierover schrijf betekent niet dat ik er diensten voor lever. De aanleiding voor het schrijven van deze artikelen is bijna altijd een vraag van een klant. En als een klant behoefte heeft aan een uitleg, dan schrijf ik die uitleg natuurlijk.

Dit is dus gewoon een extraatje waar je je voordeel mee kunt doen.

Vergaderen met Meet

Hoe werkt Google Meet

Als je met mij een afspraak maakt voor sessie met vergadersoftware, dan krijgen we een Google Meet vergadering. Maar hoe werkt Google Meet precies? Google Meet is vergadersoftware waar jij als genodigde niets voor hoeft te installeren. Je hebt er geen account voor nodig en je hoeft er ook ook geen “Meet software” voor te … Lees verder Hoe werkt Google Meet

Lees meer»
back up van gmail

Back-up van Gmail maken

Backup maken van Gmail. Bijvoorbeeld omdat je je e-mails wilt verhuizen of ergens anders wilt bewaren. Hoe je dit kunt doen is moeilijk te vinden, maar het kan wel.

Lees meer»
Streak CRM

Gmail en Streak CRM

Als je op zoek bent naar een CRM dat je in je eentje wilt gebruiken moet je eens kijken naar de combinatie van Gmail en Streak. Je krijgt dan een CRM in je inbox waarmee je gelijk ook een planbord kunt maken.

Lees meer»
Gmail labels nieuw

Gmail labels maken

Gmail labels zijn handig maar soms ook noodzakelijk als je integraties wilt maken. Je kunt hier lezen hoe je labels maakt. Gmail filters kunnen ervoor zorgen dat belangrijke e-mails nooit naar je spamfilter gaan.

Lees meer»
Takenlijst in Gmail

Takenlijst in Gmail

Een takenlijst in Gmail is handig als je veel e-mails ontvangt waar dingen in staan die je moet doen.  Je kunt deze e-mails op een takenlijst plaatsen met daarbij een linkje naar de e-mail waar de beschrijving van de taak in staat.

Lees meer»
agenda delen en samenwerken

Agenda delen en samenwerken

Een agenda delen is handig als je gaat samenwerken. Als je samen aan een project werkt is het belangrijk om een centraal punt te hebben waar je het project in te behappen onderdelen klaar zet. Dit kun je doen in Google Agenda. 

Lees meer»
Page 1 of 2
1 2