Home » Mailchimp blog » Mailchimp merge tags

Emails: Mailchimp merge tags

Mailchimp merge tags gebruiken om je nieuwsbrief te personaliseren. Merge tags zijn voorgedefinieerde waarden.

divider

Merge tags zijn kleine stukjes code die verbonden zijn met iets dat ergens anders in je account staat. Bijvoorbeeld de voornaam. Je plaatst een klein stukje code in je nieuwsbrief en Mailchimp zoekt er de juiste voornaam bij.

divider

Mailchimp merge tags

divider

Mailchimp merge tags gebruiken

Hierdoor kun je met behulp van een merge tag iedere nieuwsbrief tot een persoonlijke nieuwsbrief maken. Dat doe je door aangepaste elementen in je nieuwsbrief te verwerken.

divider

Merge tags zijn gekoppeld aan een audience en halen informatie op die bij een mailinglijst hoort, zoals bijvoorbeeld de voornaam van je abonnee. Zolang je een nieuwsbrief nog niet aan een audience gekoppeld hebt, kunnen ze daarom niet werken.

divider

Mailchimp merge tags gebruiken

Je kunt met deze kleine stukjes code leuke dingen doen. Zet bijvoorbeeld de datum van verzending boven je nieuwsbrief. Als je dat met een merge tag doen hoef je ‘m nooit aan te passen. En als je de nieuwsbrief dan toch een dag later verstuurt, dan is er geen man overboord.

divider

Maar ook “View this in your browser” is een merge tag. En de hele voettekst van je nieuwsbrief staat vol met merge tags.

divider

Werken met Mailchimp merge tags is niet verschrikkelijk moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet en hoe het moet. Als jij dit moeilijk vindt en er hulp bij wilt, dan kan het goed zijn te weten dat je me al voor een uur kunt inhuren.

divider

datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta kun je aanpassen in Mailchimp. Dat is zinvol want Mailchimp is Amerikaans en Amerikanen hebben de vreemde gewoonte om eerst de maand, dan de dag en dan het jaar te noteren. 

Als je dit in Mailchimp niet wijzigt, dan staat dit standaard zo ingesteld. Het is handig om een stad als tijdzone te kiezen, want dan kan Mailchimp de tijd aanpassen aan zomertijd en wintertijd.

Mailchimp Pro

Mailchimp Pro add on

Mailchimp Pro is geen versie van Mailchimp maar een add on. Deze add on is uitsluitend beschikbaar is in accounts die een betaalde versie van Mailchimp hadden voor 15 mei 2019. Als je je nieuwer account hebt of als je geen upgrade hebt gedaan voor 15 mei 2019, dan is deze add on voor jou …

Mailchimp Pro add on Lees verder »

view this in your browser

“View this in your browser”

“View this in your browser” vind je bovenaan elke nieuwsbrief. Dat kun je beter niet weghalen want dat heeft een functie. De link onder dit regeltje zorgt ervoor dat mensen de afbeeldingen in je nieuwsbrief kunnen zien zonder hier eerst toestemming voor te geven. En zo is je nieuwsbrief ook leesbaar voor e-mail programma’s die …

“View this in your browser” Lees verder »