Home » Social media voor marketing

Social media voor marketing

Social media inzetten voor marketing, want via de social media kun je mensen bereiken die je heel moeilijk op een andere manier kunt bereiken.

Als mensen eigenlijk nog niet weten dat ze een probleem, kans of uitdaging hebben, dan zijn ze niet gemotiveerd om naar een oplossing te zoeken. Maar ze zijn er ook niet toe in staat.

Het is uitgesloten dat je deze mensen bereikt via de zoekresultaten, want daarvoor moeten ze eerst een zoekopdracht intikken. En dat gaan ze niet doen, want daarvoor moeten ze eerst weten dat ze een kans, uitdaging of probleem hebben.

social media marketing

Social media voor marketing

Maar via de social media kun je ze wel bereiken. Want daarvoor hoeven ze zelfs niets te doen. Als je op deze manier mensen wilt bereiken, moet je wel vooraf goed uitzoeken waar ze ongeveer zitten, want anders ben je je tijd en en energie aan het verspillen.

Mijn visie op social media

Overigens: je kunt deze mensen ook offline bereiken, dus als jij echt een hekel hebt aan social media, laat je dan niet wijsmaken dat je daar beslist actief moet zijn, want dat is niet waar. Er zijn ook andere manieren om je bedrijf in de markt te zetten. Hier kun je mijn visie hierover vinden.

Past het bij je?

Maar als jij wel graag actief op de social media wilt zijn en helder hebt waar je doelgroep zit, maak dan vooral eerst een plan en stel vooraf vast wat je wilt bereiken met je social posts of je advertenties. Want als je geen plan en geen doel hebt, dan kun je niet meten of het lukt. En als je niet kunt meten of het lukt, dan kun je je strategie ook niet verbeteren.

Daarom: begin met je doelen vast te stellen en bedenk vervolgens hoe je die doelen wilt gaan bereiken. En meet in welke mate dit je lukt. Dan ben je goed op weg en dan mag je ook resultaten verwachten.

Zakelijk gebruiken

Je gaat dit vast niet allemaal doen voor je hobby. Begin daarom eens met lezen over social media zakelijk inzetten.

anet verdonk

Interview met kunstschilder Anet Verdonk

Dit is een interview met kunstschilder Anet Verdonk. Ik volg haar al een hele tijd omdat ik haar werk zo leuk vind. En ze is nog een leuk mens ook. Dus de hoogste tijd om haar eens beter te leren kennen d.m.v. dit interview. Mensen interviewen schept een win-win situatie: leuk voor de lezer, leuk voor de geinterviewde en leuk voor jezelf. Doen!

alternatieven voor social media marketing

Alternatieven voor social media marketing

Laatst had ik een vreselijk interessant gesprek met iemand. Zij vertelde mij dat er een marketeer bij haar langs was geweest bij en toen hoorde ze dat je vreselijk actief moet zijn op social media. Want als je dat niet doet, dan krijg je geen klanten. En mijn gesprekspartner zag er diep ongelukkig uit toen …

Alternatieven voor social media marketing Lees meer »

Scroll naar boven