Home » Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is zorgen dat je website vindbaar is. Want alleen als je website vindbaar is kun je klanten krijgen via de zoekmachines.
divider

zoekmachine

divider

Zoekmachine marketing

Als ondernemer zul je het zelden mee maken dat klanten op je zitten te wachten, maar een uitzondering hierop vormen de mensen die je vinden via de zoekmachine.

divider

Actief op zoek

Mensen die jou vinden via de zoekmachine zijn actief op zoek gegaan. Niet speciaal naar jou als persoon, maar wel naar de oplossingen die je te bieden hebt.

divider

Zoiets gebeurt alleen als je de zoekmachine voor je marketing gebruikt, want jouw website wordt pas getoond als iemand een zoekterm intikt waar jouw website het antwoord op is.

divider

Ik vind dit een leuke manier van marketing, maar dit moet je alleen doen als je van schrijven houdt. Verwacht niet dat je zonder een blog klanten aan zult trekken via je website.

divider

SEO marketing

Ik heb ook SEO trainingen voor je. Deze trainingen geef ik zowel in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar als online. Dus je kunt zelf kijken wat het beste bij jou en je situatie past.

Dit is een hoofdrubriek met een aantal subrubrieken zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. En als je gewoon aan het grasduinen bent, scrol dan lekker door pagina en kijk wat je aanspreekt.

divider

google helpful content

Helpful content update: schrijf voor mensen

Google heeft verteld dat er een update gaande is: de helpful content update. Hij vertelt over deze update dat je voor mensen moet schrijven en niet voor de zoekmachines. Als je les hebt gehad van mij dan wist je dat al. Of je het ook geloofd hebt en ernaar gehandeld hebt is iets anders natuurlijk. Maar als je dat niet gedaan hebt kun je dat alsnog gaan doen. Want Google vertelt het nu zelf ook heel duidelijk.

hoeveel bezoeers krijgt je site

Hoeveel bezoekers krijgt jouw site?

In een interessant onderzoek beschrijft Bill Andrews dat jouw site waarschijnlijk heel weinig bezoekers krijgt. Hij heeft onderzoek gedaan onder 250 freelancers en gewoon gevraagd naar het aantal bezoekers, hoe oud de website is, waar de bezoekers vandaan komen etc. Dat is vreselijk interessant. Maar dat gaat over Engelstalige websites en Nederland is een veel kleiner taalgebied. Daarom doen ik dit onderzoek even over voor Nederland.

seo fouten van beginners

SEO fouten van beginners

SEO fouten van beginners zijn eigenlijk creatieve ideeën. Die creatieve ideeën ontstaan doordat je merkt dat je website niet veel doet. Wat je website precies doet weet je niet, want je weet niet hoe je dat moet meten. Maar dat je website weinig doet, dat weet je wel, want je krijgt er geen reacties op. Je weet dan dat je iets moet doen, maar je geen flauw idee wat precies. En dan komen de creatieve ideeën.

hoe vaak moet je bloggen

Hoe vaak moet je bloggen?

Als contentmarketing de kern van je marketingstrategie is, dan is het belangrijk dat je niet alleen iets publiceert als je daar zin in hebt. De kunst is dat je volgens een vast ritme iets publiceert. Liefst op een vaste dag en een vaste tijd. Zodat je hoeveelheid content steeds meer groeit. Een vast ritme voor je publicaties is moeilijk, want is altijd wel iets dat onmiddellijk aandacht vraagt. Daarom moet je je voorbereiden op hindernissen. Maar hoe vaak moet je bloggen?

tooltips en seo

Tooltips en SEO

Tooltips brengen licht in de duisternis. Het zijn kleine stukjes verhelderende tekst die je onder “moeilijke woorden” plaatst. Als je een tooltip maakt dan verschijnt er in je gewone tekst onder het moeilijke woord een lijntje en als mensen daar met hun muis overheen gaan dan verschijnt de verhelderende tekst in een popup. Hierdoor kun je tekst op een pagina kwijt die alleen zichtbaar wordt voor mensen die daar behoefte aan hebben.