Home » Marketing voor dienstverleners » Diensten verkopen

Diensten verkopen

Diensten verkopen begint met je prospect ervan te overtuigen dat jij te bieden hebt wat hij zoekt. Maar het is natuurlijk veel handiger om een nieuw aanbod aan te bieden aan bestaande klanten. Want die heb je al overtuigd. Om te verkopen moet je je prospect overtuigen dat jij te bieden hebt wat hij zoekt. Maar het is natuurlijk veel handiger om een nieuw aanbod aan te bieden aan bestaande klanten. Want die heb je al overtuigd.

Overtuigen

Natuurlijk moet je prospect je prijs ook redelijk vinden. En wat je prospect redelijk vindt, hangt ervan af hoe jij het presenteert. Je hebt natuurlijk ook een paar spullen nodig om te overtuigen. Bijvoorbeeld een paar reviews. En die recensies kun je prima verzamelen via de social media.

Diensten verkopen

Zelfvertrouwen

Maar om je diensten te verkopen is het allerbelangrijkste: zelfvertrouwen. Ik hoor veel te vaak van mensen dat ze “nog niet zover zijn”. Ze moeten eerst nog een boek schrijven, een vakinhoudelijke cursus volgen of iets anders doen voordat ze zover zijn dat ze hun diensten durven te verkopen. Dat is uitstel want je hoeft jezelf nog helemaal niet te verkopen, want er is nog niemand aan wie je je diensten zou kunen verkopen.

Weten wat je doet

Bij verkopen hoort ook dat je precies weet waar je omzet vandaan komt. Want als je dat niet weet, dan weet je ook niet aan de promotie van welke diensten je het meeste tijd mag besteden.

reviews verzamelen

Reviews verzamelen

Reviews overtuigen en kunnen mensen over de streep trekken. Juist als mensen twijfelen of ze het gaan doen zijn reviews belangrijk. En daarom moet je reviews verzamelen. En eigenlijk moet je consequent vragen om een review, telkens als je je werk hebt afgerond. Als je consequent wilt vragen om een review, dan moet je daar …

Reviews verzamelen Lees meer »

Scroll naar boven