Home » Marketing blog » Klein bedrijf runnen

Klein bedrijf runnen

Klein bedrijf runnen: hoe krijg je het voor elkaar om alles  te doen wat je doen moet en daar ook nog relaxed bij te blijven? Begin eens met ervoor te zorgen dat je tijd gebruikt aan zaken die je ook iets opleveren. Als je je tijd besteedt aan een vorm van marketing die nauwelijks klanten oplevert, dan werk je hard zonder er iets voor terug te krijgen.

Klein bedrijf runnen

Wat levert het meeste op?

Zorg dat je weet welke vormen van marketing je het meeste opleveren en gebruik je tijd hiervoor. Laat vormen van marketing die te weinig opleveren gewoon vallen, want je kunt je tijd beter besteden. Houd de tijd die je ergens aan besteedt bij zodat je weet waar je tijd naartoe gaat. Meten is weten. Meet dus zodat je weet wat je aan het doen bent. En stop met zaken uit te stellen. Als dat niet lukt is er vaak een diepere oorzaak. Zoek die oorzaak op. Leer de omstandigheden te managen zodat je je productiviteit kunt verhogen. Dit is een heel belangrijk punt: laat je niet storen.

Automatiseren

Zorg dat je zaken die geautomatiseerd kunnen worden automatiseert. Want alles waar je tijd op kunt besparen is meegenomen. En er is veel meer dat je kunt automatiseren dan je waarschijnlijk beseft. Daarnaast zie ik vaak dat er dingen geautomatiseerd zijn die je beter niet kunt automatiseren.

Klein bedrijf runnen

Een klein bedrijf runnen is echt iets wezenlijk anders dan een groter bedrijf runnen. In een groot bedrijf heeft iedereen z’n eigen gespecialiseerde functie. Maar als je alles zelf moet doen omdat je het enige personeelslid bent, dan moet je van alle markten thuis zijn en vooral je tijd heel goed gebruiken.

In deze rubriek en op deze hele website wil ik je hier de weg in wijzen.

tijd besparen op online marketing

Tijd besparen op online marketing

Tijd besparen op online marketing doe je in de eerste plaats door te automatiseren wat je kunt automatiseren. Natuurlijk kun je ook iemand inhuren om alles voor je te doen en dat bespaart je zeker heel veel tijd. Maar begin eerst eens met automatiseren zodat je de hulp die je eventueel inhuurt niet hoeft in te zetten om onzinnige werkjes te doen die eigenlijk best geautomatiseerd kunnen worden. Hier een paar zaken die je heel gemakkelijk kunt automatiseren.

wanneer ben je succesvol?

Wanneer ben je succesvol?

Wanneer ben je succesvol? Heb je daar wel eens over nagedacht? Want het is belangrijk dat je hierover niet in het duister tast. Besef dat er nooit iemand zal komen die je vertelt dat je succesvol geworden bent. Jij moet zelf bepalen wanneer je succesvol geworden bent. En dat moet je niet ad hoc doen. Als je succesvol wilt worden, dan moet je een plan hebben dat leidt naar succes. Want alleen dan ben je er zeker van dat het waar is.

uitstelgedrag afleren

Uitstelgedrag afleren

Uitstelgedrag is een kostenpost en je ziet dit niet bij succesvolle ondernemers. Nog sterker: succesvolle ondernemers hebben een plan en dat plan voeren ze uit. Minder succesvolle mensen hebben uitstelgedrag. En daar heb je last van, want hierdoor maak je geen stappen. De eerste vraag is dus: hoe zie jij jezelf. Ben je een kunstenaar …

Uitstelgedrag afleren Lees meer »

Van RSS naar e-mail nieuwsbrief

Een van RSS naar e-mail hoef je niet zelf te maken. Dat laat je door je platform doen. Je platform maakt de nieuwsbrief van een RSS-feed en zorgt ook voor de verzending. Jouw aandeel is het in orde maken van de instellingen en een template inrichten. Hierdoor automatiseer je als het ware je complete e-mail …

Van RSS naar e-mail nieuwsbrief Lees meer »

Scroll naar boven