Mailchimp expert mailchimp badges

Mailchimp laten doen

Mailchimp Automation laten doen

Mailchimp Automation is een serie e-mails of een funnel. In ieder geval gaat het om e-mails die je in een vaste volgorde verstuurt. En omdat je dezelfde e-mails keer op keer verstuurt, kun je ook heel gemakkelijk zien welke e-mails doen wat jij graag wilt, en welke e-mails minder presteren. En de e-mails die minder presteren kun je verbeteren en optimaliseren.


Mailchimp Automation: 2 soorten

Mailchimp heeft 2 soorten Automations die elk hun eigen mogelijkheden hebben:

Lineaire Automation

Een lineaire Automation in serie. Dat betekent niet dat iedereen alle e-mails van die serie moet krijgen. Als je bijvoorbeeld iets wilt verkopen en dat lukt, dan sluiten we die persoon uit van de volgende e-mails. Want die zijn dan niet meer relevant.

Customer Journeys

Customer Journeys zijn ingewikkelde Automations met vertakkingen. Hierdoor kun je inspelen op het gedrag van je abonnee en krijgt je abonnee e-mail die past bij de fase in de buyers journey waarin hij op dit moment zit.

Een echt goede workflow maken vraagt een goede voorbereiding en veel praten en nadenken.Automation instellen doe je maar eenmaal, want als hij aan staat blijft hij gewoon verzenden. Maar als je hier echt profijt van wilt hebben moet je ‘m ook heel regelmatig bekijken om te zien wat er geoptimaliseerd kan worden.


Tijmen van Steeg

Tijmen van Steeg: product specifieke mail

Judith heeft me al een aantal keren geholpen om Mailchimp op een juiste manier in te richten. De laatste maal was het echt een ingewikkelde toestand, maar nu krijgt toch iedereen een product specifieke mail afgeleverd. En dat bewijst zich bij mij in een hoop positieve reacties van klanten :-)

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor dienstverleners: Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert en SEO gecertificeerd.

""
Mailchimp laten doen was last modified: by
Pages ( 3 of 4 ): « Vorige12 3 4Volgende »