Home » Organische zoekresultaten » Zoektermen onderzoek

Zoektermen onderzoek

Zoektermenonderzoek doe je om de woorden te vinden die je klanten gebruiken bij een zoekopdracht. Je doet dit dus niet voor zoekmachines, maar om je klanten te helpen jou te vinden.

 

zoektermen onderzoek

 

Zoektermen onderzoek

Want de woorden die mensen gebruiken bepalen of je pagina getoond wordt. Je pagina is vindbaar doordat er woorden op staan waar iemand naar zoekt. Je moet dus weten hoe je klanten het onderwerp noemen waar je over schrijft.

 

Onderzoeken hoe mensen datgene noemen waar jij over schrijft is zoektermen onderzoek. En dat is nodig om je website vindbaar te maken.

 

In deze categorie vind je een aantal artikelen die je hierbij kunnen inspireren en verder helpen.

 

wat is zoektermen onderzoek

Wat is zoektermen onderzoek

Zoektermen onderzoek wordt ook wel zoekwoorden onderzoek of keyword research genoemd. Het is het onderzoeken van zoektermen voordat je een pagina of blogpost gaat schrijven. Want de woorden op je website trekken mensen aan. Dus je moet de juiste woorden op je website zetten: mensen moeten ze echt gebruiken en er moet niet te veel concurrentie zijn.

essentie van zoekwoorden onderzoek

Klanten vertellen je de beste zoektermen

Zoekwoorden kiezen is eigenlijk heel simpel en daarom kun je hier zelf heel ver mee komen. Het kost je een beetje tijd, je moet er een poosje over nadenken, maar heel erg moeilijk is het niet. En het is ook niet technisch. Daarnaast is het essentieel. Je moet er beslist tijd aan besteden om je zoektermen goed te kiezen. Want anders doe je al je werk voor niets. Dus probeer eens of het je lukt.

zekterm of keyword kiezen

Zoekterm of keyword kiezen

Als je graag gevonden wilt worden in de organische zoekresultaten is het essentieel dat je een goede zoekterm kiest voor je artikel. Want als jij heel andere zoektermen gebruikt dan de woorden waar mensen naar zoeken, dan gaat het niet lukken. Hoe je geschikte zoektermen kiest leg ik je hier uit. Je leest hier zelfs …

Zoekterm of keyword kiezen Lees meer »

Scroll naar boven