Verborgen pagina aanmaken in WordPress

Verborgen pagina aanmaken

Verborgen pagina aanmaken in WordPress. Bijvoorbeeld om een weggever op te plaatsen.

Als je een weggever zoals een e-book op je website wilt plaatsen, dan kun je hiervoor een verborgen pagina aanmaken. Dit gaat dus om een pagina die gewoon op je website staat, maar die niet zichtbaar is in het menu en die niet gemakkelijk vindbaar is.

Verborgen pagina maken

Een verborgen pagina is een geheime pagina die niet in het menu van je website komt. Maar houdt er rekening mee dat hij evengoed wel gevonden kan worden via het zoekveld van je website. Als dat ook niet je bedoeling is kun je een plugin installeren die ervoor zorgt dat de pagina ook niet getoond wordt in de zoekresultaten van je eigen website. Een plugin die dit kan doen is Search Exclude.


Geheime pagina aanmaken

Benodigde tijd: 5 minuten.

Onzichtbare pagina aanmaken doe je zo:

 1. Begin met alle pagina’s die wel in je menu moeten staan in een aangepast menu te zetten.

  Ga hiervoor in de zijbalk naar weergave – menu’s. Maak bovenaan de pagina een nieuw menu aan. Geef je nieuwe menu een unieke naam.

 2. Vink de pagina’s aan die in het menu moeten staan

  In de zijbalk zie je nu o.a. Pagina’s staan. Hier kun je alle pagina’s aanvinken die wel in het menu moeten. Je kunt de volgorde veranderen door de pagina’s te slepen. Subpagina’s kun je ook een positie naar rechts verslepen.

 3. Als je klaar bent klik je op: Menu opslaan.

  En dan heb je een aangepast menu gemaakt met pagina’s die wel in je menu moeten staan.

 4. Verborgen pagina aanmaken

  Nu kun je de geheime pagina gewoon publiceren en hij zal niet in het menu verschijnen, want je hebt een aangepast menu gemaakt waar je geheime pagina niet in staat.


Waarom een pagina die niet getoond wordt

Je hebt natuurlijk een reden om een verborgen pagina aan te willen maken. Waarschijnlijk wil je er een “weggever” op zetten. Als dat zo is dan kan het ook interessant voor je zijn om te weten hoe je op Mailchimp kunt verwijzen naar je verborgen pagina.


En als je MailerLite gebruikt, ook dan kun je mensen na bevestiging van hun inschrijving naar je verborgen pagina brengen.


Lees direct verder: Doelen instelling in Google Analytics

Stijgen in Google

5 geheimen

Stijgen in Google door te begrijpen hoe Google je artikelen ziet.

Om vervolgens aan de eisen van Google te gaan voldoen.

Gewoon even leren hoe het moet.


Verborgen pagina aanmaken was last modified: by

En hier kun je meer vinden over WordPress

Verborgen pagina aanmaken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.