spam onderzoek

Spam onderzoek

Een spam onderzoek is een onderzoek naar de aflevering van je nieuwsbrief. Dit is zinvol als je denkt dat je nieuwsbrief in spam komt of als je denkt of weet dat hij helemaal niet afgeleverd wordt.

Hierbij gaat het er om of je nieuwsbrief netjes in de mailbox aankomt en waar hij dan aankomt: in een spamfilter of gewoon in de mailbox.

Dit onderzoek kan ik doen voor zowel Mailchimp als voor MailerLite.


spamval

Komt je nieuwsbrief in spam?


Spam onderzoek

  • Hoor je van je abonnees en je klanten dat ze je nieuwsbrief niet ontvangen?
  • Zie je in je statistieken een grafiek die ineens scherp daalt?
  • Of heb je een andere reden om te vermoeden dat het grootste deel van je nieuwsbrieven in de spamfilters komt?

Dat kan waar zijn. Begin eens met te lezen over de meestvoorkomende oorzaken. Kijk eens of je iets herkent want misschien doe je iets waardoor je de spamfilters triggert.

Kijk ook even of de grafiek van de open rate van je nieuwsbrieven er ongeveer zo uitziet:


statistiek spamfilters
Statistiek als nieuwsbrief in de spamfilters komt

Wanneer een spam onderzoek?

Als je de grafiek van de open rate van je nieuwsbrief die je hierboven ziet staan ongeveer herkent en je niets herkent van de meestvoorkomende oorzaken waardoor een nieuwsbrief in spam komt, dan is er iets aan de hand en dan is een spam onderzoek zinvol.

spam onderzoek voor
Voor

NB: ook met een goede verzendreputatie en een goed gemaakte nieuwsbrief kan je nieuwsbrief incidenteel in spam komen, maar dat is dan echt een incident en niet verontrustend.

spam onderzoek na
Na

Een onderzoek is dan niet nodig, zoiets doe je alleen als je serieuze redenen hebt om te denken dat je nieuwsbrief in spam komt terwijl daar geen duidelijke oorzaken voor aan te wijzen zijn zoals een slechte verzendreputatie of een amateuristisch gemaakte nieuwsbrief.


5 sterren

Snel, accuraat en oh zo duidelijk!

Review van Spam onderzoek

Ik ben geweldig geholpen met het vinden van het probleem, dat een leek als ik met geen mogelijkheid voor elkaar zou krijgen. Alle stappen die je moet zetten worden duidelijk aangegeven, waardoor het juiste resultaat niet kan missen.
Dank je wel Judith!

Titia ten Bosch, Averana
Titia ten Bosch
Spam onderzoek was last modified: by

Meer reviews


Spam onderzoek

Als je de oorzaak niet kunt vinden, dan kan ik je helpen met het opsporen van de oorzaak. Deze hulp bestaat uit een spam onderzoek.

Ik ga dan een nieuwsbrief zoals jij ‘m gewoonlijk maakt versturen naar een speciaal geselecteerde lijst met adressen en onderzoeken of ze aankomen, of ze in spam komen of niet. En als ze niet in de mailbox aankomen maar naar de spamfilters gaan, dan ga ik na wat hier de oorzaak van is.


Resultaat van het onderzoek

Na dit onderzoek kan ik je precies vertellen:

of je nieuwsbrieven aankomen

waar ze aankomen: in spam, in een reclamefolder etc.

en vooral: wat je zou moeten veranderen om het probleem op te lossen.


Alleen deze nieuwsbrief

Belangrijk: dit is een technisch onderzoek dat je vertelt wat je in deze ene nieuwsbrief fout hebt gedaan.

Maar als je je mailinglijst verwaarloosd hebt dan kan dit er ook een oorzaak van zijn dat je nieuwsbrief in de spamfilters komt. Het onderzoek laat deze oorzaak niet zien. Dus als je denkt dat dit een oorzaak kan zijn, vertel me dit dan direct.

En als je in het verleden zonder toestemming hebt gemaild en hierdoor spammeldingen hebt gekregen, dan is je verzendreputatie beschadigd. Dit onderzoek helpt dan niet.


Tarief

Neem contact met me op als je je probleem hiermee voor eens en voor altijd wilt verhelpen.

Dan ga ik je eerst een paar vagen stellen om zeker te weten dat dit onderzoek zinvol is.

Contact opnemen schept dus nog geen verplichtingen.

150 euro excl. btw

Wat krijg je bij een spam onderzoek?

Als je een spam onderzoek laat doen naar de oorzaken en oplossingen als je nieuwsbrief in de spamfilters komt krijg je:

Vermiste nieuwsbrieven: ik kijk bij welke e-mailadressen je nieuwsbrief helemaal niet arriveert.

Spam: ik ga uitzoeken of je nieuwsbrief in de spamfilters komt en bij welk type e-mailadressen hij in de spamfilters komt.

Rapportage en uitleg: daarna krijg je een rapportage en een uitleg over wat je verkeerd doet en wat je wel zou moeten doen. Als dat nodig is doen we een korte sessie met vergadersoftware en schermdelen zodat ik je iets kan demonstreren.

Nazorg: een goed gemaakte nieuwsbrief die verzonden wordt vanaf een account met een normale tot goede verzendreputatie zou niet in spam moeten komen. Als dit toch gebeurt, dan ga ik voor je overleggen met Mailchimp of met MailerLite.

Maar eerst gaan we een controle uitvoeren door het onderzoek te herhalen. Dit gaan we doen nadat je de aanbevelingen hebt doorgevoerd en 2 tot 3 verbeterde nieuwsbrieven hebt verstuurd. Dan kom je bij me terug en dan doen we het onderzoek opnieuw om het verschil te kunnen meten.


Twijfels

Als je twijfelt of je dit onderzoek zou moeten laten doen dan kan mijn artikel over honeypot-adressen je waarschijnlijk helpen hier helderheid over te krijgen. Lees dat dus even, want jij weet precies hoe vaak je gemaild hebt, hoe je aan de adressen bent gekomen, of je er veel adressen op je lijst staan die niet openen. Het artikel geeft daar betekenis aan.

Soms is een spamonderzoek helemaal niet nodig. En als je de grafiek hierboven helemaal niet herkent, dan is het misschien allemaal niet zo ernstig. Op het blog staat ook een artikel over wat je zelf allemaal kunt doen om te voorkomen dat je nieuwsbrief in spam komt.


Aanrader!

Review van Spam onderzoek

Judith heeft mij geweldig geholpen met MailChimp. Ik gebruik MailChimp al een aantal jaren, maar merkte regelmatig dat enkele klanten de mail niet kregen.

Ze heeft alles nagezien en tips gegeven zodat ik zelf ermee aan de slag kon. Fijn dat ik het uiteindelijk zelf moest doen. Heb er weer veel van geleerd. Ze is vlot en duidelijk met reageren. Aanrader!

Jos
Spam onderzoek was last modified: by


Overzicht van diensten


Mailerlite uitbesteden

MailerLite expert

Sinds november 2018 ben ik door MailerLite erkend als expert.

Je kunt hier lezen hoe ik jou met MailerLite kan helpen: coaching, strategie, automatiseren of uitbesteden.

Naar MailerLite expert >>

Spam onderzoek was last modified: by
Overzicht van diensten


Mailchimp expert

Mailchimp expert

Sinds januari 2015 ben ik door Mailchimp erkende als expert. Nu ben ik ook gecertificeerd.

Hoe ik jou met Mailchimp kan helpen kun je op deze pagina vinden. Zowel als je het zelf wilt doen als wanneer je het wilt uitbesteden.

Naar Mailchimp expert >>

Spam onderzoek was last modified: by

E-mail expert op LinkedIn


Je bent hier: Home » E-mail expert » Spam onderzoek


Spam onderzoek was last modified: by