Doelen stellen en successen vieren

Doelen stellen en successen vieren

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Doelen stellen: als je succes wilt hebben met je bedrijf, is het belangrijk om vol te houden en door te zetten. Je zult je doelen niet bereiken als je hard van start gaan, een dag of twee volhoudt en dan afhaakt. Je moet een doel stellen en stug volhouden tot je dit doel bereikt hebt.


Doelen stellen

En als je je doel bereikt hebt, moet je een ander doel stellen, weer van voor af aan beginnen en volhouden tot je ook dit doel bereikt hebt. Je moet dus telkens opnieuw doelen stellen.

Hier in deze video vertelt voormalig bondscoach Rob Wuijster over het belang van doelen stellen. En daar weet hij alles van.


Meer video’s van Rob Wuijster kun je vinden op zijn YouTube kanaal.

Zelfvertrouwen

Als je volhoudt en je doelen bereikt, zal je zelfvertrouwen toenemen en anderen zullen zien dat je je bedrijf serieus neemt.

En als anderen zien dat je je bedrijf serieus neemt, zullen ze met je willen werken. Mensen gaan je vertrouwen omdat je laat zien waar je voor staat.


Volhouden

Volhouden kan moeilijk zijn, daarom hier een aantal manieren om jezelf te blijven motiveren:


Waarom

Besef waarom je dat specifieke doel bereiken wilt. Als je weet waarom je een specifiek doel bereiken wilt, zul je enthousiast zijn. Je ervaart dan niet dat je aan het werk bent, je ervaart een spel. En dit wordt nog makkelijker als je je bewust bent van de positieve implicaties van het bereiken van je doel.


Opschrijven

Schrijf je doelen op. En schrijf de uit je doelen voortvloeiende taken op. Als je je doelen en de daaruit voortvloeiende taken opschrijft, zul je gemotiveerd raken om je taken iedere week af te ronden. Door je taken op te schrijven en af te strepen, zie je terwijl je aan het werk bent, hoe je stap-voor-stap je doelen aan het bereiken bent.

Dit gaat makkelijker als niet voortdurend kijkt naar eindeloze en hopeloze to-to lijst. Hak die lijst in behapbare stukjes zodat je focus krijgt. Want dan ga je taken ook echt voltooien.


Visualiseren

Visualiseer de resultaten. Met de resultaten voor ogen zul je gemotiveerder zijn en beter je best doen.


Bevestigen

Bevestig jezelf! Spreek affirmaties uit en blijf positief. Hoe positiever je bent, hoe effectiever je zult zijn. Blijf uit de buurt van negativiteit en mensen die je ontmoedigen. (Een goed boek over affirmaties kun je hier vinden – bol.com)

Denk jezelf succesvol
Ik was de eindredactie (oef…)

Actieplan

Werk met een plan

Maak een actieplan. Verdeel niet alleen je taken in behapbare stukjes, maar verdeel ook je doel in kleinere stappen. Maak ook hier te behappen stukjes van. Hierdoor heb je het ook bijtijds in de gaten als het proces niet optimaal is, zodat je het kunt bijstellen en bijsturen.


Schema bijhouden

Houd een schema bij. Houd, terwijl je aan het werk bent om je doelen te bereiken, een schema bij. Streep de stappen die je voltooid hebt af en besef dat iedere afgestreepte stap je dichter bij je doel brengt.


Ondersteuning

Zorg voor ondersteuning. Omring jezelf met mensen die je aanmoedigen omdat ze in je geloven. Lees positieve, ondersteunende boeken en kijk regelmatig je lijsten met afgestreepte stappen door om te zien hoeveel je al gedaan hebt.

Maximaal 3 doelen gelijktijdig

Zorg dat je niet aan meer dan maximaal twee tot drie doelen gelijktijdig werkt. Als je gelijktijdig aan meer doelen werkt, dan verlies je je focus.


Regelmaat

Regelmaat. Werk iedere dag aan je het bereiken van je doelen. Zorg dat het werken aan je doelen een gewoonte wordt. Zorg dat je er zo aan gewend raakt, dat je het je niet meer kunt voorstellen dat je een dag niet met het bereiken van je doelen bezig bent.

Vieren

Vier het bereiken van een doel. Als je een doel bereikt hebt, vier het dan. Beloon jezelf! Want dat heb je verdiend. En betrek de mensen die je gesteund hebben bij dit feest.

Zelfvertrouwen ontstaat door succes


Doelen stellen

Als je eenmaal één doel bereikt hebt, wordt het gemakkelijker om vol te houden als je de stappen gaat nemen om je volgende doel te bereiken. Aan de slag dus!


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de 5 geheimen van klanten krijgen

5 geheimen

De 5 geheimen van klanten krijgen. Je leest ze in deze serie.

Marketing voor dienstverleners

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Doelen stellen en successen vieren was last modified: by

Lees direct verder: Productiviteit verhogen

Bronnen
Doelen stellen en successen vieren was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

2 reacties op “Doelen stellen en successen vieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *