Dubbele opt-in bij MailerLite

dubbele opt-in bij mailerlite
Je bent hier: Home » Blog » MailerLite Specialist » Dubbele opt-in bij MailerLite


Dubbele opt-in bij MailerLIte en de confirmation e-mail van MailerLite kun je aanpassen. Hier vertel ik hoe dat kunt doen.


Dubbele opt-in bij MailerLite

Allereerst moet je je inschrijfformulier of landingspagina maken. Zodra je dat gedaan hebt kom je op de pagina “Overview”. Als dubbele opt-in nog niet aanstaat kun je dat hier doen. Want zonder dubbele opt-in is er natuurlijk ook geen confirmation e-mail.

Zodra je dubbele opt-in hebt aangezet, zie je ook de dubbele opt-in e-mail.

Als je de dubbele opt-in e-mail aanklikt kun je ‘m bewerken. Begin bovenaan:

 • Subject: Bevestig je inschrijving (of iets anders waardoor het duidelijk is wat er in de e-mail zit).
 • Sender: jouw naam of je bedrijfsnaam.

Daarna klik je bij de e-mail op Edit.

Nu vind je aan de linkerkant van de pagina de e-mail en aan de rechterkant van de pagina zie je 3 dropdowns:

 • Template settings
 • Content settings
 • Buttons settings

Dubbele opt-in bij MailerLite: template settings

Onder template settings kun je de volgende zaken aanpassen:

 • Lettertype
 • Achtergrondkleur
 • Lettertype en letterkleur van de preheader
 • Lettertype en letterkleur van je bedrijfsnaam
 • Lettertype en letterkleur van je adresgegevens

Content settings

Onder content settings kun je dezelfde zaken aanpassen voor de tekst op je formulier en daar kun je ook de kleur van de link bepalen.

Buttons settings

En onder button settings bepaal je de kleur van de button, het lettertype van de button en het type button.

Teksten aanpassen

De teksten op je confirmation e-mail kun je aanpassen door met je muis naar de linkerkant van de pagina te gaan, naar het blok dat je wilt aanpassen.

Als je daar met je muis naartoe gaat verschijnt er een potloodje en als je dat aanklikt open je het blok. Daarna staat het blok open aan de rechterkant van de pagina en dan kun je je tekst aanpassen.


Dubbele opt-in bij MailerLite

De confirmation e-mail aanpassen bij MailerLite is dus erg eenvoudig, maar je moet wel even weten waar het zit.

Heb je een formulier gemaakt maar zie je die confirmation e-mail nergens staan? Dan heb je waarschijnlijk dubbele opt-in niet aangezet.


Dubbele opt-in bedankpagina

Als mensen klikken op de button in de confirmation e-mail, dan komen ze daarna op de dubbele opt-in “thank you” pagina. Die kun je ook aanpassen of je kunt mensen doorsturen naar een eigen bedankpagina, bijvoorbeeld op je eigen website.

Dubbele opt-in bedankpagina aanpassen

Als je de dubbele opt-in bedankpagina wilt aanpassen, klik ‘m dan eerst aan.

Dubbele opt-in bedankpagina

Klik vervolgens op “Edit” en je kunt bewerken. Onder het tabblad Blocks vind je de blokken die je naar je bedankpagina kunt slepen. En onder het tabblad Settings vind je de template settings, de content settings en de button settings.

Doorsturen naar een custom bedankpagina

Als je je nieuwe abonnee door wilt sturen naar een custom bedankpagina, klik dan niet op Edit. In plaats daarvan scrol je helemaal naar beneden. Daar vind je een vakje waar je de URL van je custom bedankpagina kunt invullen.


API key

Als je een integratie gebruikt en dubbele opt-in wilt gebruiken, volg dan deze navigatie om dubbele opt-in bij MailerLite aan te zetten:

 • Ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
 • Kies hier voor Subscribe settings.
 • Hier vind je de e-mail en de bedankpagina voor de API. Je kunt ze op dezelfde manier aanpassen zoals hierboven beschreven.


Dubbele opt-in bij MailerLite

Het is belangrijk je te realiseren dat bij MailerLIte ieder formulier en iedere landingspagina z’n eigen confirmation e-mail en z’n eigen bedankpagina heeft. Je moet dit dus doen voor al je formulieren en al je landingspagina’s.

Maar je hebt bij MailerLite één uitschrijfpagina. En die kun je ook aanpassen.


Dubbele opt-in bij MailerLite

Ik hoor vaak dat het handiger is om dubbele opt-in niet aan te zetten. En dan hoor ik argumenten als: die “bevestigings link komt vaak in spam”, en “het houdt alleen maar op” en meer van zulke argumenten die geen hout snijden.

Realiseer je dat je door dubbele opt-in te gebruiken de aflevering van je nieuwsbrieven verbetert. En als de bevestigingslink in spam komt, dan zou je eerst nieuwsbrief ook in spam komen.

En ja, dubbele opt-in gebruiken vertraagt de inschrijving een beetje. Maar daar moet je blij om zijn, want je bent hier door het kaf van het koren aan het scheiden. Je hebt toch niets aan een grote lijst met adressen van mensen die zo weinig interesse hebben dat ze niet op een bevestigingslink willen klikken?

In plaats van geen dubbele opt-in te gebruiken kun je ook zorgen voor een sterkere weggever en dan ben je veel effectiever bezig.

Dubbele opt-in bij MailerLite

Ik vind dubbele opt-in gebruiken een aanrader omdat dit als gevolg heeft dat al je nieuwsbrieven beter afgeleverd worden.


Verder lezen

pijltje
Dubbele opt-in bij MailerLite was last modified: by

Ik ben een MailerLite expert en ik help je graag met MailerLite.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik help je met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Dubbele opt-in bij MailerLite was last modified: by