Home » Kwalificaties » Facebook optimaal inzetten
KGOM badge

Facebook optimaal inzetten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Facebook optimaal inzetten

Facebook optimaal inzetten: Facebook is een platform dat je heel erg veel kan opleveren, want je kunt je doelgroep er heel erg gericht benaderen. Maar Facebook is ook een medium dat flink ingewikkeld in elkaar zit. Facebook heeft heel veel functionaliteiten en is technisch niet zo eenvoudig te hanteren. Als je al een Facebookpagina hebt ben het vast wel eens tegenkomen dat je een functionaliteit op Facebook niet kon vinden.

Facebook optimaal inzetten: eigen etiquette

Facebook optimaal inzetten: Facebook heeft een eigen etiquette die in de loop van de tijd ontstaan is. Er zijn typen content die je beter niet op Facebook kunt plaatsen en er zijn typen content die je juist wel heel erg goed op Facebook kunt plaatsen. Als je daar geen rekening mee houdt, dan zit je voor niets te werken want het lukt dan gewoon niet.

Facebook optimaal inzetten: tijdsinvestering

Daarnaast vraag het “aan de praat krijgen” van een Facebook fanpage een behoorlijke tijdsinvestering. En deze tijdsinvestering wordt niet minder als je de fanpage eenmaal op gang gekregen hebt.

Lees ook: Vriendschapsverzoeken verwijderen van Facebook

Facebook is een platform waar je je klanten heel gemakkelijk kunt bereiken, maar via Facebook worden mensen niet gemakkelijk betalende klanten en het platform vraagt erg veel onderhoud en dus ook erg veel tijd. Die tijdsinvestering is niet gemakkelijk terug te dringen door automatisering. Je kunt de tijdsinvestering wel verminderen door een routine aan te leren, waardoor het allemaal gemakkelijker gaat.

Mijn Facebookpagina vind je hier.

certificaat cursus Facebook

Meer over Facebook

Je kunt gerust gaan grasduinen op mijn blog. Op het blog staat een rubriek over Facebook waarin je tal van tips kunt vinden.

Maar ik vind dat je je tijd beter zou kunnen besteden dan aan Facebook. Veel mensen gebruiken Facebook om gericht te adverteren. Allemaal leuk en aardig, maar adverteren is de minst effectieve manier om klanten te krijgen. Er zijn betere manieren die je veel minder kosten.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je vertellen over die betere manieren.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Gepubliceerd op: 25-3-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 25-1-2023

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven