Mailchimp expert mailchimp badges

Mailchimp laten doen

Mailchimp laten starten

Mailchimp starten kun je uitbesteden


Als je met Mailchimp gaat starten dan zijn er een heleboel dingen die eenmalig gedaan moeten worden.

Denk hierbij aan allerlei instellingen, een sjabloon maken, inrichten en klaarzetten, het netjes opmaken maken van bedrijfscorrespondentie die Mailchimp namens jou gaat versturen, automatische vertalingen controleren etc.

Als je je e-mailmarketing zelf gaat doen maar het opstarten graag kwijt zou willen, dan kun je dit project ook aan me uitbesteden. En dan doe je de rest daarna zelf.

Mailchimp starten kun je uitbesteden en daar zitten een paar grote voordelen aan. Want als ik voor het eerst in een account kom vind ik daar vaak een wildgroei aan lijsten ofwel audiences.


Mailchimp starten kun je uitbesteden

Een wildgroei aan audiences zie ik niet alleen als een eenpersoonsbedrijf Mailchimp zelf heeft opgezet. Ik tref dit ook vaak aan als een bureau Mailchimp voor een klant heeft opgezet.

Wildgroei aan audiences

Mailchimp is gemaakt om alle adressen op dezelfde lijst te zetten en in te delen met groepen, segmenten en tags. En als je dat ook zo doet, dan ontstaat er een datarijk publiek.

Maar als je voor ieder e-book en iedere serie die je wilt aanbieden een nieuwe lijst maakt, dan ontstaat er iets heel anders:

  • Als je iedereen tegelijk wilt mailen moet je een heleboel nieuwsbrieven maken
  • Of je hebt telkens handmatig werk doordat je adressen van de ene lijst naar de andere lijst moet verhuizen.

Gevolgen van een wildgroei aan lijsten

De gevolgen van een wildgroei aan lijsten zijn:

  • Je zit veel sneller aan 2000 contacten omdat dubbele adressen in je account hebt staan.
  • Of als je een betaalde versie van Mailchimp hebt betaal je veel meer dan nodig is.
  • En vooral: je kunt afmeldingen niet goed verwerken. Want mensen melden zich af van de ene lijst maar ze staan nog op de andere lijst dus je mailt ze net zo vrolijk weer.
  • Maar je weet ook niet precies wat je lezers doen, want als je meerdere audiences gebruikt, dan hebben je lezers ook meerdere profielen en meerdere activity feeds.

Als je meerdere audiences gebruikt weet je dus eigenlijk wat er precies gebeurt en dan kun je ook geen goede e-mail strategie uitzetten. Je adressen verspreiden over meerdere audiences is een dure en inefficiënte oplossing.
stellar belastingadviseurs

Wouter Koeman: soepel en positief

Onze eerste mailing met Mailchimp. Wij moesten van vooraf aan beginnen. En wat liep dat met Judith soepel en positief! Met onze input en aangeleverd materiaal heeft Judith onze eerste mailing in elkaar gezet. Volledig in overleg. Judith luistert goed en levert precies het product zoals wij dat wilden. Na de opvolgende cursus kunnen wij … Lees verder Wouter Koeman: soepel en positief

rinze heininga mailchimp starten

Rinze Heininga: Judith maakt waar wat ze zegt

Judith maakt waar wat ze zegt, denkt creatief mee en blijft trouw aan wat ze zeker weet. Geeft helder advies en laat je ook de ruimte. Ze is lekker scherp en heeft humor wanneer het nodig is. Heel prettig samenwerken en eindelijk heb ik eens prima nieuwsbrieven die nog hardstikke goed gelezen worden ook! Rinze … Lees verder Rinze Heininga: Judith maakt waar wat ze zegt


Mailchimp starten kun je uitbesteden

Mailchimp starten kun je ook aan me uitbesteden. Dan richt ik je account in, in overeenstemming met hoe Mailchimp gemaakt is en hoe je Mailchimp zou moeten gebruiken.

  • Alle adressen op dezelfde lijst.
  • Ingedeeld met groepen, segmenten en tags zodat je iedereen tegelijk kunt mailen of kunt mailen naar een deel van je lijst, net wat je wilt.
  • Geen gehannes met het verhuizen van adressen van de ene lijst naar de andere lijst.
  • En zo houd je de kosten ook laag.
alles wp

Alles WP: topwerk

Judith van VirtueelPresent.nl verzorgt voor ons de nieuwsbrieven die via MailChimp lopen. Zij is Mailchimp expert en ze is een lopende encyclopedie als het gaat om settings, do’s en don’ts en weet razendsnel perfecte nieuwsbrieven op te zetten. Topwerk. Ook voor een prachtige RSS-nieuwsbrief zoals die van ons draait ze haar hand niet om. Alles … Lees verder Alles WP: topwerk

Marjolijn engelhard

Marjolijn Engelhard: een absolute aanbeveling

Als je in sneltempo een zelf in elkaar geknutselde website wil opplussen naar een professionele website met goede PR dan moet je bij Judith de Vries zijn. In korte tijd heeft ze mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn. Judith heeft daarbij een nieuwe … Lees verder Marjolijn Engelhard: een absolute aanbeveling


Portfolio

Hieronder zie je 2 nieuwsbrieven die ik in volledig overleg met de klant heb gemaakt voor een startpakket: een gewone nieuwsbrief waar je iedere keer handmatig nieuwe teksten en afbeeldingen in zet. En een RSS nieuwsbrief.

RSS nieuwsbrief

Het bijzondere aan een RSS nieuwsbrief is dat hij als het ware zichzelf maakt. Mailchimp gaat naar je blog, haalt daar de tekst van je nieuwste blogpost op en verstuurt de nieuwsbrief volgens een ingesteld ritme. Dit is tijdbesparend en zorgt er ook voor dat je daadwerkelijk regelmatig een nieuwsbrief gaat versturen.

Een RSS nieuwsbrief verstuurt zichzelf “vanzelf” op de tijd die je met Mailchimp hebt afgesproken, op voorwaarde dat je een nieuwe blogpost hebt gepubliceerd. Als je dat niet hebt gedaan gebeurt er niets, er wordt geen lege nieuwsbrief verstuurd.

En je kunt gemakkelijk stukjes tekst toevoegen, zoals bijvoorbeeld een actuele agenda. Dit type nieuwsbrief is de ideale oplossing als je weinig tijd hebt of gericht wilt mailen naar verschillende doelgroepen. Als je nog meer wilt weten over een RSS nieuwsbrief, vraag het me dan of lees hier verder over RSS.


Mailchimp laten doen - startpakket
Handmatig gemaakte nieuwsbrief
Atelier Marjolijn Engelhard
RSS nieuwsbrief met handmatige agenda
Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor dienstverleners: Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert en SEO gecertificeerd.

""


Mailchimp laten doen was last modified: by
Pages ( 2 of 4 ): « Vorige1 2 34Volgende »