Cursusinformatie met Mailchimp versturen

Cursus met Mailchimp Automation

Een cursus met Mailchimp Automation versturen of cursusinformatie met Mailchimp Automation versturen. In dit artikel lees je hier alles over, o.a. waarom dit zo handig is.

Cursus informatie

Cursus met Mailchimp Automation

Stel dat je een cursus geeft. Dan moet je je cursisten meestal ook e.e.a. toesturen.


Voor de cursus

Voor de cursus wil je je cursisten e-mails sturen:

  • een paar dagen voor de startdatum wil je een herinnering versturen
  • en een dag tevoren wil je nog een herinnering versturen
  • vermoedelijk op de dag zelf ook nog even een herinnering

Na de cursusdag 

Na de cursusdag moeten de mensen een beetje huiswerk doen om zich voor te bereiden op de 2e cursusdag. Bij dit huiswerk hebben ze documenten nodig. Deze documenten zet je als file in de e-mail. 


Evaluatie 

En als de cursus afgelopen is wil je graag een evaluatie, daarom wil je een link naar een enquête versturen.


Cursusinformatie met Mailchimp Automation versturen

Je kunt natuurlijk gewoon allemaal losse e-mails maken die je apart verstuurt en daar is niet mis mee. 

Maar als je dezelfde cursus regelmatig geeft en je moet telkens dezelfde informatie versturen, dan is het veel handiger om een Automation workflow te maken die start op een datum die je toevoegt aan het profiel van de abonnee. 

Dat betekent dat je dezelfde Automation workflow jarenlang kunt gebruiken. Je hoeft alles maar eenmaal in te stellen of in te laten stellen en daarna geef je in de profielen van je cursisten aan dat ze meedoen.


Mailchimp landingspagina

Een ander ding waar je dan gelijk ook aan kunt denken, is een Mailchimp landingspagina. Daar moet je aan denken om je leven er makkelijker door wordt. Met een Mailchimp landingspagina heb je niets te maken met plugins waardoor je een zwak punt elimineert. Je regelt gewoon alles op Mailchimp waardoor alles naadloos samenwerkt.


Tijdbesparing

Sta je nu te dansen van plezier al je alleen al denkt aan de tijdbesparing die je op deze manier kunt realiseren? Ik hoop het want daar doe ik het voor.

Maar als je eigenlijk helemaal niet weet hoe het moet dan is het maken van de workflow ingewikkeld. Besef daarom dat dit maar eenmaal gedaan hoeft te worden en dat je die workflow daarna gewoon hebt voor wanneer je ‘m nodig hebt.

Als dit interessant voor je is, lees dan verder op de pagina over het laten maken van workflows. Of volg een cursus waarin ik je uitleg hoe je het zelf kunt doen.

Dat kan met vergadersoftware of in mijn kantoor in Heiloo.

Gratis checklist


Cursus met Mailchimp Automation was last modified: by

Cursus met Mailchimp Automation versturen: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het schoolbord in de uitgelichte afbeelding.

Cursus met Mailchimp Automation was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing.Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd.En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.