Twitter

Twitter zakelijk: je zul niet makkelijk een platform vinden waar mensen actiever zijn dan op dit microblog. Mensen gaan er met elkaar in gesprek, Tweets kunnen worden geretweet waardoor het bereik gigantisch kan zijn en een onderwerp kan ineens trending zijn.

Als je doelgroep hier zit dan moet jouw bedrijf zeker ook op dit hyperactieve platform zijn.

Het is een uniek platform en alles dat je daar publiceert komt ook echt terecht in de tijdlijn van je volgers. En dat maakt Twitter zakelijk veel interessanter dan welk ander platform dan ook.

Strategie voor Twitter

Een platform waar zoveel activiteit is, vraagt erom dat je deze activiteit in je voordeel gebruikt. Dat hebben wij een keer gedaan d.m.v. een live interview. Eerst veel tam-tam bij de aankondiging en toen het interview.

Twitter live

En datzelfde geldt natuurlijk voor een live verslag. Als je bij een evenement bent kun je een ooggetuigenverslag tweeten. En dat trekt aandacht en het trekt volgers aan.

Twitter en Mailchimp

Als je Twitter gebruikt in combinatie met  Mailchimp Standard, dan kun je je tweets op Mailchimp inplannen. En als je een lagere versie van Mailchimp gebruikt dan kun je posten op Twitter via Mailchimp. 

En je kunt via Mailchimp ook Twitter profielen van mensen die in je audience zitten binnen halen in Mailchimp en dan kun  je gemakkelijk zien of je nieuwsbrief aansluit bij waar ze mee bezig zijn.

Waar zit je doelgroep

Maar het begint allemaal met de vraag: waar zit je doelgroep, want als je doelgroep daar niet zit kun je doen wat je wilt, maar dan levert het je niets op natuurlijk.

Mailchimp organische social posts

Mailchimp organische social posts

Met Mailchimp organische social posts kun je publiceren op Twitter, Facebook en Instagram. En met Mailchimp Standard en Premium kun je publicaties op Instagram ook plannen. En je vindt in dit artikel ook een hack voor als je Mailchimp Free of Essentials gebruikt. Of als je de legacy versie hebt. Dat is echt een trucje …

Mailchimp organische social posts Lees meer »

Mailchimp social profiles

Mailchimp Social Profiles

Mailchimp Social Profiles is een betaalde add on die je kunt toevoegen aan alle versies van Mailchimp. Met deze add on kun je informatie binnenhalen uit de social media profielen van je abonnees. En dat kan bijzonder handig zijn want dan leer je je abonnee beter kennen. En dan weet je dus waar je over …

Mailchimp Social Profiles Lees meer »

Scroll naar boven