Verborgen pagina aanmaken

Verborgen pagina

Verborgen pagina aanmaken in WordPress. Een pagina die niet in het menu van je website staat. En die niet in de zoekresultaten van Google komt. Maar die ook niet te vinden is via het zoekveld op je eigen website.


Geheime pagina aanmaken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Onzichtbare pagina aanmaken doe je zo:

 1. Begin met alle pagina’s die wel in je menu moeten staan in een aangepast menu te zetten.

  Ga hiervoor in de zijbalk naar weergave – menu’s. weergave menus

 2. Maak een nieuw menu aan

  Dit doe je bovenaan de pagina.menu aanmaken

 3. Vink de pagina’s aan die in het menu moeten staan

  In de zijbalk zie je nu o.a. Pagina’s staan. Hier kun je alle pagina’s aanvinken die wel in het menu moeten. Je kunt de volgorde veranderen door de pagina’s te slepen. Sub pagina’s kun je ook een positie naar rechts verslepen.
  Denk eraan dat je daarna op “Menu opslaan” moet klikken.
  blog pagina


Verborgen pagina aanmaken

Nu alle pagina’s die in het primaire menu of hoofdmenu moeten staan in een aangepast menu hebt gezet, komen nieuwe pagina’s niet meer automatisch in het hoofdmenu.

Je de geheime pagina nu daarom gewoon publiceren. Hij zal niet het menu verschijnen, want je hebt een aangepast menu gemaakt waar je geheime pagina niet in staat.


Uit de zoekresultaten houden

Die verborgen pagina heb je natuurlijk niet voor niets verborgen. Je wilt waarschijnlijk niet dat hij bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Daarom moet je ‘m uit de index houden. Dat kun je doen met behulp van de plugin van Yoast.

Als je de pagina aan het maken bent vind je de velden van de plugin van Yoast helemaal onderaan de pagina. Het onderste tabblad is het tabblad “Geavanceerd”. Als je dat tabblad opent dan zie je een vraag staan:

Tabblad "Geavanceerd" van Yoast SEO
 • Het antwoord op de bovenste vraag verander je in het dropdown in “nee”.
 • De vraag of de zoekmachines de links moeten volgen zet je op op “nee’.

Dit is voor de zekerheid, want je moet behoorlijk veel moeite doen om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen. Dat gebeurt echt niet vanzelf en op de meeste verborgen pagina’s staat veel te weinig content om interessant te zijn voor Google. Als je wilt weten hoeveel moeite je moet doen om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen, lees dan de handleiding SEO zelf doen.

Maar er is wel een andere reden om je pagina uit de index te willen houden. Juist omdat er zo weinig op staat dat Google ‘m niet interessant kan vinden, kan die pagina je website als geheel schade doen als je ‘m aanbiedt aan Google, want Google houdt niet van dunne content.


Uit de zoekresultaten op je website

Waarschijnlijk heb je ook nog een zoekveld op je website staan. Als je dat niet hebt, zorg dan dat je er eentje krijgt want dat is gebruiksvriendelijk voor je bezoekers en je kunt er zelf een heleboel informatie uit halen.

Maar waarschijnlijk wil je niet dat deze verborgen pagina naar boven komt als iemand je zoekveld gebruikt. Om te zorgen dat dit niet gebeurt installeer je een plugin: Search Exclude.

Hierdoor komt er een vakje in de rechter zijbalk bij je pagina te staan dan je kunt vinden als je de pagina aan het maken bent: Exclude from Search Results. Vink dit vakje aan en nu zal je pagina niet meer verschijnen als iemand je zoekveld gebruikt.


Verborgen pagina aanmaken

 1. Een verborgen pagina is een pagina je niet in het menu van je website zet.
 2. Hij komt niet in het menu omdat je een aangepast menu maakt waar deze pagina niet in staat.
 3. Je houdt ‘m uit de zoekresultaten met behulp van het tabblad “Geavanceerd” van de plugin van Yoast.
 4. En je houdt ‘m uit de zoekresultaten van eigen website met behulp van de plugin Search Exclude.


Verwijzen naar de verborgen pagina

Je hebt natuurlijk een reden om een verborgen pagina aan te willen maken. Waarschijnlijk wil je er een “weggever” op zetten. Als dat zo is dan kan het ook interessant voor je zijn om te weten hoe je op Mailchimp kunt verwijzen naar je verborgen pagina.

En als je MailerLite gebruikt, ook dan kun je mensen na bevestiging van hun inschrijving naar je verborgen pagina brengen.


Een pdf op je verborgen pagina

Als je alleen verborgen pagina wilt maken weet je nu genoeg. Maar misschien wil je er een e-book op zetten. Lees daarvoor even verder in het artikel over PDF invoegen.

pijltje

Gratis SEO voor dienstverleners

seo gratis

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

En als je liever wilt dat ik je nog meer bij de hand neem, dan kun je ook een individuele training van een dag bij me volgen.


Meer over SEO

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt met marketing

Gecertificeerd Get Clients Now!™ facilitator, gecertificeerd Mailchimp expert en MailerLite expert, Yoast SEO gecertificeerd en je kunt ook nog met me lachen.

Je bent hier: Home » Blog » WordPress » Verborgen pagina aanmaken
Verborgen pagina aanmaken was last modified: by

En als je je netwerk wilt uitbreiden: hier vind je me op LinkedIn.

Auteursrecht afbeelding: Stux

Verborgen pagina aanmaken was last modified: by