Marketing voor dienstverleners

divider

marketing zelf doen

divider

Marketing voor dienstverleners hoeft niet moeilijk te zijn en je kunt het zelf doen.  Maar je hebt wel een goed plan nodig en een strakke structuur.

divider

Want wat ik vaak zie als mensen hun marketing zelf doen, is dat het alle kanten opgaat. Of dat mensen blijven steken in adverteren op Facebook omdat ze gewoon niet weten wat ze verder zouden kunnen doen.

divider

En dat vind ik jammer, want er zijn effectievere methoden die minder kosten en waardoor je dus sneller winst gaat maken.

divider

Marketing voor dienstverleners: plan en structuur

Met het plan en de structuur kan ik je helpen en daarnaast weet ik ook nog heel veel over hoe dingen werken. Over hoe dingen werken kun je veel lezen in deze categorie.

divider

Deze rubriek over marketing zelf doen is een grote categorie en om een dergelijke grote categorie leesbaar en doorzoekbaar te houden heb ik ‘m verdeeld in subcategorieën tot 3 niveau’s diep.

divider

Klik hier aan waar je ongeveer naar zoekt of waar je in geïnteresseerd bent, dan krijg je daarna nieuwe opties zodat je zeker komt waar je zijn wilt.

divider

live interview via twiter met claudia van wezel

Live interview via Twitter

Opvallen bij je doelgroep is niet zo makkelijk, want dat wil iedereen en iedereen doet er ook z’n best voor. Maar het kan wel en dit lukt vaak beter als je iets doet in real time. Want als je iets in real time organiseert, dan moeten mensen kiezen of ze er tijd voor vrij maken of niet. En als ze er nu geen tijd voor vrij willen maken, dan hebben ze het gevoel dat ze iets missen. En dat is natuurlijk ook zo. Lees hier hoe wij dit hebben aangepakt met een live interview op Twitter.

facebook ads en webinars

Facebook ads en webinars de kosten en de baten

Er zijn talloze marketingstrategieen te verzinnen en welke je ook kiest, als het consequent doet zul je merken dat ze allemaal werken. Dat is het goede nieuws. Maar dat betekent niet dat iedere marketingstrategie geschikt is voor iedere soort business. Zeer beslist niet. Want de kosten van de marketingstrategieen die je kiest moeten in verhouding …

Facebook ads en webinars de kosten en de baten Lees verder »

alternatieven voor social media marketing

Alternatieven voor social media marketing

Laatst had ik een vreselijk interessant gesprek met iemand. Zij vertelde mij dat er een marketeer bij haar langs was geweest bij en toen hoorde ze dat je vreselijk actief moet zijn op social media. Want als je dat niet doet, dan krijg je geen klanten. En mijn gesprekspartner zag er diep ongelukkig uit toen ze me dit vertelde, want dit wilde ze niet. Ze had dus alternatieven voor social media nodig en die zijn er gelukkig ook.

leeftijd en activiteit op de social media

Leeftijd en activiteit op social media

Leeftijd en activiteit op social media van 2015 tot nu. Een overzicht van het gebruik van de bekendste platforms: LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Tiktok. Ik houd dit al een paar jaar bij, want dan kun je een lijn zien. En als je weet waar iets naartoe gaat, dan kun je actie nemen op basis van reële verwachtingen. Dan blijf je niet hangen op een platform waar je straks niets meer aan hebt. En je investeert niet in een platform dat niets voor je doet.

als je veel te weinig klanten hebt

Als je veel te weinig klanten hebt

Als je veel te weinig klanten hebt dan heb je strategieën nodig die op korte termijn voor klanten kunnen zorgen terwijl je ondertussen ook blijft werken aan strategieën die op langere termijn voor klanten zorgen. Door juist nu te mikken op de strategieën voor de korte termijn zul je snel klanten krijgen en gelijk een systeem opbouwen dat zorgt voor klanten op lange termijn.Denk vooral ook aan die langetermijnstrategieën.

succes uitstellen of succes creeren

Succes uitstellen of succes creëren

Als je met marketing aan de slag gaat, dan is er een levensgrote valkuil waar ik heel veel mensen in zie vallen. Die valkuil heet: ik moet eerst … En dan gaan mensen geen succes creëren, maar hun succes uitstellen. Dat is vaak een enorme onzekerheid, een “ik ben niet goed genoeg”. En dan moet je eerst allerlei dingen doen om goed genoeg te worden en dan pas kun je aan je marketing gaan werken. Maar dit is geen handige manier.

verdubbel het aantal bezoekers van je artikelen

Verdubbel het aantal bezoekers van je artikelen

Het is heel erg gemakkelijk om het aantal bezoekers op je artikelen te verdubbelen of zelfs te verdriedubbelen. Want met artikelen is het net als met klanten: aan bestaande klanten verkoop je veel gemakkelijker dan aan mensen die jou nog niet kennen. Zo is het met artikelen ook: aan bestaande bezoekers verkoop je heel gemakkelijk …

Verdubbel het aantal bezoekers van je artikelen Lees verder »