Structuur website

De structuur van je website is belangrijk, want door een goede structuur is alles gemakkelijk vindbaar. En als mensen alles kunnen vinden, dan kan Google dat ook.

divider

structuur van je website

divider

Maar dat niet alleen: de structuur van je website vertelt een verhaal aan Google over wat belangrijk is en wat minder belangrijk is.

divider

Ongeveer zoals je op een wegenkaart de grote steden kunt herkennen doordat er veel wegen naartoe zijn. Zo ongeveer doet Google dat ook. Als er veel links naar een pagina zijn dan veronderstelt Google dat die pagina belangrijk is. En als er nauwelijks links naar een pagina staan, dan denkt Google dat die pagina niet zo heel erg belangrijk is.

divider

Je moet dus zorgen dat de structuur van je website een eenduidig verhaal vertelt. En dat is lastiger dan je zou denken.

 

tekst structureren met kopjes boven alinea's

Tekst structureren met kopjes boven alinea’s

SEO is niet in de eerste plaats een technische zaak, denk dat vooral niet. Want je pagina wordt aangeboden door de teksten die je erop hebt staan. Maar die teksten moeten goed leesbaar zijn. Daarom moet je je tekst structureren met kopjes boven alinea’s. Hier lees je wat hierbij belangrijk is en wat de valkuilen …

Tekst structureren met kopjes boven alinea’s Lees verder »

Structuur van webpagina’s

Webpagina’s kun je indelen waardoor er een pagina-structuur ontstaat. En als je hier ook een broodkruimelpad bij gebruikt worden ze gemakkelijker vindbaar. Google kan ze ook makkelijker vinden en dat is een voorwaarde om je pagina’s in de zoekresultaten te krijgen. Een goede structuur aanbrengen kan je enorm helpen je website beter vindbaar te maken. …

Structuur van webpagina’s Lees verder »