design van je inschrijfformulieren

Design van je inschrijfformulieren

Bijgewerkt op 1 december 2023

Het design van je inschrijfformulieren is belangrijk omdat je deze formulieren altijd gebruikt. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met je nieuwsbrief. Ook als je een inschrijfformulier op je website hebt staan. Want dit is je bedrijfscorrespondentie.

Design van je inschrijfformulieren: opmaken

Ga naar je formulieren:

  • Audience (zijbalk links)
  • Signup forms
  • Form builder
[s

Achtergrondkleur van je inschrijfformulieren

Je kunt hier de achtergrondkleur van je formulier wijzigen. Om de achtergrondkleur te kunnen wijzigen moet je weten dat de HTML-code van een kleur bestaat uit een # en een aantal cijfers of letters. Je kunt de HTML-code van de achtergrond van jouw formulier vinden in het onderste vakje waar de rode cirkel omheen staat: #eeeeee. Als je in dat vakje klikt, opent een venster met een wizard.

[s

Kleur wijzigen

Klik in het vakje waar de code van de kleur staat (op de afbeelding hierboven staat: Background #eeeeee. Het venster met de wizard opent dan. Met het schuifje kun je een kleurgroep kiezen en met het cirkeltje kun je een tint kiezen.

Design van je inschrijfformulieren: meer opmaak wijzigen

Je kunt hier nog veel meer wijzigen. Bijvoorbeeld de kleuren van de knoppen. Klik alle elementen even aan om te zien of het naar je zin is.

[s

En als je een element aanklikt, let dan goed op want soms verschijnen daarna weer andere mogelijkheden om kleuren te wijzigen. Maak er iets moois van.

Badge van Mailchimp

Als je Mailchimp Free gebruikt, wordt er met je nieuwsbrief een affiliate-afbeelding meegestuurd: de MonkeyRewards. Je kunt kiezen hoe dat plaatje eruit moet zien: klik aan MonkeyRewards en klik daarna aan Change image. Je krijgt dan de mogelijkheden te zien. En als je een betaalde versie van Mailchimp gebruikt kun je de MonkeyRewards van je formulieren hier uitzetten.

Zelf gecodeerd design van je inschrijfformulieren

Er is nog een optie. Je kunt het inschrijfformulier ook zelf coderen. Of je kunt dit laten doen door een webdesigner. Als je dit wilt doen, scrol dan helemaal naar beneden bij je inschrijfformulieren, want daar staat een heel klein linkje. Klik dat aan en je kunt zelf een formulier coderen.

[s

Het linkje “completely customized forms” leidt naar een landingspagina. Dat linkje kun je veilig aanklikken, want er is nog een weg terug. Maar als je “Advanced mode” aanklikt is er geen weg terug. Je moet je dan verder en je inschrijfformulieren zelf coderen. Klik dit linkje dus niet aan uit nieuwsgierigheid om even te kijken.

,
Scroll naar boven