Van RSS naar e-mail nieuwsbrief

E-mail specialistMailchimp expertMailerLite expert
Van RSS naar e-mail
Mailchimp partner badge
MailerLite expert

Van RSS naar e-mail

Van RSS naar e-mail betekent dat je een RSS-feed laat “ombouwen” tot een e-mail.

Je platform maakt van de RSS-feed van je website een e-mail nieuwsbrief en je platform zorgt ook voor de verzending, zonder dat jij daar iets aan hoeft te doen.

Van RSS naar e-mail

Van RSS naar e-mail

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een RSS naar e-mail nieuwsbrief zou kunnen kiezen:

  • Onhandigheid met software
  • Tijdbesparing
  • Gericht mailen

Als je niet handig bent met software dan kan het een hele kluif zijn om te leren om te gaan met een e-mail platform. Terwijl het misschien te prijzig voor je is om je e-mailmarketing uit te besteden.

Als je nieuwsbrieven als voornaamste inhoud je nieuwste blogpost hebben, dan kun je kiezen voor een van RSS naar e-mail nieuwsbrief. Die kan ik voor je klaarzetten en jij hoeft dan niets te kunnen en niet te leren hoe je nieuwsbrieven maakt. Terwijl je ook geen kapitaal kwijt bent aan het laten maken van je nieuwsbrieven.

Een van RSS naar e-mail nieuwsbrief is interessant als je onhandig bent met software omdat dit type nieuwsbrief zichzelf maakt en zichzelf verstuurt.

Lida Thiry: Praktisch, meedenkend en zeer deskundig

Mijn nieuwsbrief is gelinkt aan mijn blog en gaat er elke week automatisch uit. Mailchimp heeft daar maar één thema voor en dat ziet er rommelig uit. Was al jaren een doorn in mijn oog, maar ik had geen idee hoe dat veranderd zou kunnen worden. En dat doet Judith in een paar uurtjes. Tussendoor geeft ze ook nog nuttige tips voor mijn website. Judith, wat ben ik blij dat ik je heb gevonden!

Lida Thiry – www.kledingstijladvies.nl 

Van RSS naar e-mail

mailerlite RSS
MailerLite
Makkelijkste nieuwsbrief Marjolijn Engelhard
Mailchimp


Van RSS naar e-mail

Tijdbesparing

Een andere goede reden om te kiezen voor een van RSS naar e-mail nieuwsbrief is tijdbesparing.

Als je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt en je hebt ongeveer 2 uur nodig om die nieuwsbrief te maken, dan kun je op jaarbasis 104 uur besparen door te kiezen voor een van RSS naar e-mail nieuwsbrief.

Zowel met Mailchimp als met MailerLite kun je mooie RSS nieuwsbrieven maken. Grote bedrijven weten dat en doen het ook. Maar juist voor kleine bedrijven zou dit ook erg interessant kunnen zijn.

Voor een RSS naar e-mail automatisering kies je meestal omdat je óf tijd wilt besparen óf heel gericht wilt gaan mailen. Hiervoor is dit type nieuwsbrief ideaal.

Als je gewend bent om wekelijks je blog rond te sturen kun je op jaarbasis rond 104 uur tijd besparen door je e-mailmarketing op deze manier te automatiseren. Als je werkdagen gemiddeld 8 uur zijn bespaar je dus 13 werkdagen per jaar.

Van RSS naar e-mail

van rss naar e-mail gericht maken

Gericht mailen

Maar naast tijd besparen met RSS is er nog een erg goede reden om hiervoor te kiezen. Als je gericht wilt mailen dan stuur je je abonnees alleen nieuwsbrieven over onderwerpen waar ze graag over lezen.

En dat lukt het beste als je je abonnees zelf laat kiezen over welke onderwerpen je ze mailt.

Ook dan is RSS een erg goede oplossing want je kunt meerdere nieuwsbrieven maken van verschillende feeds. Op je website regel je dat door je artikelen in te delen met behulp van categorieën en tags. Als het goed is doe je dat nu ook al. En als je dat nog niet doet, begin daar dan mee want dat helpt ook bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Je RSS nieuwsbrieven gaan dan allemaal over een eigen onderwerp. En het maken van de eerste RSS nieuwsbrief kost tijd, maar extra nieuwsbrieven maken kost heel weinig tijd als je dezelfde lay-out aanhoudt. Dus je kunt zoveel RSS nieuwsbrieven maken als je maar wilt. Voor elk onderwerp waar je op je website over schrijft een eigen RSS.

Als je gericht wilt mailen met RSS dan is het enige waar je voor moet zorgen: deel je artikelen goed in op je blog.

Grote bedrijven weten dit

Dit is de manier waarop grote bedrijven zoals Hubspot het voor elkaar krijgen om je telkens opnieuw nieuwsbrieven te sturen die een inhoud hebben die precies bij je interesses past. Je denkt toch niet dat ze deze nieuwsbrieven op maat telkens opnieuw maken? Vergeet het! De nieuwsbrieven op maat die deze grote bedrijven versturen zijn gewoon van RSS naar e-mail nieuwsbrieven.

Als verschillende interessegroepen bedient heb je eigenlijk geen andere optie dan RSS gebruiken, want anders kost het veel te veel tijd of je mailt veel te weinig.

RSS naar e-mail, voor wie?

RSS nieuwsbrieven zijn niet voor iedereen geschikt. Maar voor veel mensen zijn ze heel erg geschikt. De voorwaarden zijn:

  • je hebt een blog met een RSS feed zodat je nieuwste blogposts opgehaald kunnen worden
  • en je hebt content marketing als marketing strategie, ofwel je publiceert regelmatig een nieuwe blogpost (ook goed voor de vindbaarheid van je website).

Geldt dit voor jou? Gefeliciteerd, dan kun je gigantisch veel tijd besparen.

Van RSS naar e-mail: hoe?

RSS nieuwsbrief laten instellen

Je kunt een RSS nieuwsbrief laten instellen. Dan maak ik ‘m en als jij ‘m hebt goedgekeurd leer ik je daarna hoe je ‘m beheert:

  • Hoe zet je ‘m aan en uit.
  • Hoe verander je het verzendschema.
  • En hoe ze je er extra stukjes tekst in.

Dat kan ik je allemaal leren in een les van een uur en je krijgt ook nog een handleiding van me om alles na te kunnen kijken.

RSS nieuwsbrief zelf maken

En je kunt het ook zelf doen. Als je handig bent met software probeer je het eerst gewoon zelf en misschien lukt het. Voor een mooie RSS met Mailchimp heb je wel vaardigheden nodig. Als je die niet hebt is er geen man overboord, want je kunt ook een training volgen.

Een RSS met MailerLite is veel makkelijker te maken. Maar als het niet lukt dan help ik je en dan heb je aan een uur coaching voldoende.Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als e-mail specialist en ik kan je uitstekend helpen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Mailchimp partner
MailerLite coach

Een van RSS naar e-mail nieuwsbrief maken is een eenmalig project voor Mailchimp of voor MailerLite. Maar als je het zelf wilt doen kan dat ook. Probeer het gewoon en als het niet lukt, dan kun je voor Mailchimp een cursus volgen en voor MailerLite een uur coaching.