SEO voor beginners

divider
seo voor beginnersdivider

SEO voor beginners is een rubriek voor mensen die meer willen halen uit hun website. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een blog hebt, want een blog is de motor van je website.

divider

In deze rubriek vind je wat je als beginner met weten. Bijvoorbeeld: wat is een ankertekst en hoe maak je een goede ankertekst?

divider

En wat is een SEO titel en wat moet je daarmee doen?

divider

Zo zijn er tal van zaken waar ik, toen ik met SEO begon, stomverbaasd over was. En deze zaken vind je hier in deze rubriek SEO voor beginners.

divider

Hoe werkt een zoekmachine

Hoe werkt een zoekmachine

Hoe een zoekmachine werkt is handige kennis, want dan weet je hoe het komt dat je website ineens in de zoekresultaten staat. Of waarom hij daar niet staat. In dit artikel wil ik hier wat licht op laten schijnen zodat je je website beter kunt laten presteren. Want hoog in Google is voor iedereen weggelegd. Dus ook voor jou. En dat weet ik zo zeker juist door de manier waarop een zoekmachine werkt.

sterke meta descriptions schrijven

Sterke meta description schrijven

Sterke meta descriptions schrijven helpt ervoor te zorgen dat mensen jouw pagina kiezen als hij in de zoekresultaten wordt aangeboden.

Met je meta description kun je ervoor zorgen dat jouw pagina eruit springt, waardoor je meer bezoekers krijgt. Maar zorg er wel voor dat de vlag de lading dekt: schrijf een heldere samenvatting van wat er op de pagina te lezen valt.

goede ankerteksten schrijven

Goede ankerteksten schrijven

Een ankertekst is de tekst waar je een link aan vast maakt. Ankerteksten zijn belangrijk, want ze geven informatie aan de zoekmachines.

En dat niet alleen: een duidelijke ankertekst geeft een beter gebruikservaring aan bezoekers. En een goede gebruikservaring is goed voor SEO. Daarom is het belangrijk goede ankerteksten te schrijven. Ankerteksten zijn je tijd en je aandacht waard.