Kwaliteit blog

De kwaliteit van je blog is vreselijk belangrijk. Want Google heeft een filter waarmee hij pagina’s en blogposts weg filtert uit de zoekresultaten als de kwaliteit te laag is.

divider

google panda

divider

Juist als je niet technisch bent is kwaliteit van de inhoud van je blog iets waar je op kunt focussen.

divider

Kwaliteit blog

Een vraag is dan: wat is kwaliteit volgens Google. Daar is Google helder over geweest. Al in 2011 heeft hij een lijstje gepubliceerd waarin hij uit de doeken doet wat hij onder kwaliteit verstaat.

divider

Je vindt hier een aantal artikelen waarin ik dieper in ga op de inhoud van dat lijstje. En uiteraard bewijs ik je ook dat Google dat echt zelf gezegd heeft. In deze artikel bespreek ik telkens 1 punt van dat lijstje. En je krijgt er ook een verwijzing naar het hele lijstje bij.

divider

Dit is iets dat je gewoon met tijd en aandacht zelf kunt doen. Je hoeft er absoluut niet technisch voor te zijn en het is ook niet nodig dat je iets over SEO weet. Gewoon focussen op de kwaliteit van je blog.

divider

Kwaliteit

Er zijn dus geen obstakels die jij niet zelf kunt overwinnen. Je focus leggen op kwaliteit vraagt natuurlijk wel iets van je, want je mag geen stukken van je blog overslaan.

divider

Delen van je blog die minder kwaliteit hebben kunnen de positie van je hele website negatief beïnvloeden. Je moet dus echt je hele website aanpakken.

divider

Maar als je hier tijd en energie in steekt en er echt voor gaat, dan zul je verbaasd zijn over de resultaten die je zonder enige kennis over SEO kunt behalen.

tooltips en seo

Tooltips en SEO

Tooltips brengen licht in de duisternis. Het zijn kleine stukjes verhelderende tekst die je onder “moeilijke woorden” plaatst. Als je een tooltip maakt dan verschijnt er in je gewone tekst onder het moeilijke woord een lijntje en als mensen daar met hun muis overheen gaan dan verschijnt de verhelderende tekst in een popup. Hierdoor kun je tekst op een pagina kwijt die alleen zichtbaar wordt voor mensen die daar behoefte aan hebben.

seo en samengestelde woorden

SEO en samengestelde woorden

Google let op spelfouten. Maar is hij ook in staat om zoekopdrachten met samengestelde woorden goed uit te voeren. Wat krijg je als je bijvoorbeeld intikt: rodewijnglazen? Ik volg sommige samengestelde woorden sinds 2017 en het is verbazingwekkend hoe slecht Google hiermee omgaat. Hij kan het echt niet. En dat is belangrijk, want correct spellen …

SEO en samengestelde woorden Lees verder »

medische claims en gezondheidsclaims

Medische claims en gezondheidsclaims

Medische claims en gezondheidsclaims mag je niet zomaar publiceren. Je teksten moeten dan aan de wetgeving voldoen. En Google let er vooral ook op of je artikelen een vertrouwenwekkend artikel is als het gaat om zoekopdrachten over gezondheid. Hier vind je een paar ideeën hoe je de kwaliteit van een medisch artikel zou kunnen verhogen. …

Medische claims en gezondheidsclaims Lees verder »