Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta kun je aanpassen op Mailchimp. Dat is zinvol want Mailchimp is Amerikaans en Amerikanen hebben de vreemde gewoonte om eerst de maand, dan de dag en dan het jaar te noteren. Als je dit op Mailchimp niet wijzigt, dan staat dit standaard zo ingesteld.

Dat is niet erg want je gebruikt het zelden dus niemand ziet het. Maar als je ooit een Mailchimp archief op je website wilt plaatsen, dan staat er een datum voor de aanklikbare links.

En als je een nieuwsbrief wilt inplannen of een RSS-nieuwsbrief wilt versturen, wordt hij verzonden volgens de tijdinstellingen in je account.


Datum tijd en valuta aanpassen

Het is daarom een goed idee om deze zaken direct even aan te passen, dan staat alles goed ingesteld als je het een keer wilt gebruiken.

Met name als je een MailChimp archief op je website wilt plaatsen, is het belangrijk om de datumnotatie te wijzigen.

Datum tijd en valuta aanpassen

Dit doe je als volgt:

  • Klik rechts bovenaan op je gebruikersnaam
  • Klik daarna op Account
  • Account Settings (dit staat op een nieuwe pagina)
  • Open het menu Account Settings en kies voor Account Details.

Tijdzone

Vlak onder je gebruikersnaam zie je nu de tijdzone zone staan. Die kun je hier dus aanpassen. Wij wonen in +1 in de winter en in +2 in de zomer.

Datumnotatie

Daaronder staat de datumnotatie: Date format. Hier kun je de notatie van de datum wijzigingen in dd-mm-yyyy.

Valuta

Vlak daaronder zie je de manier staan waarop getallen (valuta) genoteerd worden. Dat kun je dan ook gelijk even aanpassen.

Het is handig als je deze zaken even aanpast, want als je dan iets dergelijks in je nieuwsbrief wilt zetten, dan lukt het ook meteen.


Datum boven je nieuwsbrief

Met behulp van een merge tag kun je ook een datum boven je nieuwsbrief zetten. Dat kun je natuurlijk ook gewoon handmatig doen, maar als je dit doet met behulp van een merge tag, dan past de datum zich aan.

Dat betekent dat je de merge tag in een template of concept kunt plaatsen en dan maakt het niet uit wanneer je de nieuwsbrief daadwerkelijk gaat versturen.

  • Als je dat wilt doen kun je hier de merge tag voor de datum downloaden: merge tag datum.

Als je meer tips over Mailchimp wilt, dan is het een aanrader om verder te lezen in de handleiding Mailchimp. Daarin kun je precies lezen hoe Mailchimp werkt.


Datum tijd en valuta

Hoe je een datum boven je nieuwsbrief zet die zichzelf aanpast is een “weetje”. Als je het eenmaal weet is het simpel. Zo zijn er nog veel meer zaken waarmee je je nieuwsbrief beter kunt maken. Je kunt een uur Mailchimp coaching bij me boeken.Je bent hier: Home » Mailchimp » Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta aanpassen was last modified: by

Datum, tijd en valuta aanpassen: met dank aan Annalise Batista voor de uitgelichte afbeelding.

Datum tijd en valuta aanpassen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *