E-mails automatiseren

E-mails automatiseren

RSS naar e-mail

MailerLite expert
Mailchimp partner
E-mails automatiseren was last modified: by

Voor een RSS naar e-mail automatisering kies je meestal omdat je óf tijd wilt besparen óf heel gericht wilt gaan mailen. Hiervoor is dit type nieuwsbrief ideaal.

Als je gewend bent om wekelijks je blog rond te sturen kun je op jaarbasis rond 104 uur tijd besparen door je e-mailmarketing op deze manier te automatiseren.

Een RSS kun je zowel met Mailchimp als met MailerLite maken.

En als jij een ander platform gebruikt, reken er dan maar op dat het met jouw platform ook kan.

Zoals ik al zei: met dit type nieuwsbrief kun je tijd besparen. In plaats van iedere keer opnieuw een complete nieuwsbrief te moeten maken, hoef je met een RSS nieuwsbrief helemaal niets te doen. Dus: ga tijd besparen!


Eenmalig instellen

Deze nieuwsbrief stel je eenmalig in en daarna hoef je er in principe niets meer aan te doen. MailChimp maakt je nieuwsbrief van de feed van je blog. Jouw aandeel is het publiceren van een blogpost.

Als je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt en je bent ongeveer 2 uur bezig met die nieuwsbrief te maken, dan bespaar je op jaarbasis 104 uur door je huidige nieuwsbrief te vervangen door een RSS nieuwsbrief. Als je werkdagen van 8 uur maakt, dan bespaar je dus 13 volle werkdagen. Leuk voor een extra vakantie.


5 sterren

Dankbaar voor de geweldige begeleiding

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld.

Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-) Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden.

Caroline Schaay, Caroline Schaay Lifecoaching en Healing
Caroline Schaay
E-mails automatiseren was last modified: by

Aanbiedingen

Meestal zul je echter iets minder tijd besparen, want je wilt niet alleen je blogposts rondsturen. Waarschijnlijk wil je soms ook een aanbieding aan je nieuwsbrief toevoegen. En die aanbieding moet je er nog wel handmatig inzetten.

Maar ook dan ben je in de helft van de tijd klaar t.o.v. een gewone nieuwsbrief, want MailChimp heeft de andere helft van je nieuwsbrief al gemaakt.


Voorbeelden van RSS nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrieven zien er heel gewoon en goed uit. Kijk maar hieronder. Dit zijn allemaal RSS nieuwsbrieven. Gewoon met opmaak, afbeeldingen, toeters, bellen, buttons en de hele mikmak die je graag in je nieuwsbrief ziet.

Er is dus eigenlijk helemaal geen reden om zoveel tijd kwijt te zijn aan het maken van nieuwsbrieven.


Gericht mailen

Maar naast tijd besparen met RSS is er nog een erg goede reden om hiervoor te kiezen. Als je gericht wilt mailen dan stuur je je abonnees alleen nieuwsbrieven over onderwerpen waar ze graag over lezen. En dat lukt het beste als je je abonnees zelf laat kiezen over welke onderwerpen je ze mailt. En dat betekent dat je e-mailmarketing ingewikkeld wordt.

Ook dan is RSS een erg goede oplossing want je kunt meerdere nieuwsbrieven maken van verschillende feeds. Die nieuwsbrieven gaan dan allemaal over een eigen onderwerp. En het maken van de eerste RSS nieuwsbrief kost tijd, maar extra nieuwsbrieven maken kost heel weinig tijd als je dezelfde lay-out aanhoudt.


Goede adviezen, kwaliteit en service!

Judith doet niet alleen het afgesproken werk snel en vakkundig – ze geeft goede tips en adviezen – een fijne sparringpartner en mentor voor de dienstverlenende zzp-er.

Ann van den Assem, Je keuzes voluit leven | Oud zeer de baas
Ann van den Assem
E-mails automatiseren was last modified: by

RSS, voor wie?

RSS nieuwsbrieven zijn niet voor iedereen geschikt. Maar voor veel mensen zijn ze heel erg geschikt. De voorwaarden zijn:

  • je hebt een blog met een RSS feed zodat je nieuwste blogpost opgehaald kan worden
  • en je hebt content marketing als marketing strategie, ofwel je publiceert regelmatig een nieuwe blogpost (ook goed voor de vindbaarheid van je website).

Geldt dit voor jou? Gefeliciteerd, dan kun je gigantisch veel tijd besparen.


RSS, hoe regel je dit?

Je kunt een RSS laten instellen of je volgt een training Mailchimp of MailerLite bij me.

Als je op deze volautomatische manier je blog rond wilt sturen dan kun je natuurlijk gewoon een RSS template kiezen en je bent klaar. Maar dan heb je geen mooie nieuwsbrief.


Mooie RSS

Ik ben van mening dat “mooi” niet de belangrijkste functie van een nieuwsbrief is. Veel belangrijker zijn de aflevering van je nieuwsbrief en de conversie. “Mooi” is een hulpmiddel, maar geen echte functie van een nieuwsbrief.

Maar een standaard RSS template is wel heel erg lelijk om rond te sturen en dat hoeft helemaal niet.

Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als expert op het gebied van hun software en ik kan een mooie RSS nieuwsbrief voor je verzorgen.

Mailchimp partner
E-mails automatiseren MailerLite
Je bent hier: Home » E-mail expert » E-mails automatiseren » RSS naar e-mail


E-mails automatiseren was last modified: by
Pages ( 4 of 4 ): « Vorige123 4