Count down timer in Mailchimp

Count down timer in Mailchimp

Count down timer in Mailchimp: dat kan. Mailchimp heeft van zichzelf geen countdown timer, maar wel een “code you own” block. En in dat “code your own” block kun je een count down timer zetten. En je kunt een count down timer ook invoegen in een text block, aan de html kant.


Count down timer in Mailchimp

Omdat Mailchimp zelf geen count down timer heeft, moet je er eentje ophalen die compatible is met Mailchimp. Daar maak je de count down timer en dan krijg je een html code. Die code kopieer je en die plak je in het blok code-your-own (niet te verwarren met het template code your own).

Het “code your own” blok is beschikbaar in Mailchimp Standard, Mailchimp Premium en de legacy versie van Mailchimp.

Of je klikt in een text blok het icoontje voor html aan en je plakt de code aan de html kant. Dit kan alleen als je een versie van Mailchimp hebt waarin je ook de beschikking hebt over het “code your own” blok.

Je kunt deze count down timer kosteloos gebruiken, maar als je de branding wilt verwijderen of de taal wilt wijzigen dan moet je een betaald plan kiezen.


Vormgeving

De kleuren van de count down timer kun je aanpassen dus je kunt ‘m maken in je huisstijl en je hebt ook de keuze een heleboel modellen. Maak ‘m dus zoals je ‘m leuk vindt. Let op de tabbladen, want standaard staat het ding links uitgelijnd, maar je kunt ‘m ook centreren of rechts uitlijnen.

count down timer in MailChimp voorbeeld

Evergreen timer

Een count down timer kan leuk zijn als je een keer een tijdelijke aanbieding hebt, maar het kan nog veel leuker!

E-mails zijn wezenlijk anders dan een website. Als je iemand een e-mail stuurt, dan weet je een aantal dingen die je niet weet als iemand je website bezoekt. Je weet bijvoorbeeld naar wie je die e-mail verstuurt en wanneer je die e-mail verstuurt. Deze countdown timer kun je daarop aanpassen zodat het een gepersonaliseerde count down timer wordt.

Kies hiervoor het tabblad “evergreen”.

evergreen timer

Hier kun je een count down timer maken die niet gebaseerd is op een einddatum en -tijd, maar op een verzendmoment.


Hoe gebruik je een evergreen count down timer

Nou, je begint met een leuke kosteloze weggever te bedenken. Een geschenk voor nieuwe abonnees dat ze kosteloos van je kunnen krijgen.

Deze weggever lever je af nadat de inschrijving bevestigd is. En die aflevering regel je met Mailchimp Automation. Maar daar laat je het niet bij.

Een weggever die de juiste abonnees aantrekt is een weggever die aansluit bij je diensten. Daarom ga je nadat je de weggever hebt afgeleverd opvolgen. Dit doe je een dag of 2 dagen later. Dan stuur je een e-mail met een onweerstaanbaar aanbod dat slechts 24 uur geldig is. En daarvoor gebruik je de evergreen timer.


Zwakke punten

Er zitten zwakke punten aan het systeem. Je kunt de evergreen count down timer in Mailchimp zo instellen dat een nieuwe abonnee bijvoorbeeld 24 uur krijgt om een onweerstaanbaar vervolg aanbod te kopen. En je kunt ‘m zo instellen dat een bestaande abonnee akelig weinig tijd krijgt om een onweerstaanbaar aanbod van je te kopen.

Maar het zwakke punt is dat je een link mee moet sturen naar je aanbod. En die link blijft werken, ook als de count down timer op 0 staat. Dus je abonnee kan je aanbod ook kopen als de tijd om is. Dat haalt de kracht er wel een beetje uit natuurlijk.


Oplossingen

Als het je doel is om je nieuwe abonnee te verleiden om direct te kopen na ontvangst van je weggever, dan mag je je afvragen hoe erg het is dat iemand dat niet na 24 uur maar na bijvoorbeeld 48 uur doet. Ook als iemand dat na 48 uur doet dan heb je je aanbod evengoed wel verkocht. Dus waar zou je je druk om maken? Besef dat je nieuwe abonnee niet weet dat die link blijft werken.


Evergreen

Maar als het gaat om een unieke evergreen countdown timer en het je bedoeling is je abonnee te leren om jouw e-mails snel te openen, dan is het een ander verhaal. Dan is het belangrijk dat je er ook echt voor zorgt dat het aanbod weg is als de timer op 0 staat. Dus dan moet je een beetje handwerk verrichten of er een plugin voor installeren.

Zet een wekker en haal je aanbod weg van de pagina van je website zodra de timer afgelopen is. Geen ingewikkelde dingen doen met de URL want als je ingewikkelde dingen doet met URLs die je per e-mail verstuurt dan vergroot je de kans dat je e-mail in de spamfilters komt of dat de URL onderweg breekt.

Je kunt ook een plugin installeren die een vervaldatum en -tijd aan je blogpost toevoegt. Hiervoor kun je post expiration date gebruiken. Dat is natuurlijk niet ideaal want een aanbod zet je gewoonlijk op een pagina. Maar helaas, ik heb geen plugin gevonden die dit voor een pagina kan doen. Jij wel? Laat het even weten.


Meer over Mailchimp

Als je nog meer wilt lezen over Mailchimp, dan is de Mailchimp handleiding op deze website een goed startpunt. In deze handleiding vind je alles wat je over Mailchimp wilt weten.


Gerelateerde artikelen

pijltje

Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor?

Ook geschikt voor Mailchimp starters

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Hoe je teksten en afbeeldingen plaatst en hoe je je nieuwsbrief kunt versturen.

Mailchimp inline editor cursus


Mailchimp expert

Sinds januari 2015 door Mailchimp erkend als Mailchimp expert. En tegenwoordig ook gecertificeerd.


Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp integraties » Count down timer in Mailchimp


Count down timer in Mailchimp was last modified: by

Hier kun je meer artikelen over Mailchimp vinden

Count down timer in Mailchimp was last modified: by