Click rate verhogen

click rate verhogen

Als je praat over het verhogen van de click rate, dan heb je het over e-mail strategie. Begin met te kijken of de click rate van jouw nieuwsbrief normaal is door de resultaten van jouw nieuwsbrief vergelijken met die van andere nieuwsbrieven in jouw branche.


Prestaties vergelijken

Begin met de prestaties van jouw nieuwsbrief te vergelijken met de prestaties van anderen in jouw branche. Dan krijg je een idee van wat gangbaar is.

Vergelijken kun je hier doen. Dit is een vergelijking van Mailchimp. Maar ook als je Mailerlite gebruikt kun je hier naar kijken. Want een nieuwsbrief is een nieuwsbrief en een branche is een branche. Ongeacht welk platform je gebruikt.

En als je nu ontdekt dat de click rate van jouw nieuwsbrief veel lager is dan die van je concurrenten, dan hoef je niet te wanhopen: er valt gewoon iets te verbeteren.


Als de click rate laag is

Als de click rate van je nieuwsbrief laag is kun je de clicks natuurlijk gewoon afschaffen door complete artikelen te versturen, maar daarmee verander je eigenlijk niets.

Je kunt dan hopen dat mensen meer geïnteresseerd zijn doordat je een compleet artikel stuurt, maar je kunt dit niet zeker weten want je kunt het niet meten.


Click rate verhogen

Ik geef je hier een lijstje met fouten die er meestal de oorzaak van zijn dan een nieuwsbrief het niet zo goed doet als zou kunnen.


Je nieuwsbrief is te lang

Waarschijnlijk mail je niet heel vaak en misschien denk je ook dat je lezers niet zo vaak mail van je willen krijgen (lees dit artikel even). Maar als je mailt, dan wil ook graag voldoende inhoud bieden. Dat doe je vast met de bedoeling veel te geven.

Maar bedenk dat als jij heel erg veel geeft in je nieuwsbrief, je lezer heel veel tijd moet uittrekken om je nieuwsbrief te lezen: je geeft dus niet alleen veel, je vráágt ook heel veel van je lezer.

En als je je lezer eenmaal geleerd hebt dat het lezen van jouw nieuwsbrief tamelijk veel tijd kost, dan stelt je lezer het openen van je nieuwsbrief uit tot hij of zij er tijd voor heeft.

En dat is funest voor je open rate, want voordat je lezer tijd voor je heeft is je nieuwsbrief al lang naar de diepten van de mailbox gezakt en vergeten. Besef dat je nieuwsbrief eerst geopend moet worden voor er clicks kunnen komen.


Te veel inhoud

Die erg lange nieuwsbrief van je staat vast vol met fantastische ideeën waar je lezer echt veel aan kan hebben.

Maar doordat er zoveel in je nieuwsbrief staat, raakt je lezer het spoor bijster. Dus je nieuwsbrief wordt weer gesloten lang voordat alles gelezen is. En dan is funest voor de click rate van je nieuwsbrief!

En als je lezer je nieuwsbrief niet voortijdig weer sluit, dan gaan de links in je nieuwsbrief elk naar een andere pagina. Misschien klikt je lezer op een link, maar daarna is hij weg. Hij zal niet de tijd nemen om alle pagina’s en blogposts waar je naartoe linkt te lezen.

Tip: één onderwerp per nieuwsbrief met in je nieuwsbrief meerdere links die allemaal naar dezelfde pagina of blogpost gaan. Dan vergroot je de kans dat je artikelen echt gelezen worden.


Je nieuwsbrief gaat te veel over jou

Je nieuwsbrief is een nieuwsbrief van jouw bedrijf en je mag er ook best iets over jezelf in schrijven. Maar als je hele nieuwsbrief over jou gaat, dan is dat niet zo boeiend voor je lezers.

Probeer eens om de sterke punten van jouw bedrijf te vertalen in voordelen voor je lezer. Die voordelen wil je lezer graag weten. En verwijs hierbij door naar een pagina waar meer te vinden is over die voordelen: verhoog de click rate.


Vormgeving te mooi

En als laatste: je nieuwsbrief is te mooi, te leuk en hierdoor onpersoonlijk. Serieus: te mooi kan fout zjin. In een ander artikel heb ik al verteld dat “mooi” niet vereist is voor een goede nieuwsbrief.

Span je dus vooral niet te veel in om een “mooie” nieuwsbrief te maken. Span je liever in om een persoonlijke e-mail te maken.

Denk bij “persoonlijk” niet in de eerste plaats aan het plaatsen van de voornaam in de aanhef. Denk veel eerder aan content die voor je lezer echt relevant en interessant is. Hiermee verhoog je de click rate.

Denk aan gericht mailen, stuur content die je abonnee graag leest met verwijzingen naar meer over hetzelfde onderwerp. Zo verhoog je de click rate.


Volledige blogposts sturen

Sommige mensen sturen volledige blogposts, maar zitten een paar nadelen aan.

Preview: mensen verschillen en niet voor iedereen is alles wat je schrijft interessant. Als je een artikel stuurt dat voor iemand minder interessant is, dan is het heel fijn voor die persoon om het niet helemaal te hoeven lezen. Stuur daarom liever een klein stukje zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze het artikel interessant genoeg vinden om het helemaal te willen lezen.

Feedback: als je een complete blogpost stuurt krijg je geen feedback. Je denkt dan dat lezers die je nieuwsbrief geopend hebben ‘m ook lezen, maar eigenlijk weet je dat helemaal niet. Het kan goed zijn dat ze maar 1 alinea lezen en je nieuwsbrief dan weer sluiten. Zo kun je niet leren welk type content je lezers erg interessant vinden en welk type content je lezers minder interessant vinden.

Website: een ander nadeel als je volledige blogposts plaatst: je lezers hoeven niet naar je website. Het is beter je lezers wel naar je website te sturen om meer te lezen, want op je website staat je complete dienstenaanbod.


Over click rate verhogen en e-mail strategie

Vind je e-mailmarketing eigenlijk heel erg moeilijk en helemaal niet leuk? Overweeg dan eens om je hiermee te laten helpen. Ik geef korte cursussen van een uur. Zo’n uur kun je ook gebruiken om samen een strategisch plan te maken.

En als je weet wat je moet doen, dan wordt het een routineklus die je nauwelijks energie kost.

Klantprofiel maken

wie is je klant

Weet wie je klant is en je weet ook waar je die klant kunt vinden.

En hoe je hem of haar kunt aantrekken.


Je bent hier: Home » E-mail marketing » Click rate verhogen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Click rate verhogen was last modified: by

Hier kun je meer lezen over e-mailstrategie.

Click rate verhogen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *