Home » Zoekmachine marketing » SEO voor beginners

SEO voor beginners

SEO voor beginners is een rubriek voor mensen die meer willen halen uit hun website. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een blog hebt, want een blog is de motor van je website.

divider

seo voor beginners

divider

In deze rubriek vind je wat je als beginner met weten. Bijvoorbeeld: wat is een ankertekst en hoe maak je een goede ankertekst?

divider

En wat is een SEO titel en wat moet je daarmee doen?

divider

Zo zijn er tal van zaken waar ik, toen ik met SEO begon, stomverbaasd over was. En deze zaken vind je hier in deze rubriek SEO voor beginners.

""

seo fouten van beginners

SEO fouten van beginners

SEO fouten van beginners zijn eigenlijk creatieve ideeën. Die creatieve ideeën ontstaan doordat je merkt dat je website niet veel doet. Wat je website precies doet weet je niet, want je weet niet hoe je dat moet meten. Maar dat je website weinig doet, dat weet je wel, want je krijgt er geen reacties op. Je weet dan dat je iets moet doen, maar je geen flauw idee wat precies. En dan komen de creatieve ideeën.

hoe vaak moet je bloggen

Hoe vaak moet je bloggen?

Als contentmarketing de kern van je marketingstrategie is, dan is het belangrijk dat je niet alleen iets publiceert als je daar zin in hebt. De kunst is dat je volgens een vast ritme iets publiceert. Liefst op een vaste dag en een vaste tijd. Zodat je hoeveelheid content steeds meer groeit. Een vast ritme voor je publicaties is moeilijk, want is altijd wel iets dat onmiddellijk aandacht vraagt. Daarom moet je je voorbereiden op hindernissen. Maar hoe vaak moet je bloggen?

goede ankerteksten schrijven

Goede ankerteksten schrijven

Een ankertekst is de tekst waar je een link aan vast maakt. Ankerteksten zijn belangrijk, want ze geven informatie aan de zoekmachines. En dat niet alleen: een duidelijke ankertekst geeft een beter gebruikservaring aan bezoekers. En een goede gebruikservaring is goed voor SEO. Daarom is het belangrijk goede ankerteksten te schrijven. Ankerteksten zijn je tijd …

Goede ankerteksten schrijven Lees meer »

FAQ snippets in de zoekresultaten

FAQ snippets boven de zoekresultaten

Een FAQ-snippet is een antwoord op een veelgestelde vraag. Je zet dit antwoord in een speciaal FAQ-blok en als het dan meezit komt je antwoord boven de zoekresultaten. Dat is een fantastische manier om zichtbaar worden en je hoeft er niets anders voor de kunnen dan een tekstje invullen in een speciaal faq-blokje. Je geeft …

FAQ snippets boven de zoekresultaten Lees meer »