Mailchimp starten

Mailchimp starten

Mailchimp starten met een vliegende start

Starten met Mailchimp kan een snelle start zijn als je het account waarmee je gaat werken in orde laat maken. Er zijn een heleboel dingen die maar eenmaal gedaan hoeven te worden en waar je daarna nooit meer naar om hoeft te kijken. 

Mailchimp starten: een vliegende start

Een vliegende start met Mailchimp

 • de instellingen van je account
 • en het vastzetten van kleuren en lettertypes in het template
 • maar ook het inrichten van je mailinglijst en het opmaken van de bedrijfscorrespondentie die het platform van je keuze namens jou gaat versturen
 • eventueel het uploaden van een adressenlijst
 • en hoe sluit je een verwerkingsovereenkomst met Mailchimp
 • waar moet je verder aan denken om AVG-proof te werken

En als deze zaken gedaan zijn, dan zijn ze klaar en dan kun je ze vergeten. Er is geen enkele reden waarom jij je hiermee bezig zou moeten houden of zou moeten weten hoe dat precies moet, want als het klaar is hoef je er nooit meer iets mee te doen.

Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Mailchimp snel starten met startpakket

Voor mensen die snel en gemakkelijk willen starten heb ik een e-mailmarketing startpakket. Dit startpakket houdt in dat ik alles doe wat maar eenmaal gedaan hoeft te worden:

 • accountinstellingen in orde maken
 • bedrijfscorrespondentie opmaken
 • een inschrijfformulier op je website (op voorwaarde je WordPress gebruikt en anders even overleggen met je webbouwer)
 • adressenlijst importeren
 • een opgemaakt template waar je keer-op-keer een nieuwsbrief mee kunt maken
Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Mailchimp starten

Je kunt een startpakket inkopen voor een gewone nieuwsbrief. Gewoon zo’n nieuwsbrief die je zelf ook regelmatig van anderen ontvangt. Met prachtige opmaak natuurlijk. Ik zorg voor die mooie opmaak en als jij de nieuwsbrief wilt gaan versturen zet je nieuwe afbeeldingen en nieuwe tekst in je template en je verstuurt je nieuwsbrief.

Gewone handmatige nieuwsbrief

RSS nieuwsbrief

Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Mailchimp starten met een gewone nieuwsbrief

Als je deze variant kiest maak je iedere keer opnieuw een unieke nieuwsbrief in een template dat ik voor je heb klaargezet. Hoe je tekst en afbeeldingen kunt wijzigen leer ik je. Voor deze les gebruiken we vergadersoftware die het ons mogelijk maakt het scherm van de pc te delen.

Contact

Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Mailchimp starten met een RSS nieuwsbrief

En ditzelfde kan ook voor een RSS nieuwsbrief. Een RSS-nieuwsbrief is een makkelijke nieuwsbrief. Met een RSS-nieuwsbrief gaat MailChimp of MailerLite zelfstandig naar je blog. Hij kijkt of je iets gepubliceerd hebt en als dat zo is maakt hij er een nieuwsbrief van. En als je niets gepubliceerd hebt dan doet hij niets.

Dit is de allergemakkelijkste manier om regelmatig een nieuwsbrief rond te sturen. Hoe een RSS-nieuwsbrief eruitziet kun je hieronder zien.


Contact

Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Goede adviezen, kwaliteit en service!

4,0 rating
1 november 2018

Judith doet niet alleen het afgesproken werk snel en vakkundig – ze geeft goede tips en adviezen – een fijne sparringpartner en mentor voor de dienstverlenende zzp-er.

Ann van den Assem | Je keuzes voluit leven | Oud zeer de baas

Duidelijke uitleg, Judith weet veel!

5,0 rating
30 september 2018

Judith weet duidelijk veel van haar vakgebied. Ze kan het goed uitleggen, is to-the-point en ook duidelijk in wat belangrijk is en wat niet en waar je aandacht naar uit zou moeten gaan.

Jocelyn Vlaar ToHealth!
Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Snel starten met Mailchimp

Nadat ik je account voor je heb ingericht krijg je les per Skype om te leren hoe “het moet” met je nieuwsbrief. Dit startpakket is enorm tijdbesparend want alles dat maar eenmaal gedaan hoeft te worden doe ik voor je.

Snelle start met e-mailmarketing

een compleet ingericht account

de bedrijfscorrespondentie die je platform naar aanleiding van acties van je abonnees gaat versturen netjes opgemaakt

een inschrijfformulier op je website

een template dat je telkens opnieuw kunt gebruiken of een RSS nieuwsbrief, allebei met netjes vertaalde kop- en voetteksten

een les met vergadersoftware waardoor je weet wat je daarna moet doen

Contact

Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Mailchimp starten: veiligheid en AVG

Als je net met je bedrijf begonnen bent en nog helemaal geen adressen hebt, dan hoeven we geen verwerkingsovereenkomst te sluiten.

Maar als je al een adressenlijst hebt en je wilt dat ik die adressenlijst voor je ga uploaden, dan sluiten we vooraf een verwerkingsovereenkomst.

Contact


Wat is een Mailchimp expert

Een MailChimp expert is iemand die door MailChimp erkend is als expert op het gebied van de software van MailChimp. Een MailChimp expert is uitgebreid door MailChimp gescreend. En alleen als de mensen van MailChimp het werk van de kandidaat goed genoeg vinden, komt de kandidaat in aanmerking voor een expert label.

Zo is dat ook met mij gegaan. Een MailChimp expert heeft zichzelf dus niet tot expert verklaard: een MailChimp expert is door MailChimp als expert erkend.

Expertise

MailChimp is heel erg uitgebreid, meestal is een MailChimp expert hierdoor expert op een deelgebied van MailChimp. Op welk gebied iemand expertise heeft kun je zien in het profiel in de expert directory.

Mijn expertise gebieden zijn: het goed inrichten van een account, het geven van Mailchimp training en e-mailstrategie: strategisch mailen.

Mailchimp starten was last modified: by
Mailchimp expert ook voor Mailchimp audiences

Terug naar de inhoudsopgave

Mailchimp starten: met dank aan 123rf.com voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp starten was last modified: by