LinkedIn

Als professional moet je een profiel hebben op LinkedIn. Ook als je B2C werkt. Gewoon omdat je een professional bent.

Linkedin

 

Linkedin

LinkedIn

Een netwerk waar je andere professionals ontmoet vraagt ook van je dat je je een beetje professioneel gedraagt. In het artikel over de etiquette kun je een paar ideeën hierover krijgen.

Het is erg zinvol om daar een groot en divers netwerk op te bouwen, want daardoor niet alleen veel leuke contacten, maar jijzelf wordt er ook zichtbaarder door. Maar tot mijn stomme verbazing ontdekte ik een poosje geleden dat er grens is aan het aantal contacten dat je kunt hebben op LinkedIn.

En er is ook een grens aan het aantal zoekopdrachten. Je hebt dus te maken met limieten en grenzen. Maar de beste gewone gebruikers zullen deze limieten en grenzen niet tegenkomen. Maak daar dus maar geen zorgen over.

LinkedIn profiel inrichten

In deze rubriek geef ik je allerlei tips en trucjes om je profiel goed in te richten. Een aandachtspunt is bijvoorbeeld dat je niet verwijst naar de concurrent. Want dat kan je zomaar gebeuren, terwijl je niets in de gaten hebt en er zelf helemaal niets van weet.

En als je je profiel gaat bijwerken, zet de broadcasts dan even uit. Want anders mag je hele netwerk meegenieten van iedere punt en komma die je verandert.

Een bijzonderheid die ik onder je aandacht wilt brengen is dat je via Mailchimp de LinkedIn profielen van mensen die in je audience zitten kunt binnen halen, waardoor je een schat aan informatie binnenhaalt.

mailchimp social profiles

Mailchimp Social Profiles

Mailchimp Social Profiles is een betaalde add on die je kunt toevoegen aan alle versies van Mailchimp. Met deze add on kun je informatie binnenhalen uit de social media profielen van je abonnees. En dat kan bijzonder handig zijn want dan leer je je abonnee beter kennen. En dan weet je dus waar je over …

Mailchimp Social Profiles Lees meer »

Scroll naar boven