E-mail strategietraining

MailerLite strategietraining

MailerLite expert

Strategisch mailen met MailerLite

Linktrigger

Linktrigger maakt het je mogelijk om onopvallend mensen in te delen naar interesses. Daar merken ze zelf gewoonlijk niet. Maar als je doet, dan kun je meer sturen over hetzelfde onderwerp naar mensen die daar aantoonbare interesse in hebben.

Maar met behulp van linktrigger kun je mensen ook de mogelijkheid geven zich af te melden voor e-mails over een specifiek onderwerp, terwijl ze gewoon op de lijst blijven staan voor andere onderwerpen.

Dat zijn allebei vormen van strategisch mailen met MailerLite, want je zorgt er op deze manier voor dat je alleen e-mails stuurt die mensen graag willen ontvangen.

E-mails meerdere malen naar hetzelfde e-mailadres sturen

Als je niet zoveel nieuwe content maakt en je graag wilt dat je oude content goed gelezen wordt, dan maak je van je oude content een paar worklfows die op elkaar aansluiten en als je lezers alles gelezen hebben, dan begin je weer opnieuw.

Dat klinkt misschien gek, maar daar genoeg tijd tussen neemt dan zien je lezers helemaal niet dat ze je e-mail eerder hebben gelezen.

Dynamische content

En je kunt content die je herhaalt ook nog “opleuken” door er dynamische contentblokken in te zetten. Bijvoorbeeld een blok dat je door je hele workflow heen zichtbaar maakt vanaf 5 weken voor Kerst. En dat je de rest van het jaar verbergt. Of laat een specifiek blok zien vlak voor Moederdag, om maar iets anders te noemen.

Met dynamische content in MailerLite kun je als het ware toveren. Maar dit vraagt wel een uiterst goed georganiseerd account van je, want anders gaat het beslist mis. Je moet weten wat je doet en hoe je het doen moet.

Meerdere automations in MailerLite

5,0 rating
19 november 2018

Paytium is mijn WordPress plugin waarmee mensen betalingen op hun website kunnen ontvangen. De plugin kan steeds meer, en ik merkte dat mijn gebruikers dat niet altijd doorhadden. Daarom wilde ik ze graag gericht informeren over alle mogelijkheden, maar alleen als ze daar zelf interesse in hadden.
Judith heeft voor mij een uitgebreid email marketing systeem opgezet, meerdere geautomatiseerde reeksen die ingeschakeld worden als abonnee’s interesse tonen in een bepaalde mogelijkheid van mijn product. Wil iemand bijvoorbeeld meer weten over periodieke betalingen? Dan krijgen ze geautomatiseerd een informatieve reeks daarover.
Dit heeft Judith allemaal gedaan in MailerLite, een alternatief op MailChimp wat ikzelf veel gebruikersvriendelijker vindt.
Wat ik fijn vond aan Judith is dat ze enorm zelfstandig werkt. Als er iets moest gebeuren, ging ze zelf contact opnemen met MailerLite, in plaats van dat aan mij te vragen. Daarnaast heeft ze op basis van mijn bestaande content (blog posts en de handleiding) de content geschreven voor de emails. Dat heeft mij enorm veel tijd bespaard.
Een aanrader!

David van Paytium

E-mailstrategie met MailerLite

Als je zoiets wilt, kom dan een dag naar Heiloo. Dan ga ik je leren wat je moet doen om zoiets goed en strak te regisseren. En dan gaan we een workflow maken zichzelf na verloop van tijd herhaalt, eventueel met dynamische content er in.

Of misschien wil je nog iets heel anders, dat kan misschien ook wel. Vertel gewoon wat je wilt en dan help ik je met het bedenken hoe dat zou kunnen.


Inbegrepen bij deze strategie training

De praktijk leert dat de vragen niet tijdens de training, maar na de training bij je naar boven borrelen. Daarom krijg je bij deze training ook nazorg.

  • Voorbespreking: dit is een training op maat waarin jij precies gaat leren wat voor jou belangrijk is. Daarom hebben we een voorbespreking zodat ik weet wat ik je leren moet.
  • Samenvatting: je krijgt een beknopte samenvatting van de zaken die je geleerd hebt. Met in die samenvatting links naar uitleg over hoe je het moet doen. Die uitleg staat online omdat Mailchimp nog al eens wil veranderen en teksten die online staan kan ik bijwerken als Mailchimp verandert.
  • E-mailsupport: en je krijgt 14 dagen e-mailsupport over de behandelde stof. In die 2 weken kun je alle nagekomen vragen stellen.
  • Lunch: we gaan lunchen in restaurant Keuken met Karakter. Dit restaurant ligt op loopafstand op het landgoed waar mijn kantoor is.
  • Koffie en thee: en natuurlijk zijn koffie en thee tijdens de training ook inbegrepen.
E-mail strategietraining was last modified: by

Waar doen we deze e-mail strategie training?

Ik heb een kantoor in Heiloo in het Willibrordus Business Centrum. En dat is geen kantorenpakhuis, maar een Nationaal Monument.

Hier gaan we dat doen. En op het terrein staat een leuk restaurant waar we gaan lunchen.

In mijn kantoor staan 2 tafels tegen elkaar aan met een plexiglas scherm tussen ons in. Over deze Corona maatregelen kun je hier meer lezen.

Willibrordus Business Centrum Training Mailchimp
Willibrordus Business Centrum
E-mail strategietraining was last modified: by

Voorbeeld

Op het blog staat een beschrijving van een complexe workflow die ik gemaakt heb voor een klant van me. De workflow is een eindeloze workflow die in z’n eigen staart bijt en in deze workflow zijn 4 dynamische content blokken verwerkt die afhankelijk van de situatie worden zichtbaar zijn of niet. Laat je eens door deze workflow inspireren.

Uitbesteden

Krijg je het benauwd als je eraan denkt dat je dit zou moeten doen? Dan kan het goed zijn te weten dat je het ook kunt uitbesteden.

E-mail strategietraining MailerLite.

Hier vind je de website van MailerLite.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Het Corona-virus raakt ons allemaal, dus ook de nare gevolgen vangen we samen op. Als je door angst, verkoudheid, snotteren, hoesten liever niet komt uit veiligheid voor je zelf en voor ons, geef een seintje en we annuleren in overleg zonder kosten. Als de wereld weer ‘terug naar normaal’ is, geldt de onderstaande regeling pas weer.

Annuleren van een gereserveerde training of cursus kan kosteloos tot uiterlijk één week voor de dag van de cursus of training. Bij annulering in de week vóór een training of cursus of op de dag zelf, ben je het gehele overeengekomen cursusbedrag verschuldigd, maar je mag iemand (bijvoorbeeld een collega of partner) in jouw plaats sturen.

Je bent hier: Home » E-mail expert » E-mail strategietraining » MailerLite strategietraining


E-mail strategietraining was last modified: by
Pages ( 3 of 3 ): « Vorige12 3