Eigen HTML in je nieuwsbrief

eigen HTML code your own
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp betaald » Eigen HTML in je nieuwsbrief


Eigen HTML in je e-mail kun je in Mailchimp maken een code your own block. Dit is een blok van het drag en drop systeem van Mailchimp.

Dit blok is niet in alle versies van Mailchimp beschikbaar. Je hebt er Mailchimp Standard of Premium voor nodig. Of de betaalde legacy versie.


Eigen HTML in je nieuwsbrief

code your own

Code blok

Door het code blok te gebruiken is het niet nodig om een compleet custom design te maken. Het blok is bedoel voor kleine stukjes eigen HTML.

Je kunt er bijvoorbeeld een mooie kalenderdatum mee in Mailchimp zetten. Of een count down timer. Kleine aanpassingen die anders niet mogelijk zijn.

Eigen HTML

Misschien ben je net als de meeste mensen en kun je geen eigen HTML maken. Maar soms kun je meer dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een count down timer van een derde partij in je nieuwsbrief wilt zetten, dan kun je dat gewoon wel want de HTML wordt hierbij aangeleverd.

Text blok

Je kunt die HTML ook kwijt in een text blok en dat kan soms mooier of makkelijker zijn omdat je dan “voorgekookte” kolommen kunt maken. Dus als je eigen HTML links of rechts wilt plaatsen, dan neem je gewoon een text blok. Maar ook dit kun je alleen doen als je Mailchimp Standard of de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt.

Code blok

Een code your own blok is dus gewoon een leuk extraatje waardoor je dingen kunt doen je anders niet kunt doen. Maar het is geen essentieel blok, je kunt ook prachtige e-mails maken zonder dit blok.

Als je Mailchimp Standard of Mailchimp Premium gebruikt, of als je de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt, probeer dan gewoon eens iets. Wat wel belangrijk is: zorg dat je het heel goed test!

Want niet iedere e-mail die er goed uitziet als je ‘m maakt, ziet er ook nog goed uit als je ‘m verzonden hebt. En juist als je gaat spelen met eigen HTML in een code your own blok dan neemt de kans op fouten toe.


Ondersteuning voor Mailchimp

Wist je dat je ondersteuning voor Mailchimp kunt krijgen in gewoon Nederlands? Ik bied Mailchimp coaching per uur. Je hoeft alleen maar te reserveren.

En je kunt natuurlijk ook verder lezen in de handleiding voor Mailchimp op deze website.

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
Eigen HTML in je nieuwsbrief was last modified: by

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Eigen HTML in je nieuwsbrief was last modified: by

Auteursrecht kopafbeelding: Jan

Eigen HTML in je nieuwsbrief was last modified: by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *