e-mail expert

E-mail specialist

Je bent hier: Home » E-mail specialist


Een e-mail specialist is iemand die heel veel weet over e-mailmarketing en e-mailstrategie. En die dat niet alleen zelf vindt, maar die dat liefst ook door anderen heeft laten bevestigen. En dan niet zomaar “anderen”, maar mensen die het weten kunnen. En gecertificeerd uiteraard.

Zeg het maar: welk platform gebruik je?


E-mail specialist

Mailchimp expert partner badge

Mailchimp expert

Sinds januari 2015 ben ik door Mailchimp erkend als expert op het gebied van hun software .

Mailerlite expert

MailerLite expert

Ik wil de er graag een platform bij hebben en in 2018 ben ik door Mailerlite erkend als expert.

E-mailstrategie

Natuurlijk kan ik je helpen met de technische kant van deze platforms. Maar weten hoe de techniek werkt is natuurlijk niet genoeg om resultaten met e-mailmarketing te behalen. Om resultaten met e-mailmarketing te halen heb je een strategisch plan nodig. Zonder strategisch plan en zonder doelen weet je niet waar je op moet sturen. En dan weet je ook niet of je e-mail goed presteert of niet.

Ik heb daarom massa’s cursussen gevolgd over e-mailstrategie. En ik test zelf ook alles wat los en vast zit. Want een e-mail of e-mail funnel beter te laten presteren in relatie tot je doelen is natuurlijk een heerlijke uitdaging.

Strategisch mailen

E-mailstrategie houdt in dat je vooraf een doel stelt voor je e-mail en dat je achteraf gaat meten of je dat doel behaald hebt.

En als je je doel niet behaald hebt, dan ga je in je statistieken kijken welk deel van je nieuwsbrief hier verantwoordelijk voor is, zodat je juist dit deel kunt gaan verbeteren. Je gaat dus testen en uitvinden wat bij jouw doelgroep werkt, en wat niet werkt.

Als het om e-mailstrategie gaat maakt het in principe niet uit welk platform je gebruikt. Een goede e-mailstrategie uitzetten kan met ieder platform. Want daar zijn die platforms voor gemaakt.

Het is wel zo dat e-mail platforms onderling verschillen: wat met het ene platform heel gemakkelijk kan, is veel moeilijker bij een ander platform. En andersom natuurlijk.


Uitbesteden

Als je meer uit je e-mailmarketing wilt halen dan kun je dit aan me uitbesteden. Dat kan zowel voor Mailchimp als voor MailerLite. Eventueel met extra opties zoals een juridische screening (als je over gezondheid schrijft) of met voorwaardelijke content.Cursussen

Als je liever zelf wilt leren strategisch te mailen dan heb ik ook cursussen voor je.


Hier vind je cursussen voor Mailchimp, ook over strategisch mailen.

En een MailerLite strategietraining vind je hier.


Als je nieuwsbrief in spam komt

Als je denkt dat je nieuwsbrief in spam komt, kijk dan op de pagina van het spamonderzoek. Daar staat een grafiek van een nieuwsbrief die naar spam gaat.

Als jouw grafiek lijkt op die grafiek, dan gaat je nieuwsbrief waarschijnlijk naar spam en dan kan ik voor je onderzoeken wat de oorzaak is en je vertellen wat je er aan kunt doen.

Hoe weet je zeker dat iemand een e-mail specialist is?

Als je zelf moet gaan uitvinden of iemand een echte specialist is, dan ben je daar natuurlijk veel tijd aan kwijt. Je kunt hierbij niet helemaal bouwen op Google. Want Google rangschikt de zoekresultaten niet alleen naar autoriteit, maar ook naar populariteit.

Je kunt het natuurlijk ook gewoon uitproberen, maar daar zit een risico aan.

Het is veel handiger voor vooraf te verifiëren dat iemand een expert is dan achteraf te ontdekken dat het toch niet helemaal goed gaat.

Als het gaat om Mailchimp en MailerLite is het heel gemakkelijk om te ontdekken of iemand een specialist is, want beide platforms hebben een experts directory met profielen van mensen van wie ze het werk gecontroleerd hebben. Hier vind je mijn profiel bij Mailchimp en hier bij MailerLite.


E-mailstrategie op het blog

Op het blog staat een rubriek over e-mailstrategie. De nieuwste artikelen in deze rubriek vind je hieronder.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail expert

Erkend door Mailchimp en MailerLite

E-mail specialist was last modified: by
Pages ( 1 of 2 ): 1 2Volgende »