Code your own

code your own

Voor het laatst bijgewerkt:

Een code your own block is een blok van het drag en drop systeem van Mailchimp. In dit blog kun je eigen HTML zetten.

Dit blok is niet in alle versies van Mailchimp beschikbaar. Je hebt er Mailchimp Standard voor nodig. Of de betaalde legacy versie.

code your own

Code your own

Door het code blok te gebruiken is het niet nodig om een compleet custom design te maken. Het blok is bedoel voor kleine stukjes eigen HTML.

Je kunt er bijvoorbeeld een mooie kalenderdatum mee in Mailchimp zetten. Of een count down timer. Kleine aanpassingen die anders niet mogelijk zijn.

Eigen HTML

Misschien ben je net als de meeste mensen en kun je geen eigen HTML maken. Maar soms kun je meer dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een count down timer van een derde partij in je nieuwsbrief wilt zetten, dan kun je dat gewoon wel want de HTML wordt hierbij aangeleverd.

Text blok

Je kunt die HTML ook kwijt in een text blok en dat kan soms mooier of makkelijker zijn omdat je dan “voorgekookte” kolommen kunt maken. Dus als je eigen HTML links of rechts wilt plaatsen, dan neem je gewoon een text blok. Maar ook dit kun je alleen doen als je Mailchimp Standard of de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt.

Code your own

Een code your own blok is dus gewoon een leuk extraatje waardoor je dingen kunt doen je anders niet kunt doen. Maar het is geen essentieel blok, je kunt ook prachtige e-mails maken zonder dit blok.

Als je Mailchimp Standard of Mailchimp Premium gebruikt, of als je de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt, probeer dan gewoon eens iets. Wat wel belangrijk is: zorg dat je het heel goed test!

Want niet iedere e-mail die er goed uitziet als je ‘m maakt, ziet er ook nog goed uit als je ‘m verzonden hebt. En juist als je gaat spelen met eigen HTML in een code your own blok dan neemt de kans op fouten toe.


Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp training of cursus

cursus mailchimp

Een vraaggestuurde cursus van een uur via vergadersoftware Google Meet.

Of een privé training van een halve of een hele dag in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar.

Je mag dit artikel gerust delen of doorsturen:

Code your own was last modified: by

Auteursrecht kopafbeelding: Jan

Code your own was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *