Home » Mailchimp blog

Emails: Mailchimp blog

Op dit Mailchimp expert blog van een Mailchimp PRO partner. Hier vind je artikelen die specifiek over het gebruiken van de software van Mailchimp gaan. Mailchimp is een groot en uitgebreid platform met heel veel mogelijkheden.

divider

Mailchimp cursussen

divider

E-mailmarketing: met Mailchimp kun je e-mails versturen. Dat is al sinds jaar en dag zo, maar tegen woordig is Mailchimp niet alleen een e-mailmarketing platform. Mailchimp heeft zich ontpopt tot een compleet marketingplatform.

divider

Adverteren: met Mailchimp kun je Facebook advertenties en Google remarketing advertenties plaatsen. En als je dat doet kun je de statistieken van je advertenties in Mailchimp zien. Ook hiervoor moet je rekening houden met de wetgeving.

divider

Organische social posts: organische sociale posts plaatsen op Facebook, Instagram en Twitter. Organische social posts zijn gratis social posts. Ook hierover vertel ik op dit Mailchimp blog.

divider

Websites en landingspagina’s: Mailchimp biedt tegenwoordig ook websites en landingspagina’s.

divider

Surveys: Je kunt enquetes maken met Mailchimp en het aardige daarvan is dat je ook kunt vragen naar een e-mailadres. En dan kun je respondenten direct inschrijven op je lijst.

divider

Ansichtkaarten: Wist je dit al? Je kunt met Mailchimp ook ansichtkaarten sturen. En die kun je automatisch versturen in aansluiting op een e-mail voor een verlaten winkelwagentje.

divider

Mailchimp blog

Met Mailchimp kun je nog meer en ook daarover schrijf ik op dit Mailchimp specialist blog: websites, landingspagina’s, surveys. Door al deze mogelijkheden is Mailchimp een marketingplatform. Dit Mailchimp blog is daarom onderverdeeld in subcategorieën, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

divider

Sinds januari 2015 ben ik Mailchimp expert.

divider

klik op een link in een mailchimp funnel

Klik op een link in een Mailchimp funnel

Mailchimp heeft een mooie Customer Journey, maar die is alleen beschikbaar in Mailchimp Standard en Mailchimp Premium. Als je de betaalde legacy versie hebt, dan heb je in de Customer Journey evengoed maar 4 e-mails. Maar in de Classic Automation kun je er wel 100 maken. Maar nu is het maar de vraag of je lezers blij zijn met 100 e-mails. Mailchimp heeft een heel speciaal dingetje om onderscheid te maken tussen geïnteresseerden en oninteresseerden.

Verwijderd contact weer toevoegen aan Mailchimp

Verwijderd contact weer toevoegen in Mailchimp

Waar statistieken al niet goed voor zijn. Ik krijg zomaar cadeau: verwijderd contact weer toevoegen in Mailchimp. En dat is waar, dat is een probleem. Als je een contact verwijdert terwijl dat niet moest, dan heb je een flink probleem. Ik ga hier vertellen over de manieren waarop je dit probleem eventueel kunt oplossen.

Mailchimp archiefpagina inrichten met een archief van nieuwsbrieven

Mailchimp archief pagina inrichten

Mailchimp heeft een archiefpagina. Mensen komen op deze archiefpagina als ze klikken op “View this in your browser” of als je nieuwsbrief gedeeld wordt via de social media. En je hebt daar een archief van nieuwsbrieven. Deze archiefpagina kun je voor een groot deel zelf inrichten. Wat je kunt inrichten en hoe je dat precies doet lees je in dit artikel.

aanklikbaar telefoonnummer in mailchimp

Aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp

Een aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp zorgt ervoor dat mensen je direct vanuit de e-mail kunnen bellen. En het is heel simpel om een telefoonnummer in Mailchimp aanklikbaar te maken. Hier ga ik je precies vertellen hoe je je telefoonnummer aanklikbaar maakt in Mailchimp. Zorg wel dat er op het moment dat je je nieuwsbrief verstuurt iemand is om de telefoon aan te nemen.

2-factor authenticatie

Korting voor tweefactorauthenticatie stopt bij Mailchimp

Update: als je tweefactorauthenticatie gebruikt dan krijg je – afhankelijk van wanneer je hiermee begonnen bent – een korting. Deze kortingen worden afgeschaft vanaf 11 mei 2022. Tweefactorauthentiecatie is een beveiling van je Mailchimp account en Mailchimp heeft lange tijd een korting gegeven aan mensen die tweefactorauthentie gebruikten. Dit gaat nu veranderen.

ik kan geen adressen uploaden

Ik kan geen adressen uploaden

Ik kan adressen niet uploaden, maar ik heb geen importverbod. Het lukt gewoon niet. Dat is iets dat ik regelmatig hoor. Ik ken het probleem en ik begrijp ook hoe dit probleem ontstaan is. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je het probleem oplost. De oplossing is misschien een beetje eng op uit te voeren. Maar een andere weg is er niet. Lees hier of je herkent wat ik hier beschrijf en los het op.

koppelen WordPress en Mailchimp

Koppelen WordPress en Mailchimp

Het koppelen van WordPress en Mailchimp: hoe doe je dat? Het antwoord is iets moeilijker dan de vraag, want de vraag is eigenlijk verkeerd gesteld. Mailchimp is een onafhankelijk systeem en WordPress is dat ook. En die 2 kun je niet zomaar koppelen. Daar heb je een WordPress plugin voor nodig. En daarvan zijn er …

Koppelen WordPress en Mailchimp Lees verder »

datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta kun je aanpassen in Mailchimp. Dat is zinvol want Mailchimp is Amerikaans en Amerikanen hebben de vreemde gewoonte om eerst de maand, dan de dag en dan het jaar te noteren. 

Als je dit in Mailchimp niet wijzigt, dan staat dit standaard zo ingesteld. Het is handig om een stad als tijdzone te kiezen, want dan kan Mailchimp de tijd aanpassen aan zomertijd en wintertijd.