count down timer in Mailchimp

Count down timer in Mailchimp

Geschatte leestijd: 3 minuten

Count down timer in Mailchimp

Een count down timer in Mailchimp: dat kan. Mailchimp heeft van zichzelf geen countdown timer, maar wel een code blok voor custom HTML. En in dat code blok kun je een aftel-timer zetten. En je kunt een count down timer ook invoegen in een text block, aan de HTMl kant.


Code blok

Je hebt een code blok als je een van de volgende versies van Mailchimp gebruikt: Mailchimp Standard, Mailchimp Premium of de betaalde legacy versie.

Als je een andere versie van Mailchimp gebruikt, dan kun je de code ook niet aan de HTML-kant van een text blok plakken.


Count down timer in Mailchimp

Omdat Mailchimp zelf geen count down timer heeft, moet je er eentje ophalen die compatible is met Mailchimp. Daar maak je de timer en dan krijg je een HTML code. Die code kopieer je en die plak je in het code blok.

Of je klikt in een text blok het icoontje voor html aan en je plakt de code aan de html kant. Dit kan alleen als je een versie van Mailchimp hebt waarin je ook de beschikking hebt over het code blok.

Je kunt deze count down timer kosteloos gebruiken, maar als je de branding wilt verwijderen of de taal wilt wijzigen dan moet je een betaald plan kiezen.

Vormgeving

De kleuren van de count down timer kun je aanpassen dus je kunt ‘m maken in je huisstijl en je hebt ook de keuze een heleboel modellen. Maak ‘m dus zoals je ‘m leuk vindt. Let op de tabbladen, want standaard staat het ding links uitgelijnd, maar je kunt ‘m ook centreren of rechts uitlijnen.

count down timer in MailChimp voorbeeld


Evergreen timer

Er is ook een evergreen timer.

E-mails zijn wezenlijk anders dan een website. Als je iemand een e-mail stuurt, dan weet je een aantal dingen die je niet weet als iemand je website bezoekt. Je weet bijvoorbeeld naar wie je die e-mail verstuurt en wanneer je die e-mail verstuurt. Deze countdown timer kun je daarop aanpassen zodat het een gepersonaliseerde count down timer wordt.

Kies hiervoor het tabblad “evergreen”.

evergreen timer

Hier kun je een count down timer maken die niet gebaseerd is op een einddatum en -tijd, maar op een verzendmoment.

Meer over Mailchimp

Als je nog meer wilt lezen over Mailchimp, dan is de Mailchimp handleiding op deze website een goed startpunt. In deze handleiding vind je alles wat je over Mailchimp wilt weten.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 27-9-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 20-10-2021