E-mail authenticatie

E-mail authenitcatie

E-mail authenticatie: een e-mail moet geauthenticeerd zijn om in de mailbox aan te komen. Dat is net zoiets als dat een auto een kenteken nodig heeft om de weg op te mogen. Zo moet een e-mail geauthenticeerd zijn om in de mailbox aan te kunnen komen.

E-mail authenticatie is een lastige klus. Je e-mail platform zorgt er daarom voor dat alle e-mails die je via dat platform verstuurt geauthenticeerd zijn. En vroeger was dat voldoende. Maar tegenwoordig zie ik steeds vaker dat dit niet meer voldoende is. Dat komt doordat de ontvangende servers steeds strenger worden.


E-mail authenticatie

Zolang je e-mails niet in de spamfilters komen hoef je nog steeds niets te doen, maar als je serieuze redenen hebt om te vermoeden dat je e-mails wel in de spamfilters komen, dan kan het een uitstekend idee zijn om je e-mails zelf te authenticeren.

Niet schrikken, je hoeft het niet echt zelf te doen, dat laat je gewoon doen door je webbouwer.

Maar kijk eerst of het misschien al gedaan is. Het is niet gedaan als je een rare afzender ziet van je e-mails. Bijvoorbeeld: rsgsv.net of mcsv.net. Als je zoiets in de mailbox ziet staan bij de afzender van je e-mails dan zijn je e-mails niet zelf geauthenticeerd. Maar als je gewoon je eigen domeinnaam als afzender ziet staan, dan hoef je geen moeite te doen want dan is het al gedaan.


DKIM en SPF ophalen bij Mailchimp

Hoe je dit aanpakt bij Mailchimp:

  • Log in en ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
  • Open het menu en kies voor Account.
  • Open het menu bij Settings en kies voor Domains.
  • Nu zie je je domeinnaam staan met daarbij: Geverifieerd. Op dezelfde regel zie je aan de rechterkant een knop: Authenticate.
  • Als je op die knop klikt zie je 2 codes staan: DKIM en SPF. Kopieer deze codes en sla ze even op.

DKIM en SPF ophalen bij MailerLite

  • Log in en ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
  • Open het menu en ga naar Authentication.
  • Klik aan: I’ll manage my own authentication.
  • En haal de codes op.

E-mail authenticatie bij de hosting

Nu moet je naar de hosting van je website gaan. En hoe het daar verder moet kan ik je niet vertellen, want dat is iedere hostingpartij anders.

Maar als je een webmaster hebt die het onderhoud van je website doet, dan weet hij of zij het wel. Ga dan met die codes naar je webmaster.

En als je geen webmaster hebt en het onderhoud van je website zelf doet, ga naar de hosting en vraag hulp aan de helpdesk van je hosting. En dan komt het allemaal goed.


Terug naar je platform

Daarna ga je weer terug naar je platform en klik je dezelfde knop nog een keer aan. Als alles goed gegaan is zie je dan dat je e-mails geauthenticeerd zijn.


Is e-mail authenticatie nodig?

Dit is natuurlijk best even een klusje, en juist omdat dit voor sommige mensen een lastige klus is, regelt je e-mailplatform dit voor je. In normale omstandigheden, als alles gewoon goed gaat, hoef je dit dus niet te doen.

Maar het niet goed gaat en je e-mails in de spamfilters komen terwijl daar eigenlijk geen reden voor te vinden is, doe dit dan vooral wel want er is een behoorlijke kans dat je probleem hiermee verholpen is.

Ondertussen: lees eens verder in de handleiding voor Mailchimp of voor MailerLite.Strategisch mailen

de waarde van je mailinglijst

Het is beslist geen goed idee om al je e-mails naar al je abonnees te sturen.

Als je werkelijk succesvol wilt gaan mailen, kom dan voor een individuele training e-mailstrategie. Dan leer ik je wat je hierover moet weten en hoe je het moet doen.

Lees er meer over >>


Je bent hier: Home » Marketing » E-mail marketing » Aflevering nieuwsbrief » E-mail authenticatie
E-mail authenticatie was last modified: by

Met dank aan Mustafa shehadeh voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp: Set up custom DKIM and SPF

E-mail authenticatie was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *