Juridische screening

Schrijven over gezondheid: als je je nieuwsbrief door mij laat maken kun je hier een juridische screening van je blogpost en je nieuwsbrief er bij inkopen. Om dit mogelijk te maken heb ik een informeel samenwerkingsverband met een jurist.

Juridische screening

Juridische screening: alternatieve geneeswijzen

Niet voor iedere nieuwsbrief of voor ieder artikel op een blog is een juridische screening nodig. Voor sommige beroepsgroepen is een juridische screening echter wel heel erg zinvol. Dit geldt met name als je een alternatieve geneeswijze uitoefent of om een andere reden over gezondheid schrijft.


Wetgeving

Als je een alternatieve geneeswijze uitoefent en je wilt daar iets over schrijven, dan heb je te maken met een lastige en ingewikkelde wetgeving, want je mag niet alles wat je zou willen publiceren.

Dit is met name een aandachtspunt voor mensen die een alternatieve geneeswijze uitoefenen, maar het is niet uitsluitend voor deze mensen van belang.

De wetgeving waar het om gaat geldt ook voor “wittere, gezondere tanden” en “fietsen is gezond”.


Juridische screening

Je kunt problemen met deze wetgeving voorkomen je nieuwsbrief voor publicatie juridisch te laten screenen. Daar hoef je zelf niets aan te doen, als je dat wilt regel ik dat voor je.


Hergebruiken

De gescreende teksten kun je uiteraard hergebruiken.

Als je bijvoorbeeld je nieuwsbrief laat screenen, kan die tekst ook voor een blogpost gebruikt worden en delen van de gescreende tekst kun je gebruiken om er tweets en statusupdates voor Facebook en LinkedIn van te maken.


Juridische screening: wat je krijgt

Door de samenwerking tussen deze jurist en mij krijg jij:

  • de zekerheid dat je teksten aan de geldende wetgeving voldoen
  • en zekerheid dat je (web)teksten je geen problemen en toestanden gaan opleveren
  • hierdoor een professionele uitstraling

Bezuinig hier vooral niet op want de problemen die je kunt krijgen kunnen duur uitpakken.


Kosten juridische screening

Een juridische screening van een nieuwsbrief is een extra optie. Deze extra optie kost je 17,50 euro excl. btw per pagina van maximaal 500 woorden. Je kunt deze optie alleen inkopen per 10 pagina’s tegelijk.

Als je het hoofdartikel van je nieuwsbrief doorplaatst op je blog hoeft het maar eenmaal gescreend te worden en ben je er dus ook maar eenmaal geld aan kwijt.


Voorwaarden

Een bedrag van 17,50 euro per pagina is natuurlijk niet erg veel, je zult moeilijk een jurist kunnen vinden die voor dit bedrag aan het werk wil gaan. Daarom moet er efficiënt gewerkt worden:

  • Je koopt deze screening per 10 pagina’s tegelijk in en je betaalt de screening vooraf. Je kunt deze screening uitsluitend inkopen als extra optie als je je nieuwsbrieven door mij laat maken.
  • De factuur voor de screening krijg je vooraf rechtstreeks van de jurist.
  • En de factuur voor het laten maken van je nieuwsbrieven krijg je per nieuwsbrief nadat je nieuwsbrief verzonden is.

Als je ook een e-book wilt laten screenen hangen de kosten o.a. af van het aantal pagina’s, je krijgt vooraf een prijsopgave.

Ook op het blog kun je e.e.a. vinden over de juridische kant van online marketing.

Wat Google zich afvraagt

Als het om SEO gaat dan is er zelfs een punt waar Google specifiek op let bij artikelen die over gezondheid gaan. Hij vraagt zich af:

Zou je de informatie op deze site vertrouwen als antwoord op een zoekopdracht van medische aard of over je gezondheid?

En als Google denkt dat het antwoord op deze vraag “nee” is dan kun je je ranking vergeten.


Juridische screening: exclusief voor mijn klanten

De mogelijkheid om teksten juridisch te laten screenen is exclusief voor mijn klanten. Het heeft geen zin me te mailen met de vraag of je de juridische screening ook kunt inkopen zonder je nieuwsbrieven te willen laten maken.

Juridische screening: de credits voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding zijn voor Clker-Free-Vector-Images.

Juridische screening was last modified: by