Training Mailchimp individueel

Een individuele training voor jou alleen. Deze privé workshop Mailchimp geef ik in Heiloo bij Alkmaar. En omdat deze training Mailchimp alleen voor jou is, maak ik ‘m op maat zodat je leert wat jij moet leren. En wat je al weet hoeven we niet te behandelen. Bij een individuele training kun jij de inhoud bepalen. 

Training Mailchimp voor jou alleen

Heiloo ligt bij Alkmaar en daar heb ik een eigen ruimte waar ik regelmatig workshops geef. Deze workshops geef ik in blokken van twee uur. In 2,5 uur kun je veel leren, maar dit is niet genoeg tijd om je alles over Mailchimp te leren. Als je een beginner bent en nog niets weet over Mailchimp, dan is 2,5 uur erg krap. Je kunt dan beter een hele dag komen, 2 x 2,5 uur met een pauze tussen de blokken.

Je neemt zelf een laptop mee en je gebruikt een gedeelde internetverbinding, daarom kan een VPN een goed idee zijn.

Privé workshop MailChimp

Als je een privé workshop wilt reserveren, neem dan contact met me op, dan prikken we een datum en een tijd.

Naar agenda

185 euro excl. btw voor 2,5 uur

Hier vind je het privacybeleid en hier de Algemene Voorwaarden

Inspiratie

Als je precies weet waar je training over moet gaan, dan gaan we dat gewoon doen. Maar misschien weet je gewoon nog te weinig over Mailchimp om te kunnen bedenken hoe je het systeem goed in zou kunnen zetten. In dat geval vind je hier onder een beetje inspiratie over waar je training over zou kunnen gaan.

Mailchimp voor starters

Voor starters

Als je nog helemaal niets met Mailchimp hebt gedaan, behalve misschien een account aanmaken en concluderen dat het heel moeilijk is, dan heb ik 2 oplossingen voor je.

 1. Je kunt een e-mailmarketing startpakket inkopen. Dan zet ik alles voor je klaar, inclusief een template. Daarna krijg je een les van een uur om te leren hoe je nieuwe teksten en afbeeldingen in je template kunt zetten.
 2. Maar je liever precies weet hoe alles werkt, dan kun je ook een training inkopen. Maar je moet dan zoveel leren dat een training van 1 blok niet genoeg is. Je hebt dan 2 blokken van 2,5 uur nodig.

Mailchimp hele dag

We werken van 10 tot 12.30 uur, dan dan we lunchen in restaurant Keuken met Karakter (dat ligt op 50 meter afstand) en na de lunch werken we van 13.30 tot 16.00 uur.

Als je dit wilt negeer dan alle buttons op deze pagina, want met die buttons reserveer je 1 blok van 2,5 uur. Volg deze link naar mijn agenda en reserveer een hele dag.

Tarief incl. koffie, thee, lunch en de mogelijkheid om achteraf nagekomen vragen te stellen en feedback op je eerste nieuwsbrief: 450 euro excl. btw.

Met dit pakket kom je uitstekend beslagen ten ijs. Je weet niet alleen hoe je een nieuwsbrief moet maken, maar ook hoe je de mailinglijst goed kunt beheren. In één dag leer je alles wat je weten moet.

Hier vind je het privacybeleid en de Algemene Voorwaarden

Training Mailchimp individueel was last modified: by
Tags, segmenten en groepen

Werken met groepen, segmenten en tags

Groepen zijn in MailChimp dé manier om abonnees te managen zonder dat je dubbele adressen in je account krijgt te staan. Maar dan moet je wel weten hoe je dit aan moet pakken. Op deze middag gaan we hierop in.

Segmenten

Segmenteren is een geweldig manier om gericht te mailen en in te spelen op omstandigheden en specifieke interesses van je abonnees.

Tags

Met tags kun je informatie over je abonnees vastleggen om die informatie te gebruiken voor gerichte persoonlijke e-mails.

Je leert:

 • waarom het beter is te werken met een groep dan te werken met een extra lijst
 • hoe je een groep maakt
 • hoe je naar een groep kunt mailen
 • en hoe je een Automation workflow kunt triggeren die uitsluitend verstuurt naar de groep van je keuze
 • hoe je segmenten zinvol kunt gebruiken
 • en hoe je tags handig kunt inzetten

Voor wie

 • Deze training is voor mensen die een WordPress website hebben zonder shop. Als je shop hebt met een dingetje dat je via de shop verkoopt dan kun wel meedoen. Maar als de kern van je website een shop is dan heeft MailChimp andere mogelijkheden.
 • Je mailt al regelmatig met MailChimp en je account is niet handig ingericht. Misschien ben je regelmatig aan het hannesen met lijsten.
Training Mailchimp individueel was last modified: by
Een mooie lay-out maken

MailChimp template maken

We gaan deze middag een MailChimp template maken en we gaan diep in op de kenmerken van een goed template.

Een goed template is méér dan alleen mooi. Een goed template is:

 • mooi
 • technisch in orde waardoor er niets in zit dat de spamfilters triggert
 • responsive: goed leesbaar op ieder device

Een goed template is een investering die zichzelf heel snel terug betaalt en als je het eenmaal hebt kun je het telkens opnieuw gebruiken.

MailChimp template maken

 • Deze workshop is niet geschikt voor mensen die een custom template willen leren maken. We gaan iets moois maken van het responsive design dat MailChimp aanbiedt.

Als dit je niet weet wat een custom template is, dan is deze workshop geschikt voor jou!

Het je altijd al graag een mooi template willen hebben? Dan is dit je kans!

Het is niet nodig dat je iets weet over codes en andere moeilijke dingen want dat heb je hier niet bij nodig.

Workshop MailChimp template maken: inhoud

 • Je gaat een template maken zoals jij dat leuk vindt
 • een template dat zowel desktop als mobiel goed leesbaar is
 • en waarbij er niets in het design zit dat de spamfilters triggert

Hieronder vind je een aantal templates om je te inspireren, want jij gaat natuurlijk iets heel anders maken dat jij leuk vindt. En ik ga je daarbij helpen.

Wat je kunt maken

portfolio tijdschriftkwaliteit

portfolio workshop mailchimp template maken

portfolio badkamers

portfolio nagels

 

 

Training Mailchimp individueel was last modified: by
RSS feed omzetten in e-mail

Van RSS naar e-mail

Workshop RSS naar e-mail: de RSS feed van je blog gebruiken om volautomatisch nieuwsbrieven te maken waar je zelf niets meer aan hoeft te doen.

Workshop RSS naar e-mail

Je tijdbesparing kan oplopen tot 13 werkdagen per jaar!

Workshop RSS naar e-mail: de makkelijkste nieuwsbrief

Een RSS nieuwsbrief is de makkelijkste nieuwsbrief omdat je ‘m maar één keer hoeft te maken. Daarna zorgt Mailchimp ervoor dat er nieuwe teksten in komen. Die nieuwe teksten haalt hij van je blog.

Een RSS naar e-mail nieuwsbrief verstuurt zichzelf volgens een vast ritme dat jij bepaalt. Bijvoorbeeld eens per maand of eens per week. Als jij dat zo instelt, dan doet Mailchimp dat, tenzij je geen nieuwe blogposts hebt gepubliceerd. In dat geval is er geen nieuwe content, dus dan verstuurt hij niets.

Een RSS naar e-mail nieuwsbrief is ideaal voor ondernemers die regelmatig blogposts plaatsen of die van plan zijn dit te gaan doen. Je tijdbesparing kan oplopen tot wel 13 werkdagen per jaar!

Workshop RSS naar e-mail: de snelste nieuwsbrief

Een RSS nieuwsbrief  is een nieuwsbrief die gemaakt wordt van de RSS feed van je website. Een RSS feed is een lelijk ding dat je beslist niet rond wilt sturen. Maar een RSS nieuwsbrief die gemaakt is van de feed kan er prachtig uitzien. En doordat je er zelf niets meer aan hoeft te doen, kun je enorm veel tijd besparen door RSS voor je e-mail marketing te gebruiken.

Hieronder kun je een aantal voorbeelden van RSS nieuwsbrieven zien.

Workshop RSS naar e-mail

Een dergelijke RSS nieuwsbrief gaan we deze middag maken. Hiervoor heb je nodig:

 • een website met een RSS feed (als je niet zeker bent of het kan met jouw website, vraag het me dan, dan test ik het even voor je)
 • en een Mailchimp account

Met deze RSS nieuwsbrief ben ik in één middag klaar met je e-mailmarketing! Daarna hoef je alleen regelmatig een blogpost te plaatsen en Mailchimp doet de rest.

Als je eerst meer wilt lezen over dit type nieuwsbrief, dan heb ik een paar artikelen voor je. Je kunt deze artikelen hier vinden.

Training Mailchimp individueel was last modified: by

Dankbaar voor de geweldige begeleiding.

16 november 2018

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld. Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-) Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden.

Caroline Schaay

Heldere vogelvlucht MailChimp

27 juli 2018

Judith laat op een kundige manier zien hoe je slim met Mailchimp kan omgaan. Ze vertelt helder en logisch hoe je een nieuwsbrief op kan stellen en geeft tussendoor ook extra handige tips. Ik zou haar zeker aanbevelen aan iemand anders.

Ingrid Bax

Refresh cursus

17 juli 2018

Het was alweer een tijdje geleden dat ik gebruik had gemaakt van Mailchimp en Judith heeft me er heel effectief doorheen geleid en nu kan ik zelf weer lekker verder. Ze had antwoord op al mijn vragen en handige tips.

Linda

Training Mailchimp individueel: Willibrordus Business Centrum

Willibrordus Business Centre Heiloo

Willibrordus Business Centrum Heiloo

Landgoed

Het Willibrordus Business Centrum is een bruisend business centrum waar veel zzp′ers gevestigd zijn. Het ligt op een landgoed waar je vrij kunt rondwandelen.

dierenparkje op het terrein van Willibrordus

Herten op het landgoed

Auto

Bezoekers kunnen aan de voorzijde van het gebouw parkeren. Als daar geen plaats is, dan onder de bogen door rijden, daar is veel meer parkeerruimte.

parkeerplaats workshop MailChimp

Dit is de parkeerruimte aan de achterzijde op het terrein van Willibrordus

Openbaar vervoer

Heiloo is goed bereikbaar met de trein en Willibrordus Business Centrum ligt op loopafstand van station Heiloo.

Kantoor workshop ruimte Cursusruimte

Training Mailchimp individueel was last modified: by

Naar agenda

185 euro excl. btw voor 2,5 uur

Hier vind je het privacybeleid en hier de Algemene Voorwaarden

Training Mailchimp individueel was last modified: by