Rubriek: Niche kiezen

.

Je bent hier: Home » Marketing voor diensten » Niche kiezen

.

niche

Niche kiezen

Een niche is een groep mensen met gemeenschappelijke kenmerken en gemeenschappelijke problemen.

En het kiezen van een niche is zo ongeveer de belangrijkste beslissing die je moet nemen bij de start van je bedrijf. Als je bedrijf niet goed loopt, dan zou je je niche moeten heroverwegen.

Want als je niche niet levensvatbaar is, dan blijft het aanmodderen met je bedrijf.

Niche

Je niche mag niet te groot zijn, want werk je te algemeen en dat heeft als gevolg dat niemand zich echt aangesproken zal voelen. Maar je doelgroep mag ook niet te klein zijn, want als het goed is heb je concurrenten die in dezelfde vijver vissen.

Je doelgroep moet dus precies goed zijn: niet te klein en niet te groot, en met de ruimte om ‘m groter of kleiner te maken als de omstandigheden daar om vragen.

Als jij moeite hebt met het bepalen van een doelgroep voor je diensten, laat je hier dan bij helpen.

Belangrijke artikelen in deze rubriek

Begin eens met te lezen wat een duidelijke niche doet voor je zichtbaarheid, want dat gaat je tijd en kosten besparen. En nog meer hierover kun je lezen in het artikel over een specialisatie en een doelgroep.

Je krijgt dan een indruk van wat een goede target groep kan doen voor jouw bedrijf. En dan zullen je bezwaren smelten als sneeuw voor de zon. Maak vooral niet de grootste fout die je kunt maken: denk niet dat het voor jouw bedrijf anders ligt, want dat is zelden zo.

En als je een goede niche hebt gekozen, dan ga je de pijplijn vullen.

Lettertype formaat aanpassen