Home » Organische zoekresultaten

Organische zoekresultaten

Zoekmachine marketing is zorgen dat je website vindbaar is in de organische zoekresultaten. Want alleen als je website vindbaar is kun je klanten krijgen via de zoekmachines. Dit is een hoofdrubriek met een aantal subrubrieken zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. En als je gewoon aan het grasduinen bent, scrol dan lekker door pagina en kijk wat je aanspreekt.

Organische zoekresultaten

Als ondernemer zul je het zelden mee maken dat klanten op je zitten te wachten, maar een uitzondering hierop vormen de mensen die je vinden via de organische zoekresultaten.

Actief op zoek

Mensen die jou vinden via de zoekmachine zijn actief op zoek gegaan. Niet speciaal naar jou als persoon, maar wel naar de oplossingen die je te bieden hebt. Zoiets gebeurt alleen als je de zoekmachine voor je marketing gebruikt, want jouw website wordt pas getoond als iemand een zoekterm intikt waar jouw website het antwoord op is.

Alleen als je schrijven leuk vindt

Ik vind dit een leuke manier van marketing, maar dit moet je alleen doen als je van schrijven houdt. Verwacht niet dat je zonder een blog klanten aan zult trekken via je website. Ik persoonlijk vind het vindbaar worden via de organische zoekresultaten een heerlijke uitdaging. En ik verzeker je dat als je dit serieus neemt en je hier echt op stort, dat dit het beste in je naar boven haalt. Want met minder neemt Google geen genoegen dus je moet wel.

Set pagina’s voor iedere zoekopdracht

En het is ook leuk en bevrijdend om te ervaren dat Google voor elke zoekopdracht een set nieuwe pagina’s maakt. Want dat betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel concurrentie je wilt. Je bepaalt helemaal zelf of je de luwte op wilt zoeken of dat je je met volle kracht in de concurrentiestrijd wilt werpen.

wat is zoektermen onderzoek

Wat is zoektermen onderzoek

Zoektermen onderzoek wordt ook wel zoekwoorden onderzoek of keyword research genoemd. Het is het onderzoeken van zoektermen voordat je een pagina of blogpost gaat schrijven. Want de woorden op je website trekken mensen aan. Dus je moet de juiste woorden op je website zetten: mensen moeten ze echt gebruiken en er moet niet te veel concurrentie zijn.

hoe vaak moet je bloggen

Hoe vaak moet je bloggen?

Als contentmarketing de kern van je marketingstrategie is, dan is het belangrijk dat je niet alleen iets publiceert als je daar zin in hebt. De kunst is dat je volgens een vast ritme iets publiceert. Liefst op een vaste dag en een vaste tijd. Zodat je hoeveelheid content steeds meer groeit. Een vast ritme voor je publicaties is moeilijk, want is altijd wel iets dat onmiddellijk aandacht vraagt. Daarom moet je je voorbereiden op hindernissen. Maar hoe vaak moet je bloggen?

tooltips en seo

Tooltips en SEO

Tooltips brengen licht in de duisternis. Het zijn kleine stukjes verhelderende tekst die je onder “moeilijke woorden” plaatst. Als je een tooltip maakt dan verschijnt er in je gewone tekst onder het moeilijke woord een lijntje en als mensen daar met hun muis overheen gaan dan verschijnt de verhelderende tekst in een popup. Hierdoor kun je tekst op een pagina kwijt die alleen zichtbaar wordt voor mensen die daar behoefte aan hebben.

essentie van zoekwoorden onderzoek

Klanten vertellen je de beste zoektermen

Zoekwoorden kiezen is eigenlijk heel simpel en daarom kun je hier zelf heel ver mee komen. Het kost je een beetje tijd, je moet er een poosje over nadenken, maar heel erg moeilijk is het niet. En het is ook niet technisch. Daarnaast is het essentieel. Je moet er beslist tijd aan besteden om je zoektermen goed te kiezen. Want anders doe je al je werk voor niets. Dus probeer eens of het je lukt.

Scroll naar boven