cursus phishing e-mails maken

Cursus phishing e-mails maken

Bij Cybrary kun je een ethische hacker worden. Daar heb een cursus phishing e-mails maken gevolgd. Deze cursus phishing e-mails maken was een verdiepingscursus. Want als je weet hoe hackers phishing e-mails maken, dan begrijp je ook waardoor je eigen e-mails misschien de spamfilters triggeren.

Cybercriminaliteit

Phishing e-mails zijn e-mails die er zoveel mogelijk uitziet als gewone, normale e-mails. Phishing is één  van de oudste vormen van cybercriminaliteit. De bedoeling is je te verleiden om gegevens af te staan waardoor anderen toegang krijgen tot je accounts, of om je te verleiden te klikken op een bijlage waardoor je malware of spyware op je pc installeert.

Een voorbeeld van een phishing e-mail: je krijgt bijvoorbeeld een e-mail van je bank met het verzoek om in te loggen. In die e-mail zit een link en die lijkt naar de website van je bank te verwijzen. Maar in werkelijkheid verwijst de link naar een namaak website. Als je daar inlogt stuur je je gegevens rechtstreeks naar een hacker die je inloggegevens in een opvang bakje opvangt.

In deze cursus phishing e-mails maken leerde ik hoe je het aanpakt om iets dergelijke op het web te zetten en rond te sturen.

Phishing voorkomen

Sommige phishing e-mails zitten zo slim en overtuigend in elkaar dat ze heel moeilijk te herkennen zijn. Maar denk er altijd aan dat je bank dergelijke e-mail niet stuurt. Als er in een e-mail gevraagd wordt om ergens in te loggen, doe dit dan niet via de link in de e-mail.

Ga gewoon naar die site via je browser dat je niet naar een namaak website gestuurd kunt worden. Wees  altijd alert op het moment dat je ergens gaat inloggen. Voor je dit doet moet je zeker weten dat het goed zit. Als je daar niet 100% zeker van bent, doe het dan niet.

In dergelijke e-mails zitten vaak ook elementen van urgentie: je moet vandaag nog inloggen want anders … vul maar in. Juist daardoor loop je gemakkelijker in de val. Maar wat kan er nou zo urgent zijn dat het vandaag nog moet gebeuren?

Cursus phishing e-mails maken

Je denkt waarschijnlijk dat jij zoiets niet doet. Maar je kunt heel gemakkelijk phishing elementen aan je eigen bulk e-mails toevoegen. En als je dat per ongeluk doet, dan zijn de kansen dat je de spamfilters triggert direct stukken groter.

Per ongeluk dergelijke elementen in je bulk e-mails plaatsen is een veelgemaakte fout bij e-mailmarketing. En dan komt je nieuwsbrief in spam. Zorg dat je dit fout niet maakt want je kunt ‘m gemakkelijk voorkomen.


Scroll naar boven